Ieșenii au prins gustul victoriei și țintesc al doilea succes consecutiv, pe Bega. Costel Enache: ”Mergem să câștigăm la Timișoara”

Narcis POHOAȚĂ 25 Aug. 2021, 18:54 Liga 2
Ieșenii au prins gustul victoriei și țintesc al doilea succes consecutiv, pe Bega. Costel Enache: ”Mergem să câștigăm la Timișoara”

Fotbaliștii Politehnicii Iași nu au avut prea mult timp la dispoziție pentru a sărbători victoria cu Universitatea Cluj (scor 2-0), prima din acest sezon.

De doar trei zile a beneficiat antrenorul Costel Enache pentru a pregăti meciul de joi, din orașul de pe Bega, de la ora 20:00, cu Poli Timișoara, confruntare care va deschide runda a 5-a a Ligii 2.

Costel Enache, optimist înaintea meciului de la Timișoara: ”Noi suntem la un nivel mai bun”

Jucătorii și antrenorii Politehnicii au plecat miercuri dimineață din Iași spre Timișoara, cu avionul, via București, restul delegației plecând spre Banat cu autocarul, după antrenamentul de marți.

Antrenorul Costel Enache s-a declarat optimist înaintea partidei cu Poli Timișoara și mizează pe faptul că echipa sa crește de la meci la meci atât ca joc, cât și în omogenitate.

”Mergem cu încredere la Timișoara, pentru că vedem că de la meci la meci echipa arată tot mai omogenă. E o consecință a muncii pe care o fac jucătorii, sunt serioși în antrenament, îi văd concentrați și motivați. Astea sunt argumente care îmi dau încredere pentru jocul de joi. Nu va fi ușor, vorbim de o echipă cu mare experiență, cu jucători care au evoluat în Liga 1, este o echipă care gestionează bine situațiile critice de joc, dar și noi suntem la un nivel mai bun, aproape de ceea ce ne dorim și sperăm într-un joc și un rezultat bun”, a declarat Costel Enache.

Enache a auzit că și-a jucat postul la meciul cu ”U” Cluj

Întrebat despre zvonurile potrivit cărora ar fi putut fi înlocuit dacă nu câștiga meciul cu Universitatea Cluj, Enache a răspuns: ”Eu pot gestiona ce este sub mine, ce este deasupra mea nu știu. Au zburat și pe la urechile mele lucruri, dar îmi știu statutul. Știu și că poziția de antrenor nu are niciodată o siguranță. Am învățat să trec rapid peste.”

Enache, despre un eventual transfer al lui Onea la Rapid

Antrenorul a vorbit și despre posibilul transfer al lui Răzvan Onea la Rapid. Giuleștii vor să-l cumpere pe fundașul dreapta al Iașiului cu suma de 50.000 de euro, însă oficialii ieșeni au anunțat că nu vor să-l cedeze pe jucător sub 150.000 de euro.

”Dacă va fi o ofertă bună se poate negocia. Și clubul are nevoie de astfel de acțiuni, e nevoie să producem și noi ceva, dacă nu spectacol măcar să producem bani, să ne putem autofinanța. Este nevoie să le dăm jucătorilor motivația asta că pot ajunge la echipe mai puternice și pentru asta trebuie să munească mult, să creadă în șansa lor. În același timp, lucrurile trebuie gestionate realist, ce câștigăm, ce pierdem. Cred că e echitabil pentru fiecare din părți un transfer pe o sumă bună. O să găsim soluții dacă va pleca Onea”, a completat antrenorul Politehnicii Iași.

Motivul pentru care Poli Iași a ajuns să facă mai multe împrumuturi din Liga 1. Enache a dat exemplul lui Buhăescu

Costel Enache a explicat și motivul pentru care Poli Iași a apelat la mai multe împrumuturi de jucători din Liga 1, deși obiectivul Iașiului este formarea unei echipe competitive pentru sezonul viitor.

