Ianis Zicu visează la promovarea în Liga 1 după baraj! Antrenorul Concordiei Chiajna, analiză interesantă în urma victoriei cu ”U” Cluj

Andrei PASCU 15 May. 2022, 22:33 Liga 2

Concordia Chiajna se pregătește pentru meciurile de baraj cu Chindia Târgoviște, după ce în ultima etapă a play-off-ului Ligii 2 a reușit să treacă de Universitatea Cluj cu scorul de 1-0. Ianis Zicu e fericit pentru faptul că a îndeplinit încă un obiectiv intermediar al ilfovenilor.

Ianis Zicu, reacție după ce Concordia Chiajna a învins ”U” Cluj

”Principalul” Concordiei Chiajna a declarat la finalul confruntării cu ardelenii, la interviuri, că este mulțumit de faptul că jucătorii săi s-au mobilizat și au reușit să treacă de ”U” Cluj, astfel încât rezultatul confruntării dintre Unirea Slobozia și Petrolul să nu mai conteze.

Așa, trupa din Chiajna și-a făcut singură cărțile, iar acum speră să facă surpriza în dubla cu Chindia Târgoviște. Când a vorbit de acele partide, Ianis Zicu a recunoscut că are încredere într-o victorie și datorită celor întâmplate sezonul trecut la baraj, când CS Mioveni a reușit să urce din Liga 2 în urma unei astfel de situații, în care se regăsește acum Concordia Chiajna.

Ianis Zicu: ”Jucătorii trebuie să aibă caracter de campioni și să sufere”

Referitor la victoria cu Universitatea Cluj, Zicu a recunoscut că a fost sub o presiune mare pentru că era obligat să ducă echipa în barajul de promovare.

Tensiune multă, încărcătură, veneam după o serie nu foarte bună. Din păcate, am ajuns în punctul acesta, să avem nevoie de o victorie azi. E bine că a venit și nu am depins de alte rezultate. Am câștigat cu sacrificiu, cu tensiune multă. Acum s-a terminat acest campionat, urmează o dublă manșă în care șansele sunt egale.

A fost greu mai ales pentru mine, pentru că nu am trecut prin momente de genul acesta, dar așa ne formăm și noi ca antrenori, și ei ca jucători, pentru că sunt mulți jucători tineri care vor să ajungă la un nivel. Trebuie să aibă caracter de campioni și să sufere. Să fie pregătiți să ducă presiunea de care vorbește toată lumea și trebuie să treacă peste momentele grele”, a spus Ianis Zicu la microfonul Digi Sport.

Ianis Zicu, decis să ”transforme” Concordia Chiajna în CS Mioveni de anul trecut

În privința a ceea ce urmează, Ianis Zicu a declarat că, în mod evident, Chindia Târgoviște pornește cu prima șansă în barajul cu Concordia Chiajna. Formația lui Emil Săndoi are un alt ritm a remarcat Zicu, prin prisma faptului că a jucat în Liga 1.

În ceea ce privește arbitrajul video, ”principalul” divizionarei a doua ar fi vrut ca acesta să fi fost implementat în România pentru că ar fi fost de mare folos.

E clar că echipa de Liga 1 e favorită, a avut alt ritm. Va fi greu, dar fiind o dublă manșă orice se poate întâmpla și avem dovada anului trecut, când Mioveni a reușit să promoveze. Am discuții cu jucătorii în privința presiunii, din momentul în care am venit le vorbesc despre asta. Au fost momente când au reacționat nu foarte bine, dar au fost momente în care am reacționat bine, cum a fost meciul de la Buzău, când am intrat în play-off, și momentul de azi.

Asta e situația dacă nu avem VAR, și noi și adversarii trebuie să o luăm așa cum e. Mergem cu capul înainte, pentru că trebuie să avem încredere în noi. Mă simt un antrenor norocos pentru că antrenez, nu sunt acasă. Sunt foarte mulți antrenori care sunt acasă, dar am șansa să fiu aici și trebuie să dau tot ce pot pentru a promova”, a mai afirmat Zicu.

Concordia Chiajna a terminat Liga 2 cu 44 de puncte

Concordia Chiajna a terminat campionatul din Liga 2 cu 44 de puncte. În play-off a înregistrat, în cele 10 etape, două victorii, două egaluri și șase înfrângeri. Ilfovenii au finalizat întrecerea cu trei puncte peste locul 6, Unirea Slobozia, și cu șase sub poziția a 4-a, Steaua.

Foto: Vasile Mihai-Antonio / Sport Pictures

 

 

 

 

Andrei PASCU 15 May. 2022, 22:33 Liga 2
Pe aceeași temă