Metaloglobus și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2, Ianis Zicu este pe final de contract! Președintele Marius Burcă, despre continuarea cu același antrenor și obiectivul echipei în ultimele cinci meciuri

Marius ANGHEL 02 Apr. 2024, 13:29 Liga 2
Metaloglobus și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2, Ianis Zicu este pe final de contract! Președintele Marius Burcă, despre continuarea cu același antrenor și obiectivul echipei în ultimele cinci meciuri

Metaloglobus a început play-out-ul din acest sezon de Liga 2 cu o victorie în deplasare, 2-1 la Piatra Neamț cu Ceahlăul, iar cu cele trei puncte obținute și în urma remizei înregistrate de Unirea Dej la Reșița (scor 1-1) trupa bucureșteană și-a asigurat matematic menținerea în acest eșalon și pentru următoarea ediție.

Față de sezonul trecut, când și-a asigurat rămânerea în Liga 2 în urma unui baraj câștigat la lovituri de departajare cu Progresul Spartac, de această dată Metaloglobus și-a îndeplinit mai repede obiectivul.

În acest context, președintele Marius Burcă a fost întrebat despre situația antrenorului Ianis Zicu, dacă se va mai continua cu acesta și după încheierea sezonului actual, ținând cont că ”principalului” îi va expira înțelegerea semnată în prima parte a lunii septembrie 2023.

Ianis Zicu, dorit la Metaloglobus și pentru următorul sezon de Liga 2

Metaloglobus a început acest sezon de Liga 2 cu Eusebiu Tudor antrenor, însă s-a despărțit de el după desfășurarea primelor patru etape, mai exact după eșecul cu Dinamo din Cupa României. Antrenorul cu portarii Costică Dumitru a asigurat interimatul un joc, până când Ianis Zicu s-a decis asupra ofertei primite, iar acesta a ajuns pe bancă începând cu partida din etapa 6.

Zicu a preluat Metaloglobus când echipa avea 3 puncte acumulate în cinci meciuri și ocupa locul 18. Sezonul regular, cele 19 etape, l-a încheiat pe locul 11, cu 26 de puncte, poziție care i-a adus o repartizare în Grupa A a play-out-ului, unde în prima etapă a câștigat contra liderului Ceahlăul. Cu acest succes, trupa bucureșteană și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2 pentru cel puțin încă un sezon, iar Zicu și-a îndeplinit obiectivul.

În cele 15 meciuri oficiale sub conducerea lui Zicu, Metaloglobus a înregistrat 7 victorii, 5 egaluri și 3 înfrângeri. Echipa are în acest moment o serie de opt partide consecutive fără eșec, dintre care cinci sunt câștigate.

Rămânerea antrenorului și pentru următorul sezon este dorită de președintele Marius Burcă.

”Antrenorul, cred că singur și-a prelungit contractul. Teoretic, mingea este la el în teren. Atâta timp cât ai rezultate, cred că toată lumea este bucuroasă, fericită și noi suntem pentru continuitate. Din punctul meu de vedere, Ianis Zicu trebuie să continue. Acum vedem și punctul lui de vedere, și pe al patronului. Dar, atâta timp cât faci lucruri ok, nu aș vedea de ce nu am putea continua”, a vorbit, despre situația contractuală cu Ianis Zicu, Marius Burcă, într-o intervenție la Metropola TV, după jocul de la Piatra Neamț.

  • În momentul în care Zicu ajungea la Metaloglobus, acesta își punea semnătura, din informațiile Liga2.ro, pe un contract valabil până la finalul sezonului actual, cu drept de prelungire.
  • În cariera sa de antrenor, fostul atacant, acum în vârstă de 40 de ani, a mai condus trei echipe: SSC Farul Constanța (echipa preluată la acel moment de Ciprian Marica), Unirea Constanța (SSC Farul cedat de Marica și căruia i-a fost schimbat numele după ce brandul Farul a mers cu fostul internațional la Viitorul Constanța) și Concordia Chiajna. Pe toate trei, cât și pe Metaloglobus, le-a antrenat în Liga 2.

Cinci meciuri la dispoziție pentru jucătorii care au evoluat mai puțin pentru a-l convinge pe Zicu

În actualul sezon, Metaloglobus mai are de disputat cinci meciuri în șase etape din play-out. Conform declarației lui Ianis Zicu de după jocul de la Piatra Neamț, noul său obiectiv este să termine acest turneu pe locul 1.

Președintele clubului spune că stafful are la dispoziție aceste partide pentru a se decide în privința fotbaliștilor care au evoluat mai puțin în acest sezon. Aceștia vor primi minute pentru a convinge că merită păstrați în lot și pentru noua ediție de campionat.

”Obiectivul nostru este să-i vedem, iar meciul cu Ceahlăul este un bun exemplu, la joc pe cei care au evoluat mult mai puțin, pentru a vedea dacă vom continua sau nu de la vară. Au o șansă în plus. Asta este când ai scăpat de grijile retrogradării”, a comentat Marius Burcă.

Metaloglobus, în victoria cu Ceahlăul: Gavrilaș (Nedelcovici 34′) – Kouadio, Cazan, Caramalău, Rob. Neacșu – Liș (Vl. Bogdan 46′), Honciu (cpt.), Ant. Cruceru, L. Manolache (Milea 82′) – Zukanovic (Ad. Sîrbu 41′), Al. Gheorghe (Marica 82′). Rezerve neutilizate: – Mihăilă, Gab. Pătrașcu, Pancișin, Al. Iacob.

Metaloglobus, fără cinci jucători de bază contra Ceahlăului: ”Cei care au intrat au putut să-i suplinească și iată că au reușit un rezultat bun, frumos”

Pentru Metaloglobus au înscris Georgian Honciu (53′), din penalty, și Lucian Cazan (60′), iar Ceahlăul a redus din diferență prin Cristin Jalbă (73′).

Marius Burcă spune că echipa sa a evoluat în acest meci fără cinci titulari, iar în prima repriză a pierdut alți doi jucători de bază. Totodată, conducătorul clubului bucureștean a spus că se bucură în special pentru Lucian Cazan pentru golul reușit la Piatra Neamț.

”A fost un meci interesant, în ideea în care am făcut deplasarea fără cinci jucători de bază și, din păcate, prin minutul 20 și ceva Gavrilaș a trebuit să iasă, iar pe finalul primei reprize a făcut-o și Milos (n.r. – Zukanovic). Deci, dacă trag linie, șapte jucători, dintre care șase au jucat 80 la sută din minute în acest sezon. Dar, totuși, cei care au intrat au putut să-i suplinească și iată că au reușit un rezultat bun, frumos.

(n.r. – întrebat despre marcatorii Georgian Honciu și Lucian Cazan) Pentru Lucică Cazan chiar mă bucur enorm de mult. El a jucat în prima ligă la Piatra Neamț, și nu două-trei-cinci meciuri, ci câțiva ani buni. Așa că, practic, el s-a întors pe terenul unde a făcut performanță, în prima ligă. Și când s-a întors aici, și titular după multe meciuri, și să mai și înscrie, cred că este un sentiment foarte plăcut, pentru el, pentru noi, cei care ținem la el”, a mai spus Burcă la Metropola TV.

În etapa a 2-a din play-out, Metaloglobus joacă pe teren propriu, la Clinceni, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11:00, cu ultima clasată CSM Alexandria (locul 7, 12 puncte), formație care a reușit în această etapă prima victorie sub comanda noului său antrenor Eugen Trică, 3-1 acasă cu CSC Dumbrăvița (locul 5, 23 puncte).

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-joaca-tot-in-deplasare-si-tot-in-deschidea-etapei-si-in-a-doua-runda-din-play-off-ul-ligii-2-noul-lider-e-din-nou-gazda-in-play-out-cele-sase-jocuri-au-loc-din-nou-in-acelasi-timp-19304730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-cristian-pustai-dupa-ultimele-evenimente-de-la-ceahlaul-19304552

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-cu-ceahlaul-si-ramane-in-liga-2-19304488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-invinsa-din-nou-de-metaloglobus-19304389

Marius ANGHEL 02 Apr. 2024, 13:29 Liga 2
Pe aceeași temă