Croații de la Rijeka, impresionați de ce au găsit la Sibiu, de vremea englezească și încrezători că pot depăși Corvinul: ”Suntem gata să trecem primul obstacol”

Marius ANGHEL 25 Jul. 2024, 12:11 Liga 2
Croații de la Rijeka, impresionați de ce au găsit la Sibiu, de vremea englezească și încrezători că pot depăși Corvinul: ”Suntem gata să trecem primul obstacol”

Antrenorul și jucătorii echipei HNK Rijeka, noua adversară a Corvinului în Europa League, au transmis înainte de partida de la Sibiu, contând pentru Turul 2 al celei de-a doua competiții intercluburi de pe continent, că nu își desconsideră oponentul, cu toate că acesta vine din liga secundă din România.

Croații au fost încântați de condițiile găsite la Sibiu, dar și de vremea tipic britanică, au punctat ei, influențați de ploaia care a căzut peste municipiu după ce au ajuns ei în România.

Manșa tur a partidei Corvinul – HNK Rijeka se dispută joi, 25 iulie 2024, de la ora 20:00, pe stadionul Municipal din Sibiu.

HNK Rijeka, impresionată de condițiile de la Sibiu

Croații de la HNK Rijeka au decolat spre România miercuri dimineață și au ajuns la Sibiu după 90 de minute de zbor, după ce au întâmpinat unele probleme la plecare, așteptarea fiind mai lungă decât s-ar fi așteptat croații, după cum au transmis prin intermediul site-ului lor.

Miercuri seară au efectuat antrenamentul oficial pe gazonul stadionului Municipal din Sibiu, iar primele impresii au fost unele pozitive. ”Stadionul și terenul sunt la nivelul Ligii Campionilor. Depinde de noi să alergăm și să facem tot posibilul pentru această stemă. A plouat și puțin, așa că va fi mai ușor de jucat”, a spus Zeljko Sopic, antrenorul celor de la Rijeka, completat de site-ul oficial al clubului cu următoarea propoziție: ”Condițiile meteo se aseamănă mai mult cu Marea Britanie decât cu România, în cursul zilei de miercuri a plouat în mai multe rânduri, așa că, deși aplicațiile de specialitate au arătat 26 de grade Celsius în aer, în momentele în care soarele avea să se ascundă în spatele norilor, mânecile lungi erau utilizate.”

Zeljko Sopic: ”Jucăm împotriva unei echipe românești de linia secundă, dar la Paksi a câștigat cu 4-0. Asta trebuie respectat”

Dacă echipa din Hunedoara are deja trei meciuri oficiale disputate în noul sezon 2024-2025, cel din Supercupă cu FCSB și dubla întâlnire din Turul 1 al Europa League contra Paksi FC, HNK Rijeka se va afla la prima partidă cu miză. ”Nu am venit în România într-o excursie, așa că singurul lucru important va fi ceea ce va arăta Rijeka joi”, a notat clubul în articolul destinat acestui meci, citându-l apoi pe antrenor: ”Ne-am desăvârșit, jucătorii care nu au fost alături de noi în ultimele opt, nouă zile au intrat la antrenament, atmosfera este foarte bună și acum trebuie să transmitem asta pe teren.”

Statutul echipei Corvinul, de echipă din liga secundă din România, nu îl păcălește pe Zeljko Sopic. ”Știm că toți reprezentanții Croației, cu excepția lui Dinamo (n.r. – Dinamo Zagreb), au probleme cu intrarea în faza grupelor competițiilor europene. Jucăm împotriva unei echipe românești de linia secundă, dar la Paksi a câștigat cu 4-0 în deplasare, și vorbim de vicecampioana și câștigătoarea Cupei Ungariei. Asta trebuie respectat. Am încredere maximă în echipa mea. Din primul minut trebuie să ne impunem ritmul și atunci totul va fi mult mai ușor”, a comentat antrenorul croaților.

”Cred că, în comparație cu sezonul trecut, suntem mai fierbinți, mai tineri, dornici de toate… Ne lipsește ceva experiență, dar nu mă plâng de nimic, suntem gata să trecem primul obstacol, am încredere deplină în jucători”
Zeljko Sopic, antrenor HNK Rijeka

Ivan Smolcic: ”Ne-am pregătit pentru modul de joc al Corvinului și sper că vom îndeplini toate cerințele”

HNK Rijeka, vicecampioană în Croația în sezonul trecut și finalistă în Cupa Croației, unde a pierdut dubla întâlnire cu campioana Dinamo Zagreb (0-0 în deplasare și 1-3 acasă), a deplasat în România, pentru jocul tur cu Corvinul, un lot format din 24 de jucători.

Ivan Smolcic, un fundaș croat în vârstă de 24 de ani, pe care îi va împlini în data de 17 august, a vorbit și el despre prima întâlni cu Corvinul.

”Atmosfera este la fel de bună ca întotdeauna, suntem optimiști, așteptăm cu nerăbdare meciul și abia așteptăm să înceapă totul.

Corvinul funcționează ca o echipă cu experiență, vicleană, care are calitate. Au un atacant excelent, aripi rapide și cu acea axă creează contre și semi-contraatacuri rapide. Ne-am pregătit pentru un astfel de mod de joc și sper că vom îndeplini toate cerințele cu calitate”, a spus Smolcic, fundaș dreapta care în sezonul trecut a evoluat în 30 de meciuri de campionat, 28 începute ca titular.

Smolcic își consideră echipa ca având o anumită experiență europeană, spre deosebire de Corvinul, și a dat exemplul ultimului meci disputat pe plan extern. În sezonul trecut, Rijeka a ajuns până în play-off-ul Conference League, unde a fost eliminată de francezii de la Lille, după 1-2 în deplasare și 1-1 acasă.

”Am învățat multe din meciuri precum cel cu Lille, am jucat deja meciuri importante și mari. Știm că Europa nu iartă nimic, așa că trebuie să fim la egalitate și la acest test”, a încheiat căpitanul croaților.

  • Cei 24 de jucători deplasați de HNK Rijeka la Sibiu sunt: Martina Zlomislića, Josipa Posavca, Aleksu Todorovića – Brunu Bogojevića, Franju Ivanovića, Tonija Fruka, Stjepana Radeljića, Dejana Petrovića, Niku Jankovića, Jorge Obregona, Marijana Čabraju, Niku Galešića, Veldina Hodžu, Lindona Selahija, Marca Pašalića, Ivana Smolčića, Emmanuela Bandu, Duju Dujmovića, Silvija Ilinkovića, Naisa Djouahru, Lovru Kitina, Antu Majstorovića, Gabriela Rukavinu și Šimuna Butića.

Imagini de la antrenamentul oficial al HNK Rijeka și declarațiile antrenorului Zeljko Sopic și fundașului Ivan Smolcic le poți vedea mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=xyc-e-Hitlg

https://www.youtube.com/watch?v=wt_OQE9SgKQ

Foto și video: HNK Rijeka

Marius ANGHEL 25 Jul. 2024, 12:11 Liga 2
Pe aceeași temă