Gaz Metan a jucat ultimul meci în Liga 1 și se desființează. Antrenorul Flavius Boroncoi, în lacrimi: ”Mă duc să pun lacătul acum pe poartă la Mediaș.” Barajul de menținere în Liga 2 dintre Poli Timișoara și FC Brașov se joacă degeaba

Marius ANGHEL 14 May. 2022, 16:11 Liga 2

Gaz Metan Mediaş a disputat ieri, 13 mai 2022, la Ploiești, ultimul meci din acest sezon de Liga 1, pierdut cu scorul de 0-3 cu Chindia Târgoviște în etapa a 9-a a play-out-ului, și, cel mai probabil, ultimul meci din istoria sa. Echipa din județul Sibiu are mari probleme financiare, care i-au adus nu mai puțin de 64 de puncte scăzute în acest campionat, și se va desființa.

Gaz Metan era deja retrogradată matematic de la finalul etapei a 3-a a play-out-ului și, aproape sigur, nu va continua în Liga 2, locul ei urmând a fi luat de echipa care va pierde barajul de menținere în eșalonul secund, dintre Poli Timișoara și FC Brașov. Acestea au disputat astăzi, la Timișoara, meciul tur al dublei manșe.

Gaz Metan Mediaş a jucat ultimul meci în Liga 1 și cel mai probabil se va desființa

Formația din Mediaș a acumulat numai în play-out 42 de puncte penalizare, iar cum în cele nouă meciuri disputate a acumulat doar o victorie (4-3 acasă cu Academica Clinceni), în acest moment are -38 de puncte în clasament. Sezonul regular l-a încheiat doar cu 2 puncte, din cauza penalizării cu 22 de puncte, care i-a anulat, astfel, cele 24 de puncte obținute pe teren în cele 30 de partide.

La finalul meciul cu Chindia, foarte posibil ultimul din istoria clubului din Mediaș, antrenorul Flavius Boroncoi s-a prezentat la declarațiile de după joc cu un lacăt în mână și a avut lacrimi în ochi când a vorbit despre ceea ce urmează.

”Acum e un moment foarte greu, când știu că se închide totul la noi, când știu că nu o să mai fie Gaz Metan. Copiii au înțeles că trebuie să meargă pe alt drum, pentru că fotbalul nu se termină la Gaz Metan. De ei depinde. A fost o perioadă foarte grea, țin să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi în momentele grele.

E un lacăt pe care eu mă duc să îl pun acum pe poartă la Mediaș, e un lacăt cu cifru, o să îl pun la poartă și dacă vreodată se va face o echipă, o să le dau eu cifrul. Dar cred că nu se mai face nimic”, a spus Flavius Boroncoi la microfonul DigiSport.

”Eu, sincer, nu știu ce o să fac, dar nu îmi fac probleme pentru mine, mă descurc. Mai degrabă îmi fac gânduri pentru copii, pentru că noi fiind în insolvență, ei o să aibă probleme, nu știu cum o să plece ei.

Eu sper să nu îi stopeze pe copii, pentru că au șanse și să îi lase să își vadă de viitorul lor. Sunt discuții cu antrenori, sunt impresari care sunt în jurul copiilor. Eu m-aș bucura pentru ei să meargă liniștiți, să aibă unde să joace. Le mulțumesc la toți că au fost alături de noi”, a mai spus Boroncoi.

Gaz Metan jucase ultima dată în Liga 2 în ediția 2015-2016

Gaz Metan a fost ajutată de LPF să încheie acest sezon, fiindcă, altfel, ar fi abandonat campionatul în iarnă. Pentru a nu strica și mai mult competiția, echipa din Mediaș a fost ajutată să continue până la finalul play-out-ului, iar meciurile și le-a desfășurat în mare parte cu juniori din cadrul clubului, după ce fotbaliștii care obțineau 24 de puncte în prima parte a sezonului au plecat din cauza multelor restanțe financiare.

Problemele financiare sunt mari însă, clubul este în insolvență, iar depunctările vor continua până la excludere și retrogradarea în ultima ligă a județului Sibiu.

Oricum echipa abandonată de autoritățile locale și sponsori avea soarta stabilită: desființarea. Lucru confirmat și de ceea ce spune antrenorul Flavius Boroncoi.

Ultima dată când Gaz Metan retrograda din Liga 1 se producea în 2015, însă echipa promova din Liga 2 după doar un sezon, la finalul ediției 2015-2016, din Seria a 2-a, în care depășea Chindia, UTA Bătrâna Doamnă, FCM Baia Mare, FC Brașov, CS Mioveni, CSM Râmnicu Vâlcea sau ”U” Cluj.

Eric de Oliveira: ”Cei care ne-ați distrus, copii voștri, nepoții voștri și strănepoții voștri, vor căra rușinea voastră!”

Ceea ce urmează acum pentru Gaz Metan Mediaș a fost spus după meciul de ieri și de Eric de Oliveira, fost jucător la echipa sibiană, brazilian mutat la Mediaș și implicat afectiv față de Gaz Metan.

”The end
Rămân doar amintirile și toate clipele frumoase, din păcate nu-i voi vedea pe copiii mei să îmbrace tricoul la clubul meu iubit!
Cei care ne-ați distrus, copii voștri, nepoții voștri și strănepoții voștri, vor căra rușinea voastră!
Dumnezeu să vă ierte!
Gazu’ nu o să moară niciodată… în inimile noastre”, a scris Eric pe pagina sa de Facebook.

Barajul de menținere în Liga 2 dintre Poli Timișoara și FC Brașov se joacă degeaba!

Dacă nu se va întâmpla o minune și Gaz Metan va continua totuși în noul sezon de Liga 2, atunci locul lăsat vacant de echipa din Mediaș în eșalonul secund va fi ocupat de formația care pierde barajul de menținere dintre Politehnica Timișoara și FC Brașov.

În manșa tur, desfășurată la Timișoara, FC Brașov s-a impus cu 2-1 în fața Politehnicii. Returul are loc pesteo săptămână, la Brașov.

Câștigătoarea se menține sportiv în Liga 2, în timp ce pierzătoate retrogradează în Liga 3, însă va rămâne și ea în Liga 2, fiindcă va fi prima care va profita de desființarea celor de la Gaz Metan.

Astfel, deși situația celor de la Gaz Metan era cunoscută de mult timp, Poli Timișoara și FC Brașov au fost puse totuși de FRF să joace acest baraj.

Foto: captură DigiSport și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 14 May. 2022, 16:11 Liga 2
Pe aceeași temă