Pedro Mingote a revenit pe teren la aproape 40 de ani. Portarul portughez a ales să joace la o echipă la care e coleg cu cumnatul său: „Fac puțin sport și ceea ce iubesc mai mult”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2020, 12:38 Special
Pedro Mingote a revenit pe teren la aproape 40 de ani.** Portarul portughez a ales să joace la o echipă la care e coleg cu cumnatul său:

Portarul portughez Pedro Mingote, stabilit în România, a revenit pe terenul de fotbal, ca jucător, la aproape 40 de ani, pe care îi va împlini pe 2 august. Ultima dată legitimat la Juventus București, în sezonul 2017/2018 al Ligii 1, Mingote a semnat zilele trecute cu echipa Internațional Bălești, aflată pe locul 8 în Liga a 4-a Gorj. Acesta a avut parte și de o prezentare oficială, ca la echipele mari.

Contractul dintre Pedro Mingote și Internațional Bălești e valabil până la finalul sezonului actual. Portughezul a spus că a decis să revină pe teren, deoarece nu putea sta departe de terenul de fotbal. Și faptul că va fi coechipier cu cumnatul său l-a determinat să apere din nou.

„Au fost acolo niște oameni care și-au dat interesul, mi-au vorbit frumos de echipa lor și am și un prieten care joacă fotbal, cumnatul meu, și am zis că de ce nu, să mai joc, să fac puțin sport și să fac ceea ce iubesc mai mult. Eu vreau să mai joc cât mai mult timp, cât mă mai ține corpul. Acum, cel mai important pentru mine este sportul și dragul de a mai juca. După atâția ani – sunt de 12 ani în România și practic i-am petrecut aici, în Gorj – nici nu mai pot să spun că este ca a doua casă, pentru că este prima casă a mea. Și România și Portugalia le consider acasă”, a spus Mingote la Radio Accent.

Pedro Mingote a evoluat timp de opt sezoane consecutive în prima ligă pentru Pandurii Târgu Jiu, iar în țara noastră a mai trecut și pe la ASA Târgu Mureș, U Craiova și Juventus București, ultimul meci în Liga 1 avândul pe 25 august 2017, în partida Astra – Juventus 2-0. Portughezul e stabilit de mai mulți ani la Târgu Jiu, oraș unde are o casă, dar și o afacere, o cafenea în centrul orașului.

La Internațional Bălești, Mingote a debutat în weekendul trecut, în meciul de la Fărcășești, unde echipa sa a pierdut cu 4-1 jocul cu Vulturii Fărcășești.

„Vreau să îi mulțumesc lui Pedro pentru că de la prima întâlnire a acceptat propunerea noastră și a fost de acord și se vede deja că atmosfera este alta la echipă. Toți jucătorii au fost foarte entuziasmați că l-au văzut pe Pedro în vestiar. E un alt spirit și altă atmosferă acum la Internațional Bălești”, a spus, citat de pandurul.ro, directorul sportiv al echipei gorjene de Liga 4, Dan Mihuțoiu.

Marius ANGHEL 14 Mar. 2020, 12:38 Special
Pe aceeași temă