Petrolul nu vânează recorduri, ci locul 1! Nae Constantin, discurs ferm după succesul categoric cu Dunărea Călărași: ”Importante sunt punctele. Suntem pe o poziție care ne place și ne convine”. ”Lupii” rămân în joc de glezne: două amicale în pauza Ligii a 2-a

Răzvan STÎNGĂ 06 Nov. 2021, 17:12 Liga 2

Petrolul nu s-a împiedicat de Dunărea Călărași în etapa a 13-a a Ligii a 2-a. A trecut la scor de una dintre cele mai slabe echipe din campionat, cu 4-1 (2-1 la pauză), și continuă să domine întrecerea.

Partida a fost ca una de antrenament pentru Petrolul, care a și ratat multe alte ocazii bune. Din acest motiv, la conferința de presă ulterioară confruntării de pe ”Ilie Oană” antrenorul Nicolae Constantin a făcut trimitere la momentele respective. Nu este prima dată când scoate în față fazele care îi displac, fiind cunoscut pentru faptul că este un perfecționist.

Nicolae Constantin: ”Nu alergăm după recorduri, importante sunt punctele și e bine că am reușit să le luăm” 

Deși Petrolul are o serie incredibilă, de 11 victorii la rând în campionat, Nicolae Constantin nu vede situația ca pe una în care să ducă recordul la un nivel cât mai lung. Își dorește doar unul din locurile direct promovabile în Liga 1 la finalul play-off-ului.

  • Petrolul a rezolvat meciul cu Dunărea Călărași prin golurile lui Armando Vajushi (min. 7 și 20), Sory Diarra (min. 51) și Mario Bratu (min. 73). Pentru oaspeți a punctat Alexandru Stoica (min. 16).

Sunt bucuros că am câștigat și cred că asta e cel mai important. Meciul a fost așa cum mă așteptam, cu o echipă care a venit să dea totul. Sunt un pic dezamăgit de modul în care am tratat anumite faze, dar ce rămâne sunt victoria și cele trei puncte. Avem două săptămâni de pauză și pregătim în liniște următoarele meciuri.

Nu alergăm după recorduri, importante sunt punctele și e bine că am reușit să le luăm. Greșeli am făcut și o să mai facem, important e să luăm punctele și cred că toată lumea o să fie fericită.

Am fost puțin dezamăgit de cum am tratat anumite faze, dar fac parte din joc. Poate că ne sunt de ajutor mai ales că am câștigat, pentru că le analizăm și încercăm să le remediem pe viitor.

E bine că suntem pe primul loc, pe o poziție care ne place și ne convine. Adversarii au presiunea, noi am scăpat de ea și sper să rămânem până la final acolo”, a declarat Nicolae Constantin la conferința de presă.

Marius Coman, debut pentru Petrolul! 

Partida cu Dunărea Călărași a fost prima pentru Marius Coman la Petrolul, care a revenit în urma unei accidentări foarte grave. A fost introdus în minutul 76, iar Constantin speră ca randamentul său să crească și să ajungă la un nivel cât mai bun, cel puțin la fel ca sezonul trecut, când a jucat la Fotbal Comuna Recea:

Și noi suntem bucuroși pentru el, pentru că a trecut printr-o perioadă grea. I-am fost alături toți și îl așteptăm să apară din ce în ce mai des și să ne ajute și cu goluri”.

Petrolul profită de pauză și va juca două amicale, cu Chindia Târgoviște și Dinamo 

Petrolul va profita și de această dată de meciurile echipelor naționale și, implicit, de pauza din Liga 2. Nicolae Constantin a programat deja două partide amicale pentru săptămâna următoare, pentru vineri și sâmbătă. Dacă totul decurge conform planului, ploieștenii urmează să dispute teste cu Chindia Târgoviște și Dinamo.

”Am programat două meciuri amicale. Vrem să jucăm două meciuri pentru că avem un lot destul de mare și e important ca fiecare jucător să joace cât mai mult, să își facă antrenamentul. Dacă toate lucrurile decurg bine, o să jucăm vineri cu Chindia și sâmbătă cu Dinamo”, a completat Nicolae Constantin.

  • Petrolul în meciul cu Dunărea Călărași: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja (Ant. Manolache 76′), Țicu (cpt.) – M. Chindriș (Seto 57′), Cebotaru – M. Bratu (Mih. Constantinescu 76′), Buia (Tucaliuc 57′), Vajushi – S. Diarra (M. Coman 76′). Rezerve neutilizate: Al. Radu – Alb. Olaru, Măzărache, Boțogan.

Petrolul, un singur pas greșit de la începutul campionatului 

Petrolul are 12 victorii și o înfrângere după 13 etape scurse din Liga 2. A acumulat 36 de puncte și are un golaveraj de 33 de goluri marcate și patru primite. După pauza Ligii a 2-a, Petrolul va juca tot pe teren propriu, cu Concordia Chiajna.

Dunărea Călărași este, momentan, pe locul 18 din 20 de echipe în clasamentul diviziei secunde, cu numai 3 puncte. În meciul următor va juca împotriva Viitorului Pandurii, pe teren propriu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-mult-bucurie-putina-pentru-ambele-echipe-poli-timisoara-si-selimbar-remizeaza-dupa-un-meci-cu-multe-ocazii-19208935

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asa-i-in-fotbal-lui-dragos-militaru-nu-i-a-picat-bine-esecul-dramatic-al-unirii-dej-cu-fc-buzau-nu-esti-cel-mai-fericit-cand-pierzi-in-minutul-86-mesaj-pentru-jucatori-19208914

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-vrea-sa-spele-imaginea-de-etapa-trecuta-erik-lincar-vrea-victoria-cu-fc-brasov-sa-luam-toate-punctele-sa-fim-in-partea-de-sus-a-clasamentului-echipa-din-19208876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-sfarsit-victorie-in-copou-poli-iasi-revine-de-la-0-1-si-invinge-unirea-slobozia-cu-3-1-dupa-un-meci-in-care-oaspetii-au-acuzat-dur-arbitrajul-19208882

Răzvan STÎNGĂ 06 Nov. 2021, 17:12 Liga 2
Pe aceeași temă