Franck Yameogo s-a întors în România și a semnat cu unul dintre liderii din Liga 3. ”Fostul meu antrenor Viorel Moldovan, care îmi este ca un tată, mă sfătuiește foarte mult și mi-a vorbit frumos despre echipă, staff, condițiile de aici”

Marius ANGHEL 06 Feb. 2023, 12:21 Liga 2
Franck Yameogo s-a întors în România și a semnat cu unul dintre liderii din Liga 3. ”Fostul meu antrenor Viorel Moldovan, care îmi este ca un tată, mă sfătuiește foarte mult și mi-a vorbit frumos despre echipă, staff, condițiile de aici”

Franck Yameogo, atacant de 29 de ani originar din Burkina Faso, ultima dată în Liga 2, la CS Comunal Șelimbăr, va juca în Liga 3.

Africanul, liber de contract după despărțirea de sibieni, produsă în vara trecută, a fost prezentat oficial de Gloria Bistrița Năsăud, echipă antrenată de Adrian Falub.

Franck Yameogo a ajuns la Gloria Bistrița Năsăud

Liderul Seriei a 10-a a Ligii 3 după 15 etape a mai bifat o achiziție importantă în această iarnă. Trupa din Bistrița a semnat un contract cu Franck Alex Neeb-Noma Blaise Yameogo, african care a mai evoluat în România pentru Chindia Târgoviște, două sezoane în prima ligă, și CS Comunal Șelimbăr, un sezon în Liga 2.

Jucătorul originar din Burkina Faso s-a despărțit de sibieni în vară, înainte de startul noului sezon, și între timp nu a evoluat la o altă echipă. Pentru Șelimbăr a jucat în 16 meciuri în sezonul trecut, 12 ca titular, și a înscris 1 gol. În prima ligă are 54 de meciuri în tricoul Chindia și 2 goluri marcate.

”Franck Alex Neeb Noma Blaise Yameogo a semnat cu Gloria 2018 Bistrița-Năsăud!
Mijlocașul stânga în vârstă de 29 de ani a jucat în România în prima ligă pentru Chindia Târgoviște și în Liga a 2-a pentru CSC Selimbar. Își dorește să contribuie la jocul bun al Gloriei 2018 dar și la promovarea echipei în Liga a 2-a.
Bine ai venit! Baftă!”, a informat Gloria Bistrița Năsăud pe pagina sa de Facebook.

În această iarnă, cu echipa antrenată de Adrian Falub au mai semnat Costinel Gugu (Steaua), Harald Fridrich (Ripensia), Gabriel Deac (ex Concordia Chiajna) și Alexandru Ionuț Rus (ex Unirea Dej).

Yameogo vrea să promoveze cu Bistrița

La Chindia, Yameogo a fost antrenat de Viorel Moldovan, fost internațional român originar chiar din Bistrița. Atacantul african a vorbit despre Moldovan după ce a semnat cu echipa din Liga 3.

”Sunt încântat să joc pentru Gloria, o echipă cunoscută și cu palmares bogat în fotbalul românesc (n.r. – Este în eroare. Actuala echipă, una nou-înființată, a aparut în Liga 3 în 2021, când a cesionat locul de la o altă formație din Bistrița care nu avea nicio legătură cu fosta Gloria Bistrița condusă de Jean Pădureanu).
Fostul meu antrenor Viorel Moldovan, care îmi este ca un tată, mă sfătuiește foarte mult și mi-a vorbit frumos despre echipa din Bistrița, staff, condițiile de aici, iar viziunea de joc, personalitatea și ambițiile antrenorului Adrian Falub au contat mult în alegerea mea. Proiectul de la Bistrița, dorința de promovare a echipei și de a juca fotbal la cel mai înalt nivel constituie o provocare pentru mine. Fotbaliștii au nevoie de astfel de provocări pentru a evolua în plan sportiv, iar eu sunt încântat să pot face acest lucru. Am venit cu inima deschisă și vă asigur că voi da totul pe teren pentru a-mi ajuta echipa în vederea îndeplinirii obiectivului de promovare în Liga a 2-a. Sper ca Dumnezeu să fie cu noi și în partea a doua a campionatului. Mulțumesc pentru încredere și abia aștept întâlnirea cu suporterii”, a spus africanul după ce a semnat cu echipa bistrițeană.

Echipa lui Adrian Falub este în cantonament la Prundu Bârgăului

Gloria Bistrița Năsăud se află din data de 1 februarie în cantonament la Prundu Bârgăului, acolo unde se va antrena până în data de 11 februarie.

Până acum a disputat și două jocuri amicale. A pierdut acasă cu Unirea Dej (scor 1-4), pe 28 ianuarie, iar în cantonament a întâlnit-o pe Avântul Reghin, sâmbătă, 4 februarie, pe care a învins-o cu 7-0.

Cu Reghin au marcat Gondiu (24), Stoica (31), Stoianof (50, 52), Savu (53), Rus (78) și Buia (83). Yameogo a fost utilizat în ultimele 30 de minute ale jocului.

Gloria Bistrița Năsăud, prima repriză: Bănuță – Gugu, Manolache, Fridrich, Georgescu, Covaciu, Vasile, Runcan, Stoica, Gondiu, Davordzie
Gloria Bistrița Năsăud, a doua repriză: Bodea (Rus 60), Gugu (Hasnas 60), Copaci, Sulici (Yameogo 60), Luca, Adam, Țica, Savu, Stoianof, Buia

Gloria Bistrița Năsăud, lider în Seria a 10-a a Ligii 3

Gloria Bistrița Năsăud ocupă primul loc în Seria a 10-a a Ligii 3, în primele 15 etape acumulând 32 de puncte, tot atâtea câte are și CSM Satu Mare, ocupanta locului 2. În ultima etapă, trupa lui Adrian Falub a învins chiar liderul FC Bihor Oradea, 1-0 pe teren propriu, pe care l-a devansat și l-a trimis pe locul 3, cu 31 de puncte.

În ultimele trei etape din sezonul regular, Bistrița mai are de disputat meciuri cu SCM Zalău (deplasare, locul 4), Lotus Băile Felix (acasă, locul 5) și Victoria Carei (deplasare, locul 10).

Ulterior, echipa va merge, cel mai probabil, în play-off, unde se va lupta pentru ocuparea unuia dintre primele două locuri, de calificare la barajul de promovare, acolo unde poate da peste Corvinul Hunedoara, una dintre cele mai puternice echipe din Liga 3.

Foto: CS Comunal Șelimbăr și Gloria Bistrița Năsăud

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-rezolvat-rapid-amicalul-cu-metalurgistul-cugir-niculescu-pare-sa-fi-gasit-servantul-ideal-pentru-atacantii-sai-19259571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-victorie-cu-gloria-bistrita-19258961

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gloria-bistrita-nasaud-incepe-in-forta-campania-de-achizitii-de-iarna-a-semnat-cu-jucatori-plecati-de-la-steaua-ripensia-concordia-si-unirea-dej-19256521

Marius ANGHEL 06 Feb. 2023, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă