Noi informații despre starea de sănătate a celor trei jucători ai echipei Poli Iași ajunși la spital săptămâna trecută. ”Deretti are un ochi tumefiat, vase de sânge sparte și nu își poate mișca gura”. An încheiat pentru Ionuț Pop

Narcis POHOAȚĂ 23 Aug. 2021, 18:06 Liga 2

Pe lângă faptul că are lotul extrem de subțire, antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache, se confruntă și cu mari probleme de efectiv încă din debutul campionatului.

După Marian Târșa, care încă nu a apucat să debuteze din cauza unei accidentări, Poli Iași a rămas în ultima săptămână fără alți patru jucători.

Cristian Pușcaș a suferit o entorsă în meciul de la Mediaș, cu FC Hermannstadt (scor 1-2) și nu a putut fi recuperat în timp util pentru partida cu Universitatea Cluj (scor 2-0), iar în amicalul de miercuri, cu Sporting Juniorul Vaslui, juniorul Ionuț Pop și-a rupt clavicula și a fost operat.

Ghinioanele nu s-au oprit însă aici pentru Costel Enache, care în primele 25 de minute ale meciului cu ”U” Cluj a pierdut alți doi mijlocași importanți

. Marian Stoenac a suferit o entorsă de gleznă, iar Jean Deretti și-a fracturat mandibula, ambii ajungând cu ambulanța la spital.

Pușcaș s-a accidentat la Mediaș și nu a putut fi recuperat

Antrenorul Costel Enache a oferit pentru Liga2.ro noi informații despre starea de sănătate a elevilor săi.

În ceea ce-l privește pe Cristi Pușcaș, absent în partida cu Universitatea Cluj, Enache a declarat că mijlocașul nu a putut fi recuperat în timp util după entorsa suferită la Mediaș:

”Pușcaș e accidentat de la meciul de la Mediaș, cu Hermannstadt. A avut o entorsă, a tras de el pe ultimele zece minute din joc, când s-a accidentat. Încălzit fiind el a suportat durerea. Trei zile a făcut o recuperare, pentru că glezna era vânătă și umflată, a revenit la antrenamente. Am încercat și noi să grăbim lucrurile, să le forțăm oarecum, a făcut ceva antrenamente, a intrat și miercuri la meciul amical, dar nu a reușit să ducă până la capăt timpul alocat pentru joc și ne-am dat seama că o să fie greu de recuperat pentru meciul cu Clujul. Cu toate încercările medicale, nu am vrut să riscăm pentru echipă și nici pentru el. Nu era refăcut sută la sută, simțea dureri și am considerat că e mai bine să avem un jucător apt sută la sută în teren.”

Deretti are un ochi tumefiat, vase de sânge sparte și nu își poate mișca gura

Brazilianul Jean Deretti, ajuns la Spitalul de Neurochirurgie în prima repriză a meciului cu ”U” Cluj, are o fractură de mandibulă, dar care nu necesită intervenție chirurgicală.

”Duminică dimineață a ieșit Deretti din spital și a venit direct la stadion, pentru că am avut antrenament. Am stat de vorbă cu el, are un ochi tumefiat, vase de sânge sparte și nu își poate mișca gura. A avut o fractură de mandibulă, la modul că mandibula i-a sărit din punctul fix unde se prinde articulația, iar cinci zile trebuie să bea doar sucuri și iaurturi cu paiul. Fără efort, fără contact. După cinci zile poate să revină ușor, dacă lucrurile sunt spre bine. Probabil cu o alergare, o să-l avem la antrenamente după aproximativ două săptămâni. Poate fi foarte gravă o astfel de accidentare, dar din fericire pentru noi nu s-a ajuns la o intervenție chirurgicală. Din ce ne spunea medicul de la Neurochirurgie, care l-au consultat, Deretti e ok, e echilibrat, iar indicațiile recente spun că se poate trata fără operație”, a declarat antrenorul Costel Enache.

Stoenac nu a putut dormi toată noaptea de durere

Antrenorul Iașiului a explicat și care este situația lui Marian Stoenac: ”Cu el am vorbit ieri, nu a dormit toată noaptea de durere, nici nu poate pune piciorul în pământ. Nu a mai venit ieri la stadion, îl așeptăm azi, cu vești mai bune. Două săptămâni nu o să îl avem în antrenamente.”

An încheiat pentru Ionuț Pop

Accidentat grav în amicalul de miercuri cu Sporting Juniorul Vaslui, juniorul Ionuț Pop nu va mai juca în acest an.

”Ionuț Pop a fost operat, duminică s-a externat, are o cămașă gipsată, pentru că e tot corpul în gips. Are de stat patru săptămâni în gips și apoi încă două luni fără contacte fizice. Ne bazăm pe el anul viitor. Trei luni nu are voie să cadă, să aibă un contact umăr la umăr cu un adversar. Trei luni înseamnă până în noiembrie, astfel că anul aceasta e încheiat pentru el”, a explicat Costel Enache.

”Le dedic lor victoria, sunt cei care au dat tonul la luptă, la implicare, la sacrificiu și trebuie să fim lângă ei”, a ținut să transmită antrenorul echipei Poli Iași.

Poli Iași se află pe locul 13 în Liga 2 după ce a obținut primele trei puncte în acest sezon. În etapa următoare, a 5-a, joacă joi, de la ora 20:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, cu Politehnica.

Foto: Politehnica Iași și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 23 Aug. 2021, 18:06 Liga 2
Pe aceeași temă