Robert Ilyeș a făcut publică strategia stabilită de FK Miercurea Ciuc pentru ultimele patru runde din sezonul regular. Reacția antrenorului, înaintea confruntării contra CFC Argeș

Andrei PASCU 23 Feb. 2024, 15:08 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a avut un final de an trecut care îi permite să spere la calificarea în play-off-ul din Liga 2. Ultimele rezultate au făcut ca echipa să termine pe locul 10, cu 22 de puncte, la numai un punct de locul 6, Viitorul Pandurii.

Acum, în prima rundă din 2024, a 16-a a sezonului regular, ciucanii vor întâlni, pe teren propriu, Campionii FC Argeș, locul 15 în Liga 2.

Robert Ilyeș vrea 10 puncte în ultimele patru etape din Liga 2

Robert Ilyeș este axat doar pe play-off, vorbind acum, înainte de primul duel din 2024, despre cum a decurs perioada de pregătire, care a fost compusă din mai multe amicale și cantonamente, dar a făcut și o analiză a ceea ce așteaptă din ultimele runde din întrecerea regulară a Ligii 2.

Antrenorul este decis să-și ducă echipa în play-off. De altfel, acum a recunoscut că pentru îndeplinirea obiectivului este nevoie de obținerea a cel puțin 10 puncte din 12 posibile, în ultimele partide din prima parte a sezonului, până ca echipele să se împartă în play-off și play-out.

În cantonamentul de două săptămâni din Turcia am jucat șase meciuri amicale. Am încercat mai multe lucruri, am văzut câțiva jucători tineri, am văzut dacă pot ajuta echipa mare. Pentru mine, cel mai important lucru pozitiv al întregii pregătiri a fost că jucătorii au dat dovadă de muncă în echipă. (…)

Am mare încredere în echipă că vom obține rezultate bune în sezonul regular. Știm ce meciuri ne așteaptă, mă refer la restul de patru rămas. Va trebui să obținem 10 puncte pentru a merge în play-off”, a spus Robert Ilyeș, citat de site-ul FK Miercurea Ciuc, dintr-o traducere aproximativă din limba maghiară.

Încă o achiziție pentru FK Miercurea Ciuc, Francisco dos Santos

Pe site-ul oficial, FK Miercurea Ciuc a anunțat și faptul că a fost semnat un contract cu fotbalistul brazilian Francisco Anderson de Jesus dos Santos, care în primă fază a fost în probe, testat de Robert Ilyeș.

Altfel, harghitenii nu știu dacă pot miza pe doi jucători în partida contra Campionii FC Argeș, pentru că Lorant Kovacs și Daniel Vita sunt accidentați. În cazul lui Kovacs nu este cunoscut momentul revenirii, în timp ce Vita se va întoarce în curând la antrenamente.

Ciucanii, la mijlocul clasamentului în Liga 2

Gruparea din Miercurea Ciuc ocupă locul 10 în clasamentul de Liga 2, cu 22 puncte, în urma a șase victorii, patru remize și cinci eșecuri, cu 13 goluri marcate și 12 primite.

În runda a 15-a din Liga 2, ultima din 2023, ciucanii au trecut, surprinzător, de Gloria Buzău, în deplasare, scor 2-0. Anul 2024, la nivelul meciurilor oficiale, va fi deschis cu o partidă pe teren propriu, contra Campionii FC Argeș, programată luni, 26 februarie, de la ora 17:00, în încheierea etapei. Duelul va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-vrea-victorie-in-fk-miercurea-ciuc-cfc-arges-19300425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-torje-dezamagit-dupa-concordia-ceahlaul-1-2-19300397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-a-vorbit-despre-progresul-spartac-gloria-buzau-19300392

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matei-moraru-a-inscris-doua-goluri-pentru-ceahlaul-la-chiajna-19300389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/declaratii-de-la-targoviste-inainte-de-meciul-cu-metaloglobus-19300385

Andrei PASCU 23 Feb. 2024, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă