Concordia Chiajna merge la barajul de promovare pentru Liga 1 contra Chindiei! Adrian Voicu, eroul ilfovenilor în partida cu ”U” Cluj, într-un succes în stil italian

Andrei PASCU 15 May. 2022, 17:56 Liga 2

Victorie în stilul echipelor din Italia pentru Concordia Chiajna în ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, cu ”U” Cluj, care a dus-o în barajul de promovare în Liga 1, acolo unde va da peste Chindia Târgoviște. Ilfovenii s-au impus cu 1-0, în urma unui gol venit destul de repede.

Concordia Chiajna, victorie la limită cu ”U” Cluj și se pregătește de barajul pentru promovare!

Terenul stadionului din Chiajna a influențat, în mod evident, și el evoluția celor două echipe, care, la final, a părut unul favorabil chiar gazdelor. Strategie a formației lui Ianis Zicu sau nu, sinteticul neîntreținut a avantajat jucătorii mai puțin tehnici, la pasele pe jos balonul ricoșând mai de fiecare dată ciudat.

Oricum, asta nu scuză jocul Universității Cluj, care a părut o echipă amărâtă, jucătorii nefiind, din câte s-a văzut la TV, prea motivați și parcă erau cu gândul la barajul cu Dinamo.

În primele minute ale partidei, încă de la primul fluier mai exact, Concordia Chiajna a început tare și a presat la poarta lui Aurelian Păun. A pus probleme și pe fondul multiplelor erori din defensivă ale Universității Cluj, dar și ale fundașilor la închidere.

Adrian Voicu, omul de gol al Concordiei Chiajna

În fine, după câteva atacuri periculoase, ilfovenii au reușit să deschidă scorul în minutul 11. Raul Palmeș a pasat lung, din propria jumătate, în apropierea careului advers, unde era atacantul Adrian Voicu. Vârful și-a folosit foarte bine forța pentru care e recunoscut, l-a învins în duel pe Roberto Alarcon, a pătruns în careu și l-a bătut pe Păun cu un șut violent aproape de vinclu.

Ulterior, ”U” Cluj a reușit ceva mai multe atacuri promițătoare, iar prima șansă de evidențiat a fost înregistrată în minutul 29. Valentin Alexandru a trimis cu capul din careu, din centrarea lui Alarcon, dar execuția sa s-a dus puțin pe lângă poartă.

”U” Cluj a forțat în repriza a doua, dar nu a reușit mare lucru

Partea a doua a fost una mult mai activă pentru Universitatea Cluj, asta și pentru că Erik Lincar a epuizat destul de repede schimbările, încă din minutul 72. Au intrat, printre alții, Dragoș Tescan, Alexandru Boiciuc sau Ely Fernandes, care au mai dinamizat jocul fără frecvență al oaspeților.

În minutul 65 chiar Tescan a fost aproape de egalare. Rămas singur cu portarul Aldescu, după o pasă foarte bună a lui Hofman, jucătorul ardelenilor nu l-a putut învinge pe portarul Concordiei Chiajna. A venit apoi reacția formației lui Ianis Zicu, care putea închide meciul, în mare măsură, prin Nini Popescu. Acesta a făcut o cursă foarte bună de la centrul terenului, în urma unui contraatac, a ajuns aproape de linia careului de 16 metri, a trimis bine în dreapta, dar portarul Aurelian Păun a scos excelent în corner.

Concordia Chiajna a rezistat fără probleme în ultimele 15 minute

După minutul 75 atacurile Universității Cluj au fost ceva mai periculoase, putând înainta liniile fără probleme dat fiind faptul că ilfovenii s-au retras destul de mult. Echipa lui Zicu a preferat să riposteze doar pe contraatac, dar asta nu a fost suficient pentru vreuna dintre echipe să mai marcheze.

S-a impus cu 1-0 Concordia Chiajna, care va merge în dubla de menținere-promovare cu Chindia Târgoviște. Meciul tur cu formația din Liga 1 va avea loc la 22 mai, iar returul este programat pentru o săptămână mai târziu, la 29 mai.

CONCORDIA CHIAJNA – UNIVERSITATEA CLUJ 1-0

Adrian Voicu 11′

Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Taub (Ct. Alexe 90′) – D. Codrea, N. Roșu – Matiș, N. Popescu, Ad. Voicu (Plazonja 82′) – Batin (L. Ion 76′)
Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Cherecheș, Bg. Barbu, M. Dumitru, Ghimfus, Sokovic
Antrenor: Ianis Zicu

”U” Cluj: Aur. Păun – Alarcon (P. Pîrvulescu 56′), Fl. Ilie, Gugu (cpt.), Dobrescu – Remacle, I. Filip, Haită (Ely Fernandes 46′), Hofman (M. Moraru 72′) – Ribeiro (Tescan 63′), Val. Alexandru (Boiciuc 63′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – D. Ispas, Balgiu, Vomir
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); Asistenți: Mircea Orbuleţ (Bucureşti) și Claudiu Şchiopeţ (Braşov); Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Observatori: Silviu Crângaşu (Ploieşti) și Radu Bitea (Oradea).

Foto: Vasile Mihai-Antonio / Sport Pictures

Andrei PASCU 15 May. 2022, 17:56 Liga 2
Pe aceeași temă