Gabriel Dodoi s-a despărțit de Rapid și s-a întors la echipa unde a fost golgheter și de unde prindea transferul la CFR Cluj. Tot la Pandurii a revenit și Pedro Mingote

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 02 Oct. 2020, 12:56 Liga 2
Gabriel Dodoi s-a despărțit de Rapid și s-a întors la echipa unde a fost golgheter și de unde prindea transferul la CFR Cluj. Tot la Pandurii a revenit și Pedro Mingote

Pe ultimul loc în Liga 2 după cinci etape, cu niciun punct și golaveraj 2-13, Pandurii și-a întărit compartimentul ofensiv prin readucerea atacantului Gabriel Dodoi (22 ani), ultima dată la Rapid.

Dodoi, drumul de la Pandurii la CFR, Sepsi, Rapid, Reșița și înapoi la Pandurii

Originar din Târgu Jiu, Dodoi a crescut la Pandurii, iar în turul sezonului 2017-2018 a marcat de 7 ori pentru gorjeni în urma unor evoluții care i-au adus transferul la CFR Cluj. Pentru ardeleni n-a jucat decât la echipa secundă, din Liga 3, după care a fost împrumutat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde a prins doar un joc în Liga 1. În vara lui 2019 a semnat, din postura de jucător liber de contract, cu Rapid, pentru care a jucat, în turul campionatului precedent, doar 156 de minute, pe parcursul a șase jocuri.

Neconvingător, Dodoi a fost împrumutat în iarnă la CSM Reșița. Pentru bănățeni a bifat un singur joc, în 22 februarie 2020, chiar în meciul jucat împotriva fostei sale echipe Pandurii. CSM Reșița s-a impus cu 4-1 la Târgu Jiu, iar Dodoi a fost schimbat în acel meci în minutul 53. Ulterior, campionatul s-a întrerupt din cauza zbucnirii pandemiei. Dodoi s-a reunit apoi cu echipa din Valea Domanului, însă înainte de startul noului sezon în Liga 2 a fost rechemat la Rapid, unde Adrian Iencsi nu a rămas impresionat de calitățile sale, astfel că jucătorul a ajuns la un acord cu conducerea pentru rezilierea contractului.

Dodoi ar putea redebuta la Pandurii în meciul cu ”U” Cluj

Rămas fără angajament, atacantul a revenit la Pandurii, cu care a semnat până în iarnă.

„Gabriel Dodoi s-a întors la echipă, a fost legitimat joi și este de acum jucătorul clubului Pandurii Târgu Jiu”, a spus directorul sportiv Camilian Floroiu despre atacantul care ar putea redebuta în tricoul echipei Pandurii în meciul cu Universitatea Cluj, programat luni, de la ora 18:00.

În martie, Mingote revenise pe teren

În speranța că au rezolvat problema în atac, Pandurii având cea mai slabă ofensivă din Liga 2, cu doar două goluri marcate, Pandurii a căutat o variantă și pentru problemele dintre buturi. Astfel, noul antrenor responsabil cu pregătirea portarilor va fi portughezul Pedro Mingote (41 de ani).

Lusitanul a evoluat timp de opt sezoane consecutive în Liga 1 pentru Pandurii Târgu Jiu, după care a mai jucat la ASA Târgu Mureș, CS U Craiova și Juventus București. Ultimul său meci în Liga 1 a fost pe 25 august 2017, în partida Astra – Juventus 2-0.

Căsătorit cu o româncă, Mingote s-a stabilit, după retragerea din activitate, la Târgu Jiu, iar în luna martie anunța că revine în iarbă și semna, la rugămintea cumnatului său, cu echipa din Liga 4 Gorj, Internațional Bălești. N-a apucat să apare decât într-un singur joc pentru Bălești, deoarece și campionatul județean s-a întrerupt din cauza pandemiei.

Acum, Mingote se va ocupa de pregătirea portarilor la Pandurii. Gorjenii încearcă să mai aducă și alți foști jucători în staff.

”Suntem în discuții cu Pedro Mingote pentru a prelua funcția de antrenor cu portarii. Eugen Cățelu (n.r. – actualul antrenor de portari) nu a plecat de la echipă și nici nu ne dorim să plece. La club este nevoie de cât mai mulți oameni care să ajute în momentele acestea. Zilele trecute am discutat cu încă doi jucători reprezentativi ai Pandurilor, din vechea gardă, pe care dorim să-i aducem în stafful tehnic și administrativ pentru o susținere și o activitate cât mai ușor de coorodonat”, a mai spus Camilian Floroiu, conform gorjeanul.ro.

După meciul din campionat, de la Cluj, cu Universitatea, din etapa a 6-a, Pandurii va juca, joi, la Filiași, în turul 3 al Cupei României.

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 02 Oct. 2020, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă