Gane vede un meci spectaculos în returul Vâlcea – UTA. „Ambele avem un moral cât de cât bun”. Vedetele celor două echipe nu intră la joc

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Dec. 2016, 08:31 Actualizat: 01 Dec. 2016, 08:32 Liga 2
Gane vede un meci spectaculos în returul Vâlcea – UTA. „Ambele avem un moral cât de cât bun”.  Vedetele celor două echipe nu intră la joc

La ce joc bun a prestat în prima etapă a campionatului, pe „Motorul”, în acel 2-2 smuls de arădeni spre final prin golul lui Curtuiuș, CSM Râmnicu Vâlcea se anunța una dintre candidatele la promovare. Socotelile, însă, au ieșit pe dos și oltenii se află mai aproape de zona „nisipurilor mișcătoare” decât de primele locuri, iar Jerry Gane are și o explicație pentru această situație neplăcută. Sâmbătă, de la ora 12:00, a venit momentul meciului revanșă, la Râmnicu Vâlcea.

„Accidentările și suspendările ne-au lovit din plin în turul campionatului. Practic, în nicio etapă nu am avut la dispoziție tot lotul. Sigur, chiar și așa, nu ar fi trebuit să pierdem atâtea puncte printre degete și să ne aflăm acum în partea a doua a clasamentului. Acum nu ne mai rămâne decât să ajungem undeva în primele opt echipe ale seriei, iar cele două partide rămase de disputat în acest an sunt foarte importante în acest sens. Ne trebuie puncte din ambele, dar deocamdată ne concentrăm pe partida de sâmbătă, cu UTA, o echipă ce își dorește clar promovarea și care demonstrează și prin joc și rezultate acest lucru”, consideră fostul atacant al Craiovei, care s-a aflat de multe ori în cariera sa de fotbalist față în față cu ex. stelitul, Laurențiu Roșu.

La rândul său, Gane a observat că echipa arădeană joacă ceva mai ofensiv cu Roșu pe bancă și de aceea crede că spectacolul va fi la el acasă sâmbătă, în Zăvoi. „Sigur, noi și UTA am făcut un meci frumos, cu patru goluri, și în tur. S-a jucat și atunci pe contre, au fost multe ocazii, putea câștiga oricine. Dar, într-adevăr, parcă echipa arădeană joacă și mai deschis acum, pasează mult, construiește, ca și noi, de altfel. De aceea, cred că două astfel de formații nu pot oferi decât un meci spectaculos. În plus, ambele avem un moral cât de cât bun ca urmare a victoriilor din etapa din weekendul trecut cu mențiunea că UTA e mai câștigată după un 3-0 la Târgoviște. Oricum, noi respectăm o formație de tradiția UTA-ei, suporterii ei, însă vom încerca să o batem, căci ne interesează foarte mult punctele puse în joc”, a adăugat tehnicianul „alb-labștrilor”.

Vedetele ambelor echipe nu joacă

Va fi și un meci al absențelor de lux, în sensul în care combatantele nu vor conta, practic, pe cei mai bine cotați jucători din lot, Florin Costea, respectiv Sorin Strătilă. „Din păcate, Florin s-a ales cu contractură musculară pe finalul meciului de la Călărași și nu mai are rost să-l forțăm pe acest final de an. Am înțeles că și UTA-ei îi lipsește Strătilă, dar și Burlă, doi fotbaliști importanți, titulari de drept. Dar, chiar și așa, ambele echipe au destui fotbaliști ce pot decide un meci și mă refer în special la atacnți, Dina la noi, Petre și Curtuiuș la arădeni”, mai crede Gane.

Pe lângă Costea, care a înscris cinci goluri în tot atâtea partide disputate în acest sezon pentru vâlceni, mai absentează mai vechii accidentați Georgescu (operat la umăr) și Drăghici (fisură la metatarsiene). Ambii sunt mijlocași, acesta din urmă fiind eliminat în partida tur cu 13 minute înainte de final.

Față de alte zone ale țării, Râmnicu Vâlcea a fost ferită până acum de precipitații așa că starea gazonului se anunță una bună. „Se poate juca un fotbal de calitate, terenul e bun pentru această perioadă a anului”, a mai transmis Ganea.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Dec. 2016, 08:31 Actualizat: 01 Dec. 2016, 08:32 Liga 2
Pe aceeași temă