”Așa este, am împrumutat mai mulți jucători. Dar haideți să vorbim doar despre ultimul jucător (n.r. – Poli Iași la adus pe Brayhan Torres de la FC Botoșani, de unde l-au mai luat și pe Sekou Camara). Am căutat variante și ba nu ne-am putut încadra la cerințe, ba am fost refuzați și am găsit soluția de compromis. Vorbim de atacant. Știți cât am căutat un atacant? De când am început și până am ajuns într-o criză totală. E destul de greu. Am avut discuții lungi cu Buhăescu, spre exemplu. La prima licitație am fost săriți și am trecut pe locul 2 (n.r. – Buhăescu își dăduse acordul să continue cu Petrolul, iar apoi s-a răzgândit și a semnat cu Steaua, echipă fără drept de promovare), a conchis Enache.

Alexandru Stan: ”Mergem să câștigăm la Timișoara, altfel victoria cu Universitatea Cluj a fost degeaba”

La rândul său, fotbalistul Alexandru Stan a declarat că ieșenii merg să obțină cele trei puncte la Timișoara, altfel succesul repurtat sâmbătă, în Copou, cu Universitatea Cluj, își pierde din însemnătate.

”Va fi un meci greu, Poli Timișoara are foarte mulți jucători care au evoluat la Liga 1, clar nu ne va fi ușor. Va trebui să mergem montați acolo, să nu fim relaxați și să încercăm să câștigăm, pentru că altfel victoria cu Universitatea Cluj a fost degeaba. Va trebui să legăm victoriile pentru a prinde mai multă încredere, avem și nevoie de puncte”, a declarat Alexandru Stan.

Fost campion cu Astra în Liga 1 recunoaște că evoluțiile sale din primele etape nu au fost dintre cele mai bune: ”În mare parte nu sunt mult mulțumit de cum am jucat până acum, dar era normal pe undeva la mine, pentru că am stat o perioadă lungă, am avut două operații la genunchi. Dar mă bucur că sunt sănătos și pot să îmi ajut echipa. Acum depinde de Mister dacă voi juca, eu vreau doar să-mi fac datoria, iar cei tineri să aibă ce să învețe de la mine.”

Costel Enache nu va conta în meciul de joi pe Ionuț Pop, Marian Stoenac și Jean Deretti (toți accidentați), în timp ce Brayan Torres încă nu a primit toate documentele pentru a putea debuta la Poli.

  • Cu 7 puncte acumulate în acest sezon, Poli Timișoara e pe locul 7 în Liga 2. Poli Iași e pe poziția a 12-a, cu 3 puncte. Meciul dintre cele două echipe cu numele Politehnica are loc joi, de la ora 20:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” și deschide etapa a 5-a.

Conferința de presă susținută de Costel Enache și Alexandru Stan înaintea meciului Poli Timișoara – Poli Iași:

https://www.youtube.com/watch?v=KrkgRj8lz-w

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/timisorenii-sunt-pregatiti-de-duelul-poli-contra-poli-dorin-toma-vrea-sa-bucure-fanii-cu-primul-succes-acasa-fotbalul-e-pentru-spectatori-hategan-n-a-putut-dormi-in-ultimele-patru-19197557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-stan-povesteste-cosmarul-trait-la-fcsb-un-an-jumate-am-vorbit-cu-aerul-conditionat-in-vestiar-acum-ma-bucur-ca-are-cine-sa-ma-certe-in-vestiar-motivul-19197330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-visul-micului-cristea-de-la-poli-iasi-sper-sa-ajung-si-eu-legenda-iasiului-asa-cum-este-andrei-francisc-cristea-dupa-prima-dubla-di-19197443

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-5-a-a-ligii-2-incepe-tot-de-joi-acum-cu-meciul-in-care-se-intalnesc-cele-doua-politehnica-din-campionat-programul-jocurilor-si-cele-sase-optiuni-ale-televiziunilor-19197326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-poli-iasi-i-a-fixat-pretul-lui-razvan-onea-reactia-conducerii-dupa-interesul-aratat-de-rapid-pentru-jucator-19197263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-onea-prima-reactie-dupa-ce-a-aflat-ca-ar-fi-pe-lista-rapidului-ce-spune-fotbalistul-nascut-la-paris-despre-ratarea-unui-transfer-in-liga-1-si-ce-parere-are-despre-nivelul-ligii-2-19197318

Narcis POHOAȚĂ 25 Aug. 2021, 18:54 Liga 2
Pe aceeași temă