Constatare tulburătoare a managerului Gabi Tamaș! În fotbalul românesc, întârzierile salariale sunt factor de motivare: ”Am văzut că, la noi în țară, la foame, unii joacă mai bine. Altfel o lași așa…”

Cătălin MUREȘANU 09 Apr. 2024, 10:59 Liga 2
Constatare tulburătoare a managerului Gabi Tamaș! În fotbalul românesc, întârzierile salariale sunt factor de motivare: ”Am văzut că, la noi în țară, la foame, unii joacă mai bine. Altfel o lași așa…”

Gabi Tamaș s-a retras din activitatea fotbalistică anul trecut, la 40 de ani, ultima sa echipă din carieră fiind divizionara secundă Concordia Chiajna. Tot la formația ilfoveană, fostul internațional român și-a început noua carieră, cea de manager sportiv.

Prezentat în acest început de primăvară, brașoveanul a primit echipa ProSport, pentru a petrece o zi alături de el în noua sa meserie. Oficial de club. Ca de obicei când apare în fața microfonului, Tamaș spune lucrurilor pe nume.

Gabi Tamaș crede că în fotbalul românesc întârzierile salariale sunt, pentru unii fotbaliști, factor de motivare. ”De foame, unii joacă mai bine”

Lider sindical prin toate vestiarele în care a trecut, fotbalist cu personalitate și tupeu la purtător, Tamaș a fost întrebat cum o să reacționeze dacă vreun jucător o să-l înfrunte în vestiar.

Răspunsul jucătorului care a câștigat două cupe cu Dinamo și titlul cu FCSB a fost din același registru. Marcă înregistrată Gabi Tamaș. Mereu surprinzător.

”Ce să caut eu în vestiar? De ce ar trebui să intru eu atâta timp cât toate lucrurile sunt normale și mie îmi dă echipa 100 la sută și îmi aduce rezultate. De ce? Poate o să intru să le dau un bonus, dar le trecem în contract, iar aici (n.r. – Concordia Chiajna) niciodată nu a fost vreo întârziere. Și nici nu va exista. Rezultate și vor avea mult mai mult decât și-au dorit”, a transmis Gabi Tamaș.

Și totuși… încăpățânarea reporterului strecoară în următoarea întrebare și previzibilul din fotbalul românesc. Realitatea dură a întârzierilor salariale. ”Și vor avea rezultate sau nu vor avea rezultate?”, contrează Gabi Tamaș, în timp ce reacția normală este dacă ”plata salariului poate fi stipulată în funcție de rezultate?”. Aici reporterul primește un răspuns radical din partea fostului fundaș al echipei naționale.

Am văzut că, la foame, unii joacă mai bine. La noi în țară e cu foamea. Dacă ți-e foame, alergi mai mult, dacă nu ți-e foame, o lași așa… . Și mie mi-a fost foame de mic, de rezultate și de afirmare. Mie mi-a fost frică să mă fac de râs, poate lor nu le e frică. Nu sunt dur, eu spun realitatea, cui îi convine poate să stea, să mergem împreună, să facem lucruri mărețe, cui nu, ușa-i deschisă”, a transmis, tranșant, noul manager al Concordiei Chiajna.

Mircea Minea, primarul din Chiajna: ”L-am adus să instaureze disciplina. Să terminăm cu excursiile prin țară”

Într-o reacție oferită ProSport imediat după ce știrea legată de numirea lui Gabi Tamaș în postura de manager la Concordia a survolat presa sportivă, Mircea Minea, primarul Chiajnei a dezvăluit că el este cel care a avut ideea. Motivul, culmea pentru un fost fotbalist cu dese ieșiri extrasportive în cariera sa, chiar instaurarea disciplinei la echipă.

”Am vrut să-l responsabilizez. El, cât a fost la noi, a fost un lider. Căpitan și lider în teren, în vestiar. Lider sindical dacă vreți! Acum am vrut să vadă cum e și de partea celor care bagă mâna în buzunar, să vină alături e noi, să ne bucurăm împreună și să ne supărăm împreună. Treaba lui este să se impună, să aducă disciplină în echipă, să terminăm cu excursiile. În ultimul timp asta am făcut, ne-am urcat în autocar și am mers la plimbare prin țară. Eu n-am vorbit cu el, le-am spus celor din club și asta a fost. E ideea mea, eu am vrut să-l aducem în conducere”, a transmis Mircea Minea pentru ProSport.

Reportarul cu Gabi Tamaș manager sportiv la Concordia Chiajna:

https://www.youtube.com/watch?v=YSOEtJSC4Fc&t=1387s

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-a-castigat-meciul-de-la-targoviste-cu-chindia-19305442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reportaj-gabi-tamas-drumul-de-la-fotbalistul-rebel-la-managerul-model-o-zi-cu-fostul-fundas-al-nationalei-in-noua-sa-postura-cea-de-conducator-de-club-biroul-meu-e-aici-in-iarba-am-i-19304555

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-prezentat-ca-director-sportiv-la-concordia-chiajna-19302824

Cătălin MUREȘANU 09 Apr. 2024, 10:59 Liga 2
Pe aceeași temă