Gloria ar putea rămâne fără cei mai importanți jucători la finalul sezonului. Vezi cine e pe picior de plecare

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 15:57 Liga 2

Gloria Buzău a avut evoluții apreciate, în special pe teren propriu, în acest sezon de Liga 2, drept dovadă și locul pe care îl ocupă în acest moment în clasament. Gruparea antrenată de Viorel Ion e pe patru în play-off-ul Seriei I și are mari șanse să termine pe podium. Însă, în ciuda acestei activități pe plan sportiv, clubul din Crâng nu o duce deloc bine financiar. Păsuit de Tribunalul Buzău pentru a nu i se declara falimentul din cauza nerespectării planului de reorganizare, Gloria va trebui să-și achite datoriile în caz că nu vrea să aibă probleme la începutul lunii iunie, atunci când e un nou termen de judecată. În plus, mai au de achitat și salariile jucătorilor, staff-ului și angajaților.

În caz că nu se va produce nicio minune, Gloria Buzău ar putea să-și piardă cei mai buni jucători pe care îi are în acest moment în lot, ba chiar și pe antrenorul principal. Mai sunt nouă etape de disputat în acest sezon și apoi nimic nu-i va mai ține pe cei amintiți mai sus la club. Mai mulți fotbaliști sunt cu gândul la plecare, în ultimul an, echipe din eșalonul secund, dar și două prim-divizionare s-au interesat de elevii lui „Vioară”, scrie opiniabuzau.ro. Este și cazul căpitanului George Marcu, cel mai bun servant al Gloriei, care a precizat că, indiferent de relația financiară pe care o are cu gruparea din Crâng, nu își va depune memoriu pentru a deveni liber de contract. În aceeași situație mai sunt și atacantul Clement Pălimaru și mijlocașii Mugurel Dedu, Claudiu Dumitrescu sau Nini Popescu, toți aduși și menținuți la echipă de tehnicianul Viorel Ion.

Toți jucătorii enumerați sunt titulari la Gloria Buzău și au marcat 14 goluri în acest sezon. Cele mai multe le-a reușit Pălimaru (8) și Dumitrescu (4).

„Nu va mai fi ce a fost înainte și aici mă refer la contracte mari, că n-o să-și mai permită cluburile să dea bani foarte mulți, dar măcar se vor da măcar acei bani care vor fi. De exemplu, în planul de management pe care noi ne pregătim să-l facem aici la Buzău – dacă n-om intra în faliment, spre bucuria unora – o să ne axăm foarte mult pe tineret. Cel mai mare salariu va fi de 25-30 de milioane, exact cum era în mandatul meu din 2003, cam pe acolo. Ce să facem, acesta este situația…”, spunea Viorel Ion cu puțină vreme în urmă.

CITEȘTE și: Gloria Buzău își achită datoriile pentru a scăpa de faliment. Viorel Ion: „Nu va mai fi ce a fost înainte”

Foto: Adi SOARE

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă