Ceahlăul, învinsă din nou de Metaloglobus, acum în play-out și pe teren propriu. Arbitrul Marius Naidin, eroul negativ al partidei, cu multe decizii controversate luate în defavoarea ambelor formații

Narcis POHOAȚĂ 30 Mar. 2024, 14:25 Liga 2
Ceahlăul, învinsă din nou de Metaloglobus, acum în play-out și pe teren propriu. Arbitrul Marius Naidin, eroul negativ al partidei, cu multe decizii controversate luate în defavoarea ambelor formații

Metaloglobos București s-a dovedit a fi o adevărată piază rea pentru Ceahlăul Piatra Neamț în acest sezon.

După eșecul suferit pe final în sezonul regular, 1-2 la Clinceni, nemțenii au cedat cu același scor și pe teren propriu în fața trupei lui Ianis Zicu, sâmbătă, în primul meci din play-out-ul Ligii 2.

Ceahlăul, iertată de un penalty și de o eliminare în prima repriză a meciului cu Metaloglobus

Ceahlăul pare că nu și-a revenit după ratarea play-off-ului și a făcut un meci foarte slab în fața propriilor suporteri, la prima apariție în play-out. Nemțenii au cedat cu 1-2 (0-0) în fața bucureștenilor de la Metaloglobus, însă mai slab decât jocul echipei lui Cristian Pustai a fost arbitrul de centru Marius Naidin, din Pitești. Deși a condus un meci fără miză, ”centralul” a fost depășit total și a reușit să irite ambele formații prin mai multe decizii controversate luate în fazele importante ale jocului.

Prima repriză a fost una modestă, fără ocazii clare de gol și fără șut pe spațiul porții. Inexistenți pe faza ofensivă, nemțenii puteau deschide totuși scorul prin Azdren Llullaku, în minutul 13, dar căpitanul nemțenilor a șutat din poziție bună puțin pe lângă poarta lui Gavrilaș.

În minutul 30 am consemnat prima mare eroare a arbitrului Marius Naidin. Stoperul Alexandru Core a gafat nepermis în propriul careu la o minge simplă primită de la portarul Barna, Zukanovic i-a suflat balonul, fundașul nemțean l-a tras clar din spate pentru a-l opri, dar arbitrul nu a dicat penalty-ul care se impunea, precum și cartonașul roșu pentru Core. A fost o eroare ce l-a bântuit tot meciul pe centralul partidei, care avea să ia ulterior mai multe decizii cel puțin ciudate, probabil în compensație.

Metaloglobus, care nu a contat în ofensivă în prima repriză, a pierdut doi jucători din motive medicale, portarul Gavrilaș și atacantul Zukanovic fiind înlocuiți după ce au acuzat probleme musculare.

Trei greșeli majore pentru arbitrul Marius Naidin în repriza secundă

Recitalul arbitrului Naidin a continuat în repriza secundă, iar centralul din Pitești a gestionat greșit toate momentele importante, defavorizând ambele echipe.

În minutul 52, Kouadio a trecut ușor de doi adversari în flancul drept, a centrat în gura porții, portarul Barna a intervenit în fața lui Sârbu, iar arbitrul a dictat mult prea ușor penalty pentru Metaloglobus. Georgian Honciu a transformat în vinclu, fără speranțe pentru Barna și Metaloglobus conducea cu 1-0. Nemțenii au acuzat șocul, iar trupa lui Ianis Zicu și-a dublat avantajul șapte minute mai târziu, prin Lucian Cazan, cu un șut de la aproximativ 11 metri.

Penalty clar refuzat Ceahlăului, în prelungiri

După o dublă schimbare făcută la pauză, Cristian Pustai a mutat din nou, imediat după golul doi al oaspeților, dar Ceahlăul a continuat să ruleze în gol. Nemțenii aveau totuși să reducă din diferență în minutul 73, prin Jalbă (foto principal, faza golului), cu un șut din careu în urma unui corner, dar nu au mai avut forța de a obține măcar egalarea.

Finalul meciului a aparținut din nou arbitrului Marius Naidin, care a luat două noi decizii cel puțin ciudate.

În minutul 85, Jalbă putea fi eliminat după ce l-a oprit la marginea propriului careu pe Honciu, în postură de ultim apărător, dar arbitrul nu a dictat, inexplicabil, nici fault, nici măcar galben.

Iar în minutul 90+2, la una dintre ultimele faze ale meciului, Ceahlăul ar fi trebuit să primească un penalty la intervenția lui Caramalău cu piciorul la nivelului capului asupra lui Cortelezzi, însă centralul piteștean a lăsat jocul să continue, spre disperarea nemțenilor.

Ceahlăul a dominat pe final, dar haotic, însă chiar și așa Patrick Petre putea obține în extremis o egalare nesperată, însă a tras puțin alături din poziție bună, la ultima fază a meciului.

Ceahlăul se menține pe primul loc în Grupa A a play-out-ului, Metaloglobus a urcat pe locul 2

S-a terminat 1-2, iar Ceahlăul suferă a doua înfrângere în tot atâtea partide în fața trupei lui Ianis Zicu în acest sezon. Nemțenii rămân totuși pe prima poziție în Grupa A din play-out, cu 31 de puncte, în timp ce Metaloglobus urcă pe locul 2 după acest succes, cu 29 de puncte.

În etapa viitoare, Ceahlăul va juca în deplasare, cu Campionii FC Argeș, sâmbătă, de la ora 11:00, în timp ce formația bucureșteană va primi pe propriul teren, la Clinceni, replica ultimei clasate CSM Alexandria, tot sâmbătă, de la ora 11:00.

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – METALOGLOBUS BUCUREȘTI 1-2

Cristin Jalbă 73′ / Georgian Honciu 53′ – penalty, Lucian Cazan 60′

Ceahlăul: Al. Barna – Pedro Albino, Taraduda, Core (Forizs 46′), D. Benga (Tud. Oltean 61′), M. Savu (Mat. Moraru 46′), P. Petre, Neicuțescu (Cortelezzi 61′), Jalbă, Llullaku (cpt.)(Al. Anton 68′), Buciuc
Rezerve neutilizate: Krell – Laurrauri, Petkov
Antrenor: Cristian Pustai

Metaloglobus: Gavrilaș (Nedelcovici 34′) – Liș (Vl. Bogdan 46′), Zukanovic (Ad. Sîrbu 41′), Honciu (cpt.), Al. Gheorghe (Marica 82′), Kouadio, Rob. Neacșu, Ant. Cruceru, Cazan, L. Manolache (Milea 82′), Caramalău
Rezerve neutilizate: – Mihăilă, Gab. Pătrașcu, Pancișin, Al. Iacob
Antrenor: Ianis Zicu

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ). Arbitru central: Marius Naidin (Piteşti). Arbitri asistenți: Cristian Cosmescu (Râmnicu Vâlcea) și Barna Tamas Biro (Cernat – Covasna). Arbitru de rezervă: Silviu Iftode (Fălticeni). Observator arbitri: Ionel Popa (Paşcani). Delegat joc: Ciprian Anton (Suceava).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-joaca-cu-cs-mioveni-in-prima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-19304307

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-1-play-out-liga-2-19304303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-si-stefan-odoroaba-fac-echipa-la-petrolul-19304253

Narcis POHOAȚĂ 30 Mar. 2024, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă