Golgheterul ediției trecute a Ligii 2 a debutat la Petrolul. Marius Coman a trecut peste accidentarea gravă suferită în vară: ”A fost un sentiment de nedescris”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2021, 13:27 Liga 2

Meciul cu Dunărea Călărași i-a adus echipei Petrolul a 11-a victorie consecutivă în 13 jocuri în acest sezon, însă și o premieră. Atacantul Marius Coman (25 de ani), una dintre primele achiziții făcute de clubul ploieștean în vară, înaintea noii ediții de campionat, a debutat oficial în tricoul galben-albastru.

În vară, în timpul pregătirilor noului sezon, Coman, golgheterul Ligii 2 în campionatul trecut, pe când era la Fotbal Comuna Recea, s-a accidentat grav, suferind o luxație de șold, un verdict pe care medicii nu l-au mai întâlnit la fotbaliști.

Marius Coman a debutat la Petrolul în meciul cu Dunărea Călărași

Revenit după accidentare și aflat la primul joc în care a prins lotul de 20 de jucători, dar profitând și de faptul că echipa avea un avans considerabil pe tabela de marcaj în meciul cu Dunărea (scor 4-1), Marius Coman a fost trimis pe teren în minutele finale ale întâlnirii cu călărășenii.

Atacantul originar din Vişeu de Sus (Maramureș) a fost introdus pe teren de Nae Constantin în minutul 76, în locul golgheterului Sory Ibrahim Diarra (9 goluri în 10 meciuri).

”A fost bine, m-am simțit bine și fizic, și psihic. Îmi pare rău că nu am reușit să marchez, dar mă bucur că am revenit după o pauză foarte lungă, aproape șase luni de zile.

A fost un sentiment de nedescris, mă bucur că am și câștigat și că avem un parcurs aproape perfect. Îmi primul rând îmi doresc să joc, să fiu sănătos și, după, dacă și marchez, o să fie un bonus, pentru că obiectivul meu sezonul acesta este să promovăm”, a spus Marius Coman la conferința de presă de la finalul meciului în care a debutat la Petrolul.

  • Cu un total de 15 goluri marcate (4 din penalty) în tricoul echipei Fotbal Comuna Recea, Marius Coman a fost golgheterul campionatului Ligii 2 în ediția 2020/2021, fiind urmat de Ovidiu Herea (6 din penalty / Metaloglobus) și Cătălin Hlistei (8 din penalty / Rapid), ambii cu câte 14 goluri.

Coman, despre accidentarea pe care a îndurat-o: ”Nimeni nu a auzit despre asta, mai ales în domeniul fotbalului”

La 19 iunie 2021, la un antrenament al echipei susținut la arena Chimia din Brazi, Marius Coman a suferit o accidentare gravă la șoldul stâng, după un contact cu un coechipier și o cădere bruscă. Verdictul a fost dur, dislocare de șold, a fost imobilizat la pat trei săptămâni, restul perioadei de pregătire era ratat, iar revenirea sa era anticipată în finalul acestui an, dacă totul parcurgea normal cu recuperarea și revenirea la o formă fizică acceptabilă.

”A fost ghinion. Mi-a sărit șoldul de la locul lui după un duel cu un coleg. Nu e grav, mi-a fost pus la loc și cam în vreo două luni și jumătate o să fiu pe teren. Trebuie să iau repaus total trei săptămâni, iar după o să încep recuperarea. Dacă totul decurge bine, pe la sfârșitul lunii septembrie sunt pe teren. Din păcate, pierd pregătirea de vară, dar mă voi întoarce mult mai puternic. Mă afectează, normal, dar cu timpul toate trec”, spunea, optimist, pentru Liga2.ro, Marius Coman, la scurt timp după accidentare.

Revenirea pe teren a atacantului maramureșean s-a produs cu întârziere față de cum aticipa chiar el, iar acum recomandă celor care vor mai suferi accidentări grave să fie optimiști că totul va fi bine, fiindcă se vor reface mai repede.

”A fost o accidentare atipică. Nimeni nu a auzit despre asta, mai ales în domeniul fotbalului, dar asta este. Am avut avut luxație de șold, ceva foarte tipic. A fost ghinion mare, dar important e că am fost bine psihic și că mi-am revenit mai repede decât se aștepta toată lumea.

Pentru oricine se accidentează, le spun să fie tare psihic, pentru că o să se facă bine mult mai repede”, a declarat Coman despre clipele pe care le-a trecut.

Nae Constantin, despre debutul lui Marius Coman

Despre debutul lui Marius Coman la Petrolul a vorbit și antrenorul Nicolae Constantin. Acesta speră ca randamentul atacantului să crească și să ajungă la un nivel cât mai bun.

”Și noi suntem bucuroși pentru el, pentru că a trecut printr-o perioadă grea. I-am fost alături toți și îl așteptăm să apară din ce în ce mai des și să ne ajute și cu goluri”, a spus Nae Constantin după jocul cu Dunărea Călărași.

Coman și-a făcut junioratul la FC Baia Mare și CFR Cluj, iar la seniori a evoluat în cariera sa pentru FCM Baia Mare, Bucovina Pojorâta, Academica Clinceni, CFR Cluj, Universitatea Cluj, CSM Reșița și Fotbal Comuna Recea. În Liga 1 are patru meciuri, la CFR Cluj, disputate în 2017.

Urmează trei meciuri de foc pentru Petrolul

Pentru Petrolul urmează, după pauza de o săptămână generată de meciurile naționalelor, o serie de trei jocuri cu contracandidate din play-off, la promovare, Concordia Chiajna (acasă), FC Hermannstadt (deplasare) și ”U” Cluj (acasă), acestea urmând a fi ultimele trei partide programate în 2021, urmând ca în 2022 să mai aibă loc trei etape din sezonul regular.

”Avem meciuri cu contracandidatele la promovare, dar o să fie bine, am încredere în echipă, în grup, suntem foarte aproapiați unii de alții și o să trecem cu bine peste aceste trei meciuri”, crede Marius Coman despre următoarele trei jocuri ale Petrolului.

Până la partida cu Concordia, de peste două săptămâni, Petrolul are programate la finalul săptămânii următoare două jocuri amicale, unul cu Chindia, iar altul cu Dinamo.

Petrolul Ploiești are 36 de puncte acumulate în 13 meciuri și este liderul Ligii 2 pentru a șaptea etapă consecutivă. Este urmată în clasament de FC Hermannstadt (28 puncte), ”U” Cluj, Concordia Chiajna (ambele cu câte 27 de puncte), FC Buzău și Steaua (ambele cu câte 25 de puncte). ”U” Cluj și Concordia încă nu au jucat în etapa a 13-a.

Bucuria jucătorilor Petrolului de după victoria cu Dunărea Călărași:

Declarațiile făcute de Marius Coman după debutul oficial la Petrolul, în meciul cu Dunărea Călărași:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul

Marius ANGHEL 07 Nov. 2021, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă