Răzvan Onea, prima reacție după ce a aflat că ar fi pe lista Rapidului. Ce spune fotbalistul născut la Paris despre ratarea unui transfer în Liga 1 și ce părere are despre nivelul Ligii 2

Narcis POHOAȚĂ 24 Aug. 2021, 12:01 Liga 2
Răzvan Onea, prima reacție după ce a aflat că ar fi pe lista Rapidului. Ce spune fotbalistul născut la Paris despre ratarea unui transfer în Liga 1 și ce părere are despre nivelul Ligii 2

Răzvan Onea, fundașul dreapta al Politehnicii Iași, a oferit o primă reacție după ce Rapid i-a anunțat pe oficialii ieșeni că ar fi interesați să-l transfere pe jucător.

Fotbalistul de bandă dreaptă în vârstă de 23 de ani a declarat că nu știe nimic despre o eventuală ofertă, dar se bucură că prin evoluțiile sale încă stârnește interesul formațiilor din Liga 1.

”Nu știu nimic(n.r. – despre interesul Rapidului), doar ce am citit și eu în presă. Nu știu dacă e ceva concret, dacă este vreo ofertă. Dacă o să știu, o să comunic atunci. Dacă într-adevăr există interes pentru mine, înseamnă că în aceste etape mi-am făcut cât de cât bine treaba, că am avut meciuri destul de reușite și prin evoluțiile mele de acum și din sezonul trecut am reușit să prezint un interes pentru echipele din Liga 1. Nu știu ce va fi, dacă va fi vreo ofertă rămâne de văzut”, a declarat Răzvan Onea pentru Liga2.ro.

  • Conducerea clubului Poli Iași vrea să plece cu tratativele pentru Onea de la 200.000 de euro, dar ar fi dispusă să-l cedeze și pe 150.000 de euro. Niciun cent sub! În plus, dacă s-ar realiza, tranzacția ar putea include și aducerea unui jucător de la Rapid în Copou.

Afectat la început de sezon după ce a ratat un transfer în Liga 1

Fotbalistul născut la Paris a recunoscut că la început de sezon a fost afectat de ratarea unui transfer la o echipă din Liga 1, el fiind curtat insistent în această vară de Farul Constanța, dar și de alte grupări din elită.

”M-a afectat la început, dar m-am obișnuit cu ideea. Știam că dacă rămân aici, dacă vreau să mai plec cândva, trebuie să fiu sută la sută conectat la Iași, să-mi fac treaba. Să dau totul pentru echipă, să câștigăm, pentru că până la urmă rezultatele echipei fac să iasă în evidență și jucătorul, individual. Nu poți ieși în evidență dacă echipa pierde în fiecare meci. Trebuie să fiu concentrat, sunt concentrat la Poli Iași și voi da totul pentru Iași cât o să fiu aici”, a mai spus Răzvan Onea.

Liga 2, mai puternică acum decât în trecut, crede jucătorul lansat la Afumați

Jucătorul Politehnicii Iașiului nu este străin de Liga 2, eșalon în care a mai evoluat cu CS Afumați, în ediția 2017-2018, echipă de la care a ajuns la clubul din Copou în anul 2019. Onea consideră că nivelul ligii secunde este mai puternic în prezent, valoare dată de echipele de tradiție.

”Știam nivelul din Liga 2, am mai jucat cu Afumați un sezon întreg în Liga 2, știam că e un campionat greu, bazat mai mult pe luptă. Nu e chiar ca la Liga 1, unde e mai multă tehnică, mai multă tactică. E mult de alergat la Liga 2, dacă stai bine în defensivă și nu primești gol ai multă șansă să acumulezi foarte multe puncte. A mai crescut nivelul prin apariția echipelor de tradiție, cum sunt Universitatea Cluj, Petrolul, acum, din păcate, Poli Iași, Steaua. Aceste echipe cresc nivelul competiției”, a mai spus Onea, care consideră că Poli Iași este una dintre cele mai puternice echipe din campionat: ”Sincer, eu consider că echipa noastră e o echipă puternică, iar alături de noi sunt Chiajna, o formație solidă, și chiar și Petrolul. Dar lipsa omogenității a făcut să nu se vadă experiența lotului nostru. Dacă prindem puțină încredere se va vedea și experiența noastră, nu vom mai primi goluri așa de ușor ca în primele etape și vom acumula mai multe puncte.”

Onea a mai jucat în cariera sa și pentru CS Afumați, în Liga 2 și Liga 3. La Poli Iași e din vara lui 2019 și în precedentele două sezoane de Liga 1 a prins 48 de meciuri (10+38), înscriind și două goluri.

Victorie pentru moral

Răzvan Onea spune că victoria cu Universitatea Cluj (scor 2-0) dă un plus de încredere echipei ieșene și este optimist că Poli se poate impune la Timișoara, în meciul de joi cu Politehnica, din etapa a 5-a.

”A fost un meci greu cu Universitatea și am obținut o victorie foarte importantă, de moral. Aveam mare nevoie de o victorie care să ne dea încredere, să ne aducă zâmbetul, pentru că eram apăsați. Este o victorie care ne dă o încredere mai mare. Punctul nostru forte a fost atitudinea și dorința fiecăruia de a demonstra că valoarea noastră nu este cea arătată în primele trei etape. Joi, cu siguranță mergem la Timișoara să luăm 3 puncte. Ne așteaptă o deplasare lungă, grea, dar sper să ne întoarcem victorioși de acolo”, a conchis Răzvan Onea.

Răzvan Philippe Onea a fost integralist în meciul de sâmbătă cu ”U” Cluj și a evoluat în toate cele patru jocuri ale echipei sale disputate în acest sezon de Liga 2, însumând 338 de minute pe teren, doar în partida cu Concordia Chiajna, scor 0-1 în Copou, fiind înlocuit.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-poli-iasi-i-a-fixat-pretul-lui-razvan-onea-reactia-conducerii-dupa-interesul-aratat-de-rapid-pentru-jucator-19197263

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-informatii-despre-starea-de-sanatate-a-celor-trei-jucatori-ai-echipei-poli-iasi-ajunsi-la-spital-saptamana-trecuta-deretti-are-un-ochi-tumefiat-vase-de-sange-sparte-si-nu-isi-poate-misc-19197293

Narcis POHOAȚĂ 24 Aug. 2021, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă