Gabi Tamaș a pus gând rău pentru șase jucători ai Concordiei: ”Acești inși au salarii mai mari decât aveam eu. Din vară cred că își iau tălpășița!”

Raluca PANȚÎRU 28 Apr. 2024, 15:03 Liga 2
Gabi Tamaș a pus gând rău pentru șase jucători ai Concordiei: ”Acești inși au salarii mai mari decât aveam eu. Din vară cred că își iau tălpășița!”

Gabriel Tamaș (40 de ani) spune că mai mulți jucători de la Concordia Chiajna, echipă pentru care a evoluat în 2023, atât în sezonului trecut, cât și în cel actual, până la decizia de a pune punct carierei de fotbalist, au avut salarii mai mari decât el.

Fostul fundaș, acum director sportiv la clubul ilfovean, a vorbit despre faptul că șase fotbaliști de la Concordia câștigau mai mult decât el, în condițiile în care el încasa 3.500 de euro lunar chiar înainte de retragere.

Din această vară, cei șase, care sunt și acum în lot, au șanse mari să plece de la Chiajna, fiindcă, în opinia sa, nu ar fi jucat de banii pe care i-au încasat.

Gabi Tamaș nu mai vrea la Concordia ca jucătorii să stea confortabili, pe salarii mari

Gabriel Tamaș nu-i vede cu ochi buni pe cei șase jucători cu salarii mari din lotul Concordiei, fiind convins că aceștia nu vor mai evolua pentru echipa ilfoveană din sezonul următor.

”Da, le-am văzut (n.r. – salariile actualilor jucători). Șase inși au salarii mai mari decât aveam eu (n.r. – când juca la Concordia). Dar din vară cred că își iau tălpășița! Ce au făcut la Concordia Chiajna… În afară de confort, asta e, confort, salariu mare și nu mai faci nimic, ăsta e confort, nu mai riscă nimeni, pe ce bază vrei salariu mare, îmi pui garanție că mă duci în obiectivul meu? Nimeni nu o să îți spună sau nu o să îți dea.

De asta se plimbă jucătorii de la echipă la echipă în Liga 2, pe niște salarii, am văzut la Buzău, am văzut la Pitești, m-a durut capul. (n.r.-  Cât aveai la finalul carierei salariul?) Aveam 3.500 de euro”, a declarat Gabi Tamaș, potrivit iamsport.ro.

  • Recent, Tamaș a primit convocarea la naționala artiștilor-fotbaliști, care urmează să participe la Campionatul Mondial. Astfel, Gabriel Tamaș are șansa de a îmbrăca, din nou, tricoul naționalei. Iar Daniel Chiriță, selecționerul echipei naționale a artiștilor-fotbaliști și fostul mare jucător al Rapidului, consideră că Tamaș și Gigel Bucur pot aduce un plus echipei.

În lotul Concordiei, prezenți și când Tamaș încă juca pentru echipă, sunt jucători cu experiență precum Laurențiu Corbu, Gerson, Paul Pîrvulescu, Denis Ispas, Cătălin Hlistei, Romario Moise, Adrian Bălan sau Rareș Lazăr. Probabil că la unii dintre aceștia face referire fostul internațional. Ar mai fi și Gabriel Torje, însă e greu de crezut că Tamaș spune despre el ceea ce a spus.

Tamaș este directorul sportiv al echipei Concordia Chiajna

În luna martie a acestui an, Tamaș a revenit la Concordia Chiajna, la aproape cinci luni distanță de la momentul în care decidea să nu mai joace pentru echipa ilfoveană și să își încheie cariera de fotbalist. De această dată are rolul de director sportiv, unul în care încă este în teste.

Gabi Tamaș este înscris la cursurile pentru obținerea licenței de director sportiv organizate de Federația Română de Fotbal, la fel și Viorel Moldovan, Daniel Niculae, Claudiu Keșeru și Cosmin Moți, pe cele cinci locuri disponibile pentru foști internaționali. Pentru naționala României, Tamaș are 67 de meciuri și 3 goluri.

La conferința de presă de prezentate a sa în nou postură, Tamaș a spus ce rol va avea, mai exact, la Concordia. ”Fișa postului nu arată că trebuie să ajut antrenorul. El se ocupă de fotbal, eu de altceva. El va decide pe tema fotbalului. Eu doar voi putea veni la dânsul cu propuneri și argumente, de ce sunt mai buni jucătorii respectivi, dar, până la urma urmei, el va decide, el e șeful. Eu, pur și simplu aduc niște argumente și hârtiuțe cu anumiți jucători. Dacă vrea să-l ajut la echipă, jucătorii presupun că vor veni la mine să le dau ceva idei de joc. Dacă nu, eu îmi văd de treabă, nu vreau să-l strezez, vreau să-l las să muncească, pentru că de aia suntem aici. El muncește pe partea lui, eu pe partea mea”, a spus fostul internațional.

Concordia are victorii pe linie cu Tamaș director sportiv și Ilie Poenaru antrenor

Odată cu Tamaș, la Concordia a fost instalat și Ilie Poenaru, acesta din urmă în postura de antrenor principal.

De când au preluat echipa, aceasta are numai victorii pe linie: 2-0 la Unirea Dej, 1-0 cu Progresul Spartac, 1-0 la Chindia, 3-2 cu CSM Slatina și 2-1 la CS Tunari.

Concordia a start în etapa de play-out de Liga 2 din acest weekend, a 5-a, iar în ultimele două runde va juca acasă cu Viitorul Pandurii (3 mai, ora 11:00) și în deplasare cu Steaua (11 mai, ora 11:00).

Momentan, se află pe locul 2 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 37 de puncte, fiind la un punct sub Steaua.

Raluca PANȚÎRU 28 Apr. 2024, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă