Gabi Tamaș, pe punctul de a-și încheia cariera de fotbalist cu câteva zile înainte să împlinească 40 de ani! Ce l-ar fi făcut să ia această decizie și reacția lui Cristian Tănase

Marius ANGHEL 26 Oct. 2023, 12:05 Liga 2

La ultimul meci disputat în campionat, în etapa a 10-a, Concordia Chiajna a utilizat o echipă în care nu s-a regăsit și Gabriel Tamaș, fost internațional român utilizat ca titular în primele nouă jocuri din acest sezon de Liga 2, doar o dată fiind înlocuit în acest interval. Acesta a privit jocul cu Gloria Buzău, câștigat cu scorul de 1-0, din tribună, alături de președintele Cristian Tănase.

După partida disputată luni, antrenorul Erik Lincar a vorbit despre absența lui Tamaș, că ar avea anumite probleme personale, iar, între timp, și președintele Tănase a oferit mai multe informații despre situația experimentatului fundaș care la data de 9 noiembrie împlinește 40 de ani.

Gabriel Tamaș ar fi venit beat la antrenamentele Concordiei și ar fi anunțat că vrea să-și încheie cariera

Antena Sport a scris că absența lui Tamaș din lot a fost cauzată de un eveniment care a avut loc înainte de jocul cu Gloria. Fundaș s-a prezentat la unul dintre antrenamente în stare de ebrietate, lucru pe care l-ar mai fi repetat și în trecut, și a anunțat că își încheie cariera. A fost trimis acasă și pus să se gândească mai bine înainte să ia o decizie finală.

”Înainte de duelul de luni, Tamaş a ajuns la antrenamentele conduse de Erik Lincar într-o stare avansată de ebrietate. Fundaşul care va împlini 40 de ani pe 9 noiembrie a ameninţat că se retrage din fotbal, pe un ton nu tocmai prietenos. Din sursele Antena Sport, Erik Lincar a avut o reacţie calmă şi l-a trimis acasă pe Tamaş, căruia i-a transmis să revină când va fi treaz, pentru a se putea înţelege cu el”, a scris AS.ro.

Erik Lincar, după jocul în care Tamaș a lipsit, primul în acest sezon: ”Are o problemă personală”

După jocul cu buzoienii, Erik Lincar a oferit următorul răspuns atunci când a fost întrebat despre absența din lot a lui Tamaș: ”Gabi Tamaș are o problemă personală, nu s-a întâmplat nimic. Eu cu el am reglat lucrurile în vară (n.r. – între antrenor și Tamaș a fost un conflict în perioada de pregătire de vară). E un grup frumos, dar un grup care trebuie să înțeleagă că trebuie muncească pentru a obține rezultate. Sunt fotbaliști cu nume aici, unii au multe promovări. Simbioza asta reușim foarte greu să o găsim. Dacă nu ești un grup și unul-doi trag chiulul…”

Cristian Tănase, despre situația lui Tamaș: ”Acerut să fie liber câteva zile în care să se gândească la ceea ce vrea să facă mai departe”

Într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor, publicat miercuri, Cristian Tănase, președintele Consiliului Director al Concordiei Chiajna, a vorbit despre situația fundașului Gabriel Tamaș. Acesta din urmă, potrivit sursei citate, ar fi anunțat oamenii din conducere că se retrage din fotbal, spunându-le: ”Mi-e rușine să mai vin beat la antrenamente.”

”Gabi a cerut să fie liber câteva zile în care să se gândească la ceea ce vrea să facă mai departe. Numai de el depinde dacă va mai juca fotbal. Are niște probleme personale, are și niște planuri de business. Mie mi le-a povestit, dar nu aș vrea să le spun eu, e corect să îl întrebați direct pe el.

(n.r. – dacă i-a spus că se lasă de fotbal fiindcă îi e rușine să mai vină beat la antrenamente!) Nu, nu mi-a zis așa ceva. Gabi mai bea un pahar cu vin, două, trei beri, asta e ceva ce nu mai e un secret. Dar să știți că nu e singurul! Discutați doar despre el, dar nu e singurul! Gabi, și dacă mai bea, tot este în continuare un fotbalist foarte bun pentru nivelul acesta! Ne-ar fi util în continuare, dar v-am zis, el decide dacă mai joacă. Tamaș a fost totuși la un nivel…

Gabi are o vârstă, mi se pare corect să-l lăsăm să hotărască dacă va mai juca sau nu. El, numai de când e la Chiajna, ne-a mai zis de vreo șapte ori că se lasă de fotbal. Să vedem ce vrea să facă”, a spus Tănase.

Tot miercuri, ProSport a scris că Tamaș este decis să își încheie cariera de fotbalist, iar până vineri trebuie să ofere un răspuns clar clubului la care este legitimat. ”S-a hotărât în proporție de 90 la sută”, susțin sursele ProSport. Tamaș ar dori ca după ce își încheie activitatea de jucător să-și pornească o afacere în domeniul sportului.

Gabi Tamaș joacă la Concordia de la începutul anului 2023

Gabriel Tamaș a semnat cu Concordia Chiajna în primele zile ale anului 2023, în partea a doua a sezonului trecut de Liga 2. Ultima dată jucase în prima ligă, la Petrolul Ploiești, de care s-a despărțit cu scandal.

În sezonul trecut de Liga 2 a evoluat în toate meciurile rămase de disputat, nouă la număr, și a înscris 1 gol, iar în campionatul actual a jucat în nouă din totalul de zece partide disputate în campionat de Concordia.

În cariera sa, campionul cu FCSB în 2015 a evoluat pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Franța), West Bromwich (Anglia), CFR Cluj, Doncaster Rovers, Watford (ambele din Anglia), FCSB, Cardiff City (Anglia), Hapoel Haifa (Israel), Astra, Universitatea Cluj, FC Voluntari, Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna. Pentru naționala României are 67 de meciuri și 3 goluri.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și AS.ro

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-victorie-cu-gloria-buzau-in-etapa-10-de-liga-2-1-0-19289753

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-gloria-buzau-meci-in-etapa-a-10-a-a-ligii-2-19289595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/destainurile-lui-gabi-torje-interviu-de-impact-cu-fostul-dinamovist-19289287

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-se-simte-in-tricoul-concordiei-ca-la-20-de-ani-la-liga-2-e-un-pic-mai-multa-munca-ca-in-liga-1-eugen-trica-a-fugit-din-nou-de-declaratii-chiar-daca-chiajna-a-castiga-19263842

Marius ANGHEL 26 Oct. 2023, 12:05 Liga 2
Pe aceeași temă