Victorie plătită scump! Poli Iași a obținut primul succes din acest sezon, 2-0 cu ”U” Cluj. Doi jucători ai lui Costel Enache au ajuns la spital în prima repriză

Narcis POHOAȚĂ 22 Aug. 2021, 09:40 Liga 2

Venită după trei înfrângeri în primele tot atâtea etape, Poli Iași a spart gheața în acest sezon. Deși a întâlnit un adversar ”greu”, cu punctaj maxim și fără gol primit în primele etape, trupa lui Costel Enache s-a impus meritat cu 2-0 (1-0) în fața Universității Cluj, la capătul celui mai bun meci al campionatului făcut de echipă. Un joc în care însă Enache a pierdut doi titulari, Stoenac și Deretti ajungând cu ambulanța la spital în primele 25 de minute.

Stoenac și Deretti au ajuns la spital, Cristea a marcat din penalty

Meciul a început nefericit pentru gazde, care l-au pierdut pe Marian Stoenac încă din minutul 5. Acesta a căzut rău în apropiere de careul advers și a fost transportat cu ambulanța la spital, fiind înlocuit cu Alexandru Stan.

Zece minute mai târziu, Iașiul a reușit să dechidă scorul. Tânărul Pelivan a căzut în careu după un duel cu Gîț, arbitrul Florin Andrei a dictat penalty, iar Francisc Cristea a transformat fără emoții.

Serediuc a fost și el aproape de gol trei minute mai târziu, dar a șutat de la 35 de metri puțin pe lângă poarta lui Micle.

Scena din debutul partidei s-a repetat în minutul 23, când Deretti a ajuns și el la spital cu ambulanța. ”Închizătorul” Iașiului s-a ciocnit cu portarul Miclea și a suferit o comoție cerebrală, fiind transportat la Spitalul de Neurochirurgie.

Prima parte a fost prelungită cu 8 minute, iar cu puțin timp înainte de pauză oaspeții au fost aproape de egalare, când portarul Laurențiu Popescu a intervenit salutar la șutul lui Voinea.

Francisc Cristea, ”dublă” cu ”U” Cluj

Erik Lincar a făcut trei schimbări la pauză, i-a trimis în teren pe Rus, Ribeiro și Ciobanu, dar repriza a doua a aparținut gazdelor. Camara a fost aproape de gol în minutul 55, când l-a lobat superb pe portarul Micle, dar Rus a scos de pe linia porții, însă același atacant împrumutat de la Botoșani a făcut golul de 2-0 marcat de Cristea.

În minutul 63, Camara a avut o acțiune excelentă pe partea stângă, a centrat perfect în fața porții, iar Francisc Cristea a îndeplinit o simplă formalitate din 3 metri, reușind prima dublă din carieră.

Până la final tot Poli a fost aproape de gol, Stan ratând o bună ocazie – șut respins de Micle, în minutul 70.

Clujenii au înscris și ei un gol prin Boiciuc, în minutul 69, dar golul a fost anulat corect pentru ofsaid.

Poli Iași, la primele puncte obținute în acest sezon. ”U” Cluj, la primele puncte pierdute cu Erik Lincar

Victorie importantă pentru Poli Iași, prima din acest sezon, iar elevii lui Costel Enache urcă apoape de mijlocul clasamentului, pe 13, cu primele 3 puncte câștigate și abordează cu un moral foarte bun deplasarea infernală de joi (ora 20:00), de la Timișoara, cu Politehnica.

De cealaltă parte, Clujul lui Lincar bifează primul eșec stagional după o evoluție dezamăgitoare în Copou, prestație ”taxată” și de cei 100 de fani veniți din Ardeal care le-au strigat prin portavoce să se trezească, pe parcursul reprizei a doua.

Rămasă cu 9 puncte, ”U” e pe locul 5, iar runda următoare joacă acasă, la 28 august, de la ora 12:30, cu Metaloglobus. Până atunci însă, miercuri, joacă în Faza a III-a a Cupei României, de la ora 17:30, în deplasare la Sănătatea Cluj.

POLITEHNICA IAŞI – UNIVERSITATEA CLUJ 2-0

Francisc Cristea 15 – penalty, 63

Poli Iași: Laur. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă, Tib. Serediuc – Ov. Mihalache, Deretti (Chatziterzoglu 26′) – Stoenac (Al. Stan 8′), F. Cristea, Pelivan (Iurașcu 80′) – S. Camara (Andr. Istrate 80′)
Rezerve neutilizate: T. Axinte – Aftanache, Al. Zaharia, Corobuță, Asăvoaei
Antrenor: Costel Enache

„U” Cluj: Micle – Gîț (Laur. Rus 46′), Gugu, D. Ispas, Mitrea – Balgiu, Dican (Ribeiro 46′) – Haită, Blejdea (Nic. Pîrvulescu 78′), Hofman (M. Ciobanu 46′) – Alb. Voinea (Boiciuc 62′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Vomir, Taub, Turcan
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenți: Vlad Bârleanu (Bucureşti) și George Bogdan  Duță (Bacău); Rezervă: Răzvan Negară (Vaslui); Observatori: Constantin Gheorghe și Ciprian Anton (ambii din Suceava).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 22 Aug. 2021, 09:40 Liga 2
Pe aceeași temă