Olimpia a început deja curățenia de iarnă! Primii doi jucători la care a renunțat Bogdan Andone

Olimpia Satu Mare nu a mai așteptat pauza de iarnă și a început deja să facă curățenie în lot. Primii doi jucători la care antrenorul Bogdan Andone a renunțat sunt portarul Andrei Preda (27 ani), zis Gogoașă, și mijlocașul din Coasta de Fildeș Brice Emmanuel Joseph Nanou Tonnessea (20 ani).

Gogoașă a evoluat într-un singur meci pentru Olimpia în acest, cel pierdut de Olimpia cu 1-0 la București cu Juventus, remarcându-se mai mult prin o serie de scandaluri pe care le-a provocat. Adus de Attila Karda la Satu Mare, Gogoașă a provocat un scandal imens la Ștefănești, atunci când a sărit să-l bată pe antrenorul Unirii, Laurențiu Tudor, alegându-se cu câteva etape de suspendare și o amendă mare. Potrivit Informația zilei, Preda, mare susținător al lui Adrian Mititelu și a Universității Craiova, a mai avut și alte ieșiri necontrolate în scurta perioadă pe care și-a petrecut-o la Olimpia: a defilat în curul gol prin holurile unui hotel, a pălmuit un coleg de echipă sau i-a amenințat cu bătaia pe alții. Portarul a condiționat rezilierea contractului de primirea unei anumite sume de bani, una deloc mică, pe care a și încasat-o de altfel.

De partea cealaltă, Brice Nanou a jucat doar în prelungirile partidei de la Satu Mare cu FC Brașov, atunci când a fost introdus în locul lui Silviu Pană.

Despărțirea de cei doi a fost motivată de antrenorul Bogdan Andone din rațiuni disciplinare. „Preda a greșit o dată și l-am iertat, apoi a mai greșit și l-am exclus din lot, iar apoi m-am văzut nevoit să îl dau de tot afară. Iar Nanou Brice a ieșit într-un club într-un moment nepotrivit și i s-a reziliat contractul”, a spus Andone în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

Un alt jucător care ar putea să se despartă de Olimpia este Rareș Takacs (24 ani). Mijlocașul venit de la „U” Cluj de un an și jumătate a evoluat doar de patru ori în acest sezon pentru gruparea sătmăreană, a înscris și două goluri (cu Metalul Reșița și Șoimii Pâncota) și în acest moment e trimis să se antreneze cu echipa de juniori a clubului.

Andone laudă achizițiile și vrea să le acorde mai multe minute jucătorilor localnici

În schimb, antrenorul Bogdan Andone a avut cuvinte de laudă pentru alți jucători din lot. „Sunt foarte mulțumit de grupul găsit aici, de jucătorii localnici la care am mai reușit să aduc trei – patru băieți de caracter ca și Ludușan, Tudoran sau Pană. Pe ultimul îl consider chiar esențial în jocul nostru din acest tur cu golurile lui date în meciurile decisive și cu cele șapte sau opt assisturi”, a spus Andone, care ar vrea să le dea mai mult posibilitatea să joace și lui Ciul, Erdei, Bura sau Kanalos, jucători locali: „Sincer, îmi pare rău pentru Carlo Erdei, care e un băiat muncitor, talentat care se pregătește foarte bine la antrenamente. Are ghinionul de a fi pe un post unde am mai multe opțiuni, iar la Pană îmi e greu să renunț acum. Ciul e un băiat receptiv, Bura, la fel, iar cu Kanaloș avem uneori doar probleme de ordin tactic. Sunt unele lacune din perioada junioratului. Ar trebui să lucrăm mai mult cu acești tineri, să avem antrenamente separate… dar unde să le facem că abia avem un teren și pentru echipa mare”.

Pe aceeași temă