Himera pe care se bazează Argeșul în solicitarea trimisă la FRF pentru retragerea licenței echipei Dinamo! Reacția conducerii ”câinilor”: ”Ce au făcut se poate încadra la calomnie și distorsionarea imaginii publice a clubului” | EXCLUSIV

Himera pe care se bazează Argeșul în solicitarea trimisă la FRF pentru retragerea licenței echipei Dinamo! Reacția conducerii ”câinilor”: ”Ce au făcut se poate încadra la calomnie și distorsionarea imaginii publice a clubului” | EXCLUSIV

Campionii FC Argeș s-a adresat Federației Române de Fotbal și cere retragerea licenței echipei Dinamo, pe motiv că ar avea creanțe scadente către salariați până la data de 31 martie, respectiv 30 aprilie.

Oficialii piteșteni se bazează pe precizările administratorului judiciar din noul plan de reorganizare modificat, în care RTZ& Partners SPRL a anunțat judecătorul că, în cazul în care planul va fi aprobat, acționarul majoritar se angajează să achite creanțele de la categoriile salariați, respectiv bugetari, în termen de 30 de zile. Este vorba de suma de 1,1 milioane lei.

Ce scrie în solicitarea celor de la FC Argeș:

  • ”Având în vedere că modificarea planului de reorganizare viza stabilirea de noi scadențe după datele de 31 martie, respectiv 30 aprilie 2023 și stabilea, printre altele, ca scadența unor plăți a unor creanțe (de exemplu cele salariale) să fie făcute în 30 de zile de la aprobarea noului Plan de reorganizare de către judecătorul sindic”;
  • ”Având în vedere dispozițiile paragrafului 2 ale art 69.3, 70/3, 71/3, 72/3 potrivit cărora în cazul cluburilor care se află în procedură de insolvență, Planul de reorganizare trebuie confirmat de Judecătorul Sindic până la termenul de grație acordat cluburilor solicitante de licență de Liga 1, respectiv 30 aprilie”.

Ce stipulează planul de reorganizare funcțional al clubului Dinamo, în baza căruia a fost obținută licența:

ProSport încearcă să descifreze fondul solicitării avocaților clubului din Trivale.

De la început trebuie precizat că SC Dinamo 1948 SA își desfășoară activitatea juridică / economică pe un plan de reorganizare aprobat de judecătorul sindic în noiembrie 2021.

Planul de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare depus în luna martie, la care face referire solicitarea transmisă către FRF de alb-violeți nu este activ, nefiind aprobat de instanță.

Conform planului funcțional, aprobat, din noiembrie 2021, tabelul de plăți stipulează că, în trimestrul 6 și 7 din anul 2, SC Dinamo să efectueze următoarele plăți.

  • Trimestrul 6 – 1.420.000 lei către categoria creditorilor garantați (ANAF). Acest trimestru a fost cuprins între februarie 2023 și aprilie 2023;
  • Trimestrul 7 (între mai 2023 și iulie 2023) – 1.420.000 lei către categoria creditorilor garantați (ANAF), plus 310.855 lei către creditorii salariați, respectiv 263.165 lei creditorii bugetari.

De precizat că aceste ultime două categorii, salariați și bugetari, urmează să fie achitate, în întregime, până în trimestrul 8 (august 2023 – octombrie 2023).

Ce stipulează planul de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare depus de administratorul judiciar și, încă, neaprobat de judecătorul sindic:

În noul plan (modificat cu prelungirea perioadei de implementare), așa cum am notat în rândurile de mai sus – și mult mai dezvoltat într-un articol publicat în luna martie– , chiar la câteva zile după ce administratorul judiciar (RTZ & Partners SPRL)- l-a depus în fața judecătorului sindic. Aceste detaliu pare a fi esența demersului piteștenilor, unul care, ținând cont că noul plan de reorganizare modificat nu a fost aprobat, nu este funcțional, nu pare a avea fond.

În plus, termenul pentru depunerea apelului (contestațiilor) în ceea ce privește acordarea licențelor pentru sezonul 2023-2024 a expirat la data de 31 martie.

În acest caz, Federația Română de Fotbal nu va lua în seamă solicitarea celor de la Campionii FC Argeș, aceștia putând să se adreseze Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Viorel Tudose: ”E vorba de niște datorii recunoscute de judecătorul sindic și asumate de administratorul judiciar. Legea-i lege pentru toți”

Contactat de reporterul ProSport, Viorel Tudose, reprezentantul principalului sponsor de la Campionii FC Argeș (Getica 95) a comentat pe marginea acestui subiect: ”Avocații clubului au discutat astăzi de situația celor de la Dinamo și s-au pus de acord ca, cu 24 de ore înainte de meciul retur, să depună cererea. E vorba de niște datorii recunoscute de judecătorul sindic și asumate de administratorul judiciar. Legea-i lege pentru toți. În ceea ce privește TAS, nu știu, dar, sigur, dacă s-a depus această cerere și va fi respinsă de FRF, ar trebui mers până la capăt cu procesul. A mai fost un caz, acum câțiva ani, cu Rapid, care apucase să joace două etape și după, locul lor a fost luat de Chiajna care mersese la TAS. Dar, până una alta, hai să vedem ce se întâmplă pe teren la retur”, a spus Tudose pentru ProSport. 

Reacția dinamoviștilor: ”Ne gândim serios cum vom reacționa, pentru cp vom apela la orice mijloc regulamentar sau legal. Ce au făcut ei se poate încadra la calomnie și distorsionarea imaginii publice a clubului”

ProSport a luat legătura cu Andrei Nicolescu, unul dintre acționarii Red&White, principalul finanțator al clubului Dinamo, cel care a transmis că nu are vreo emoție în legătură cu demersul celor de la Campionii FC Argeș. ”Licențierea prevede niște proceduri și niște termene și, din punctul ăsta de vedere, noi am respectat absolut tot”, a spus Nicolescu.

Mai mult, Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar al SC Dinamo 1948 SA, spune că acțiunea piteștenilor este lipsită de fair-play și se gândește să reacționeze împotriva rivalilor. ”Este o acțiune lipsită de fair-play, cei de la Pitești nu ar fi trebuit să facă așa ceva, mai ales că noi am venit în întâmpinarea solicitării lor de a modifica locul de disputare al partidei retur. Dacă ești echipă de sport, trebuie să te comporți cu sportivitate, iar ce fac ei este total lipit de această valoare. Nu avem nicio problemă cu ce spun ei și ne gândim serios cum vom reacționa, pentru vom apela la orice mijloc regulamentar sau legal. Ce au făcut ei se poate încadra la calomnie și distorsionarea imaginii publice a clubului”, a precizat Răzvan Zăvăleanu pentru ProSport.

Dinamo, comunicat reacție față de solicitatea Argeșului

Ulterior, clubul Dinamo a emis un comunicat de presă ca reacție a solicitării făcute la FRF de către Campionii FC Argeș, chiar înaintea meciului retur din barajul de promovare / menținere în SuperLigă.

”Clubul DINAMO 1948 București, prin administratorul special Vlad Iacob, precizează prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram următoarele, ca răspuns la demersul efectuat de către FC Argeș la Federația Română de Fotbal:

În primul rând, termenul de contestație pentru acordarea licenței cluburilor a fost depășit, încă din data de 31 mai. Orice contestație ulterioară este considerată tardivă.

În al doilea rând, clubul Dinamo 1948 S.A. a obținut licența pentru Liga I prin prisma existenței unui plan de reorganizare deja aprobat de către instanța competentă, în conformitate cu care societatea funcționează astăzi. Demersurile actuale făcute de către club și administratorul judiciar sunt în vederea modificării planului în vigoare.

Totodată, cu privire la pretinsele creanțe menționate de către FC Argeș, acestea au fost evaluate atât de către instituția competentă de acordare a licențelor, anume Federația Română de Fotbal, cât și de un auditor independent, extern, contractat de către aceasta. Concluzia la care au ajuns ambele părți este că Dinamo 1948 S.A. îndeplinește integral cerințele de licențiere pentru Liga I, sezonul competițional 2023-2024.

Considerăm că acest demers este totalmente nefondat. De asemenea, acesta a fost efectuat tardiv de către FC Argeș în cunoștință de cauză – acest club deținând o licență de Liga I și cunoscând foarte bine termenul pentru contestații. Considerăm că acest gest nu face cinste unui club cu o asemenea tradiție!

Clubul Dinamo 1948 S.A. a îndeplinit cerințele regulamentare de participare în Liga I, începând cu sezonul următor, iar singurul pas rămas va avea loc pe terenul de fotbal, în partida disputată mâine, la Mioveni.

Așteptăm cât mai mulți dinamoviști alături de noi și suntem convinși că jucătorii și Ovidiu Burcă își vor face din nou datoria în teren, acolo unde trebuie decis totul! Fie ca cel mai bun să învingă și avem convingerea că la finalul partidei ne vom bucura, împreună”, a transmis Dinamo.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/umilita-in-tur-campionii-fc-arges-incearca-toate-posibilitatile-sa-evite-retrogradarea-a-cerut-retragerea-licentei-de-superliga-a-echipei-dinamo-19273582

https://liga2.prosport.ro/seria-1/arbitrii-delegati-la-meciul-retur-arges-dinamo-19273574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-milionar-se-poate-alatura-clubului-dinamo-avem-discutii-prosport-l-a-surprins-la-meciurile-cainilor-cei-care-se-pregatesc-sa-intre-in-era-crowdf-19273530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-unirea-dej-nu-au-primit-licenta-pentru-superliga-romaniei-19273510

Pe aceeași temă