Metaloglobus și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2 cu victoria obținută la Piatra Neamț. Ianis Zicu are un nou obiectiv

Narcis POHOAȚĂ 30 Mar. 2024, 17:16 Liga 2
Metaloglobus și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2 cu victoria obținută la Piatra Neamț. Ianis Zicu are un nou obiectiv

Metaloglobus București a început play-out-ul Ligii 2 cu o victorie în deplasare, la Piatra Neamț, 2-1 cu Ceahlăul și continuă seria bună din ultima perioadă.

Trupa lui Ianis Zicu a ajuns la opt meciuri consecutive fără înfrângere și s-a apropiat la doar două puncte de liderul Grupei A a play-out-ului, Ceahlăul, după acest succes în fața echipei pe care a învins-o cu 2-1 și în sezonul regular, dar pe teren propriu, la Clinceni.

Metaloglobus și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2 în urma victoriei cu Ceahluăl. Ianis Zicu vrea să câștige play-out-ul

Georgian Honciu (53′), din penalty, și Lucian Cazan (60′) au înscris pentru Metaloglobus la Piatra Neamț, iar Cristin Jalbă (73′) a redus din diferență pentru Ceahlăul, într-un meci în care arbitrajul lui Marius Naidin a fost unul cu multe decizii controversate luate în defavoarea ambelor formații.

Cu cele trei puncte obținute sub Pietricica, echipa lui Ianis Zicu și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2, cu șase etape rămase de disputat în play-out. Formația bucureșteană are 29 de puncte și nu mai poate fi întrecută până la final de Unirea Dej (14 puncte).

În aceste condiții, Ianis Zicu speră ca echipa sa să câștige Seria A din play-out.

”Obiectivul nostru în momentul acesta este să câștigăm grupa de play-out. Cred că și matematic suntem salvați, ne-am apropiat de primul loc și sperăm ca în etapa următoare să trecem peste ei. Acum obiectivul meu și al jucătorilor este să terminăm pe locul 1 în Grupa A”, a declarat Ianis Zicu, care a dezvăluit că în momentul venirii la Metaloglobus și-a propus să ducă echipa în play-off: ”Eu am venit când echipa era pe locul 18, la 2 puncte de salvarea de la retrogradare. Cred că echipa arată bine și până acum reușim să ne salvăm cu cinci etape înainte de final (n.r. – cinci meciuri în șase etape rămase din play-out). E un lucru bun. Mi-am dorit să ne apropiem de play-off și dacă eram mai atenți puteam avea câteva puncte în plus. Dar eu am venit cu gândul de a prinde play-off-ul, de asta am venit. Am încercat să facem tot ce putem, dar nu e ușor după ce pleci de pe 18, să depășești 12 echipe și să ajungi pe 6. Băieții merită însă felicitați pentru ceea ce au reușit. În sezonul trecut s-au salvat de la retrogradare după un baraj, iar acum echipa e liniștită la final de martie.”

Faza penalty-ului transformat de Georgian Honciu, în care Kouadio a centrat din dreapta, Sîrbu s-a întors cu spatele pentru a relua cu călcâiul, a ratat intervenția, a căzut peste portar și arbitrul a arătat punctul cu var!

”Îmi dau seama cât de mare e frustrarea la Piatra Neamț. Meritau să fie în play-off”

În ceea ce privește meciul cu Ceahlăul, Zicu a admis că nemțenii au părut încă afectați mental de ratarea play-off-ului.

”Îmi pare rău pentru echipa lui Cristian Pustai, chiar a jucat bine (n.r. în sezonul regular) și merita să fie în play-off. O echipă nou-promovată, care a ajuns atât de aproape de play-off, îmi dau seama cât de mare e frustrarea. Și astăzi s-a văzut în jocul lor, pentru că dacă ar fi fost în zona de play-off cu siguranță aveau alt mental. Așa căderea este într-un fel de înțeles pentru jucătorii de aici. Am crezut într-o victorie aici, este al optulea meci pe care nu îl pierdem. Au fost câteva momente în care s-a făcut diferența. Am deschis scorul din penalty, după care am făcut 2-0, dar meciul a fost cumva egal la situații de joc. Nu a fost o diferență mare să spunem în favoarea noastră, dar victoria per total este meritată, după ce am avut 2-0”, a explicat Zicu, care și-a amintit cu plăcere de meciurile jucate sub tricolor la Piatra Neamț: ”Cea mai importantă amintire pentru mine la Piatra Neamț este un gol marcat pentru echipa națională, cu Luxemburg. Am două meciuri jucate aici cu echipa națională, în 2006, când Mutu a marcat din pasa mea și în 2011, când am marcat. Plus meciurile cu Dinamo, când jucam pe un stadion plin și atmosfera era senzațională. Și am câștigat și cu Rapid aici, am și marcat.”

Metaloglobus, în victoria cu Ceahlăul: Gavrilaș (Nedelcovici 34′) – Liș (Vl. Bogdan 46′), Zukanovic (Ad. Sîrbu 41′), Honciu (cpt.), Al. Gheorghe (Marica 82′), Kouadio, Rob. Neacșu, Ant. Cruceru, Cazan, L. Manolache (Milea 82′), Caramalău. Rezerve neutilizate: – Mihăilă, Gab. Pătrașcu, Pancișin, Al. Iacob.
Antrenor: Ianis Zicu

Lucian Cazan, marcator împotriva fostei sale echipe

Golul doi al lui Metaloglobus a fost marcat de Lucian Cazan, fost jucător la Ceahlăul în perioada 2011-2015. Acesta spune că actuala sa echipă a câștigat datorită pragmatismului la Piatra Neamț.

”Am revenit acasă după mult timp, ținând cont că am petrecut patru ani și jumătate frumoși aici. Îmi pare rău că nu au fost mai mulți, dar din păcate s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu fosta echipă. Mă bucur că a renăscut fotbalul la Piatra Neamț și echipa o duce bine. Mă bucur că am marcat și că am terminat matematic treaba cu retrogradarea după această victorie. Acum jucăm pentru noi, să ne bucurăm de ultimele meciuri. Noi cred că am fost mai pragmatici astăzi și am reușit să marcăm la ocaziile avute. Încă e devreme să spun ce voi face în sezonul viitor. Ne bucurăm de fiecare meci și din vară vom vedea ce se va dori aici. Eu am 34 de ani și cât timp mă ține caroseria ne bucurăm de fotbal. Când simt că nu mai pot, mergem la depou”, a declarat Lucian Cazan.

Metaloglobus e pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului și se pregătește de jocul cu CSM Alexandria

După desfășurarea primei etape din play-out-ul Ligii 2, Metaloglobus se află pe locul 2 în Grupa A, cu 29 de puncte, la două puncte sub Ceahlăul (31 puncte) și la unul peste CSM Reșița (28), care a remizat în acest weekend, pe teren propriu, cu Unirea Dej (locul 6, 14 puncte), scor 1-1.

Metaloglobus are 15 puncte în fața Unirii Dej, ocupanta celui de-al doilea loc retrogradabil, iar cum din play-out cele două echipe mai au de jucat cinci meciuri, atunci dejenii nu-i mai pot depăși pe bucureșteni și aceștia din urmă și-au asigurat matematic rămânerea în Liga 2.

În etapa a 2-a, Metaloglobus joacă pe teren propriu, la Clinceni, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11:00, cu ultima clasată CSM Alexandria (locul 7, 12 puncte), formație care a reușit în această etapă prima victorie sub comanda noului său antrenor Eugen Trică, 3-1 acasă cu CSC Dumbrăvița (locul 5, 23 puncte).

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-invinsa-din-nou-de-metaloglobus-19304389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-castigat-meciul-din-play-out-cu-viitorul-pandurii-19304410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-emotiile-retrogradarii-csm-resita-a-remizat-la-debutul-in-play-out-19304420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-cu-csm-alexandria-la-debutul-in-play-out-19304394

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-1-play-out-liga-2-19304303

Narcis POHOAȚĂ 30 Mar. 2024, 17:16 Liga 2
Pe aceeași temă