„Gogoașă” dă cărțile pe față după despărțirea de Rapid!

Marius ANGHEL 25 Apr. 2013, 16:08 Liga 2

A doua zi după ce a tulburat serios apele la clubul Rapid, declarând că a evoluat pentru gruparea suceveană în baza unui contract falsificat, portarul Andrei Preda și-a reziliat înțelegerea cu gruparea suceveană.

„Ne-am despărțit pe cale amiabilă și am primit în schimb toate restanțele financiare. Și, să știți, că nu indisciplina este motivul pentru care eu și Morariu am fost excluși din lot după meciul cu Dinamo II, ci faptul că am îndrăznit să ne cerem drepturile financiare”, a declarat portarul în vârstă de 24 de ani.

Chiar dacă a încetat raporturile de muncă cu Rapidul, „Gogoașă” a precizat că își menține afirmațiile făcute cu o zi înainte atât în presa centrală și în cea locală, legate de valabilitatea înțelegerii sale cu Rapid. „M-am interesat deja și știu exact că la FRF nu există niciun contract pe numele Andrei Preda, ci doar o convenție, pe care nu știu cine a semnat-o în locul meu. Și nu sunt doar eu în situația asta, am înțeles că la fel s-a procedat și în ce-i privește pe jucătorii Velescu, Semeghin, Morariu și Zăvoi”, a mărturisit fostul goalkeeper al „ceferiștilor”.

Preda: „N-am jucat la pariuri, nici n-am trădat în favoarea Botoșaniului”

După excluderea lui Preda din lot și declarațiile acestuia din ultimele zile, au apărut să circule prin târg fel de fel de zvonuri pe marginea acestor subiecte. Gurile rele spun că „Gogoașă” a fost pus pe liber fiind suspectat că a jucat la pariuri, iar afirmațiile privind veridicitatea relației sale contractuale cu Rapid ar fi fost făcute după ce a fost stimulat dinspre FC Botoșani, clubul care se află într-un litigiu de asemenea natură cu gruparea suceveană de mai bine de 6 luni.

„Nu este nimic adevărat, pe Cornel Șfaițer nu l-am văzut decât o singură dată în viața mea. Legat de pariuri, dacă se dovedește că sunt vinovat și am pariat vreodată împotriva echipei la care am jucat, atunci să fiu băgat la pușcărie. Oricum, nu este o noutate pentru mine să fiu acuzat pe nedrept de asemenea lucruri necurate. Înainte de jocul cu Farul din retur, spre exemplu, antrenorul Bogdan Tudoreanu a venit la mine și m-a anunțat că are informații cum că aș vrea să trântesc meciul. Deznodământul final a fost acela că am câștigat acea partidă, cu mine titular între buturi”, a declarat Preda.

„Gogoașă”: „N-aveam nici măcar apă caldă în cantonament”

Portarul craiovean spune că regretă situația în care a ajuns gruparea suceveană, dar susține că nu doar fotbaliștii sunt vinovați de acest lucru. „Sunt multe neajunsuri la club. Salarii neplătite de 4 luni, n-am beneficiat nici măcar de căldură și apă caldă în cantonament. Cel mai mult îmi pare rău de președintele Gabriel Clim, care se zbate de unul singur să facă rost de bani pentru echipă. Nu același lucru pot să spun în schimb despre antrenorul Tudoreanu. Personal mi-am făcut mulți prieteni în perioada în care am jucat la Suceava și în ciuda tuturor neînțelegerilor, doresc din toată inima ca Rapidul să se salveze de la retrogradare”, a precizat Preda.

Și Farul vrea să câștige la „masa verde” cu Rapidul

Până una alta însă, declarațiile lui „Gogoașă” au dat apă la moară conducătorilor principalelor contracandidate ale sucevenilor în lupta pentru evitarea retrogradării. Farul Constanța, spre exemplu, a pierdut ambele confruntări cu Rapid Suceava din acest sezon, dar speră să-și recupereze cele 6 puncte la comisiile federale. „Suntem deciși să facem și noi memoriu la FRF. Vom cere să câștigăm meciurile cu Rapid Suceava la „masa verde” dacă se adeverește că acolo sunt fotbaliști care au evoluat fără acte în regulă de la începutul campionatului”, a declarat Giani Nedelcu, patronul grupării de pe Litoral.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 25 Apr. 2013, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă