Fuziunea dintre Farul și Viitorul, tot mai aproape de concretizare. Ciprian Marica e optimist: ”Atunci când oamenii își doresc, lucrurile se întâmplă. Constanța merită să aibă o singură echipă”

Răzvan STÎNGĂ 07 Jun. 2021, 18:02 Liga 2
Fuziunea dintre Farul și Viitorul, tot mai aproape de concretizare. Ciprian Marica e optimist: ”Atunci când oamenii își doresc, lucrurile se întâmplă. Constanța merită să aibă o singură echipă”

Negocierile pentru fuziunea dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța continuă, iar posibilitatea ca lucrurile să se concretizeze până la startul sezonului următor de Liga 1 sunt mari. Acest aspect a fost recunoscut de principalul finanțator al Farului, Ciprian Marica.

Ciprian Marica: ”Trebuie să luăm tot ce e bun de la Viitorul și de la Farul și să facem o singură echipă”

Fostul atacant al naționalei României a dat informații despre cum au evoluat lucrurile în ultima perioadă, iar în acest moment sunt discuții pentru implementarea plusurilor celor două cluburi în noul proiect. Ciprian Marica a afirmat că are încredere că totul se va finaliza cum își doresc ambele părți, chiar dacă în momentul în care au început negocierile era destul de reținut.

Inițial, doar Viitorul Constanța a dat anumite informații în privința fuziunii, în timp ce Farul, prin Ciprian Marica, a preferat să nu discute prea mult despre subiect în spațiul public.

Am lucrat în echipă, lucrăm în echipă și cred că orașul Constanța merită să aibă o singură echipă. Facem toate demersurile și încercăm să găsim cea mai bună formulă și să nu pierdem absolut nimic. Să luăm tot ce e bun de la Viitorul și de la Farul și să facem o singură echipă.

(N.r. – E posibil ca fuziunea să se concretizeze până la începutul Ligii 1?) Noi ne dorim. Atât cei din conducerea Farului, cât și cei din conducerea Viitorului. Și atunci când oamenii își doresc, de obicei lucrurile se întâmplă”, a declarat Ciprian Marica la Pro X.

Autoritățile județene, rol important în noul proiect

În această perioadă, între Viitorul Constanța și Farul se discută și anumite aspecte, care ar putea să ducă, în urma fuziunii, la o echipă extrem de puternică. Este vorba și de un punct important în ceea ce privește insfrastructura, bazată pe noua arenă care va fi construită la Constanța și a unor condiții mai bune, dar și a ceea ce este acum la Ovidiu.

Un rol important în posibilul viitorul proiect, în urma fuziunii dintre Viitorul Constanța și Farul Constanța, îl va avea și Consiliul Județean Constanța. Președintele Mihai Lupu chiar s-a întâlnit cu Gică Hagi, pentru a discuta mai multe aspecte în această direcție.

Sunt foarte interesat de acest proiect și susțin ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toți suporterii constănțeni. Avem un interes comun în dezvoltarea sportului în județul nostru, avem sportivi valoroși și căutăm soluții de sprijin, pentru ca acest sport să aducă, în continuare, mari victorii în palmaresul cluburilor constănțene.

Vreau să îi asigur pe toți suporterii echipelor FC Farul Constanța și FC Viitorul, că voi acorda tot suportul necesar pentru realizarea acestui proiect unic ce va avea ca scop final, orientarea către performanță a fotbalului constănțean”, a spus președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.

Foto: FC Farul Constanța și Bogdan Iordache/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-au-drept-de-joc-in-noul-sezon-al-ligii-2-editia-2021-2022-cum-se-va-desfasura-campionatul-si-modul-in-care-se-promoveaza-si-retrogradeaza-19188314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-motiveaza-u-cluj-absenta-sa-dintre-cluburile-care-au-primit-licenta-pentru-liga-1-ce-spune-administratia-de-licentiere-a-frf-19188153

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-marica-nu-mai-vrea-dezbinare-in-fotbal-vedem-ca-exista-doua-echipe-steaua-doua-craiova-doua-dinamo-ar-fi-frumos-ca-la-constanta-sa-existe-o-singura-echipa-farul-constanta-19187888

 

 

Răzvan STÎNGĂ 07 Jun. 2021, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă