Corvinul Hunedoara merge ”ceas” și accede în finala pentru promovare! Returul cu Gloria Bistrița Năsăud, tensionat și la marginea terenului. Florin Maxim: ”E penibil ce au făcut. I-am bătut și în trening, și în costum”

Răzvan STÎNGĂ 28 May. 2023, 18:21 Liga 3

Corvinul Hunedoara merge perfect în acest sezon de Liga 3, iar sâmbătă a obținut calificarea în finala barajului pentru promovarea în Liga 2. A învins cu 2-1 în returul cu Gloria Bistrița Năsăud, scor cu care s-a impus și în manșa tur, din deplasare.

Corvinul Hunedoara, calificare în finala barajului de promovare după dubla cu Gloria Bistrița Năsăud

Hunedorenii nu au făcut o primă repriză prea bună, detaliu remarcat și de antrenorul Florin Maxim la finalul întâlnirii. Au încasat un gol în minutul 22, când a punctat Adam Abdul, dar chiar și așa au reușit să revină până la pauză și să intre la cabine cu rezultat de egalitate.

Marius Lupu a adus egalarea în minutul 32, iar succesul a venit în urma reușitei lui Nicolae Pîrvulescu, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 64. Așadar, 4-2 la general pentru Corvinul Hunedoara, care se pregătește acum de finala barajului, cu Unirea Ungheni.

  • Corvinul Hunedoara: Lefter – Fl. Iacob, Elton da Silva, I. Pop, Neacșa, Curtean, Bradu, M. Chindriș (cpt.), Nic. Pîrvulescu, M. Coman, M. Lupu
    Rezerve: Blaga – Rafael Garutti, Ant. Vlad, Mar, Pocioian, Tim. Mitran, Mercioiu, Hergheligiu, Lupușor

Florin Maxim a remarcat momentele mai puțin bune din primele 45 de minute ale returului cu bistrițenii, dar în repriza a doua jocul a curs în direcția în care el își dorea. Antrenorul Corvinului Hunedoara i-a atacat pe adversari pentru că au făcut declarații răutăcioase înaintea returului, iar în timpul partidei chiar a existat un schimb de replici cu stafful tehnic advers.

Florin Maxim, schimb de replici cu stafful tehnic advers în timpul partidei Corvinul Hunedoara – Gloria Bistrița Năsăud

Antrenorul învingătorilor nu a fost surprins nici de strategia lui Adrian Falub, Gloria Bistrița Năsăud jucând în nota cu care a obișnuit în sezonul regular și în play-off-ul Seriei 10 din Liga 2.

Când vezi un stadion plin, fotbalul dă naștere emoțiilor, trăirilor, ne gândim toți la asta. Am fost timorați în prima repriză, am discutat la pauză. Am jucat ce trebuia, dar i-am simțit pe băieți foarte conectați. Au fost foarte bine, nu încordați, nu relaxați, exact cum trebuie să fie o echipă, avem valoare.

Le-am spus jucătorilor că trebuie să jucăm fotbal, de aceea vin oamenii să ne vadă, să îi vadă cum joacă și cum se dăruiesc. A doua repriză a fost una foarte bună, eu zic că mai puteam marca, dar e bine că a ieșit așa.

Nu a fost ușor să întoarcem de la 0-1, dar jucătorii au dat dovadă de caracter și de personalitate. Prefer să joc și să pierd un meci, decât să încep cum am început. Băieții au arătat foarte bine în repriza a doua însă.

Între băncile tehnice a fost o mică neînțelegere. I-am urmărit pe cei de la Bistrița și mi s-a părut penibil să te iei de o echipă cu care joci, să te legi de faptul că acea echipă e îmbrăcată în costum. Mi se pare penibil în 2023 să te iei de astfel de lucruri. Le-am spus că i-am bătut și în trening, și în costum.

Gloria a pregătit meciurile în același sistem ca până acum, eu nu văd cum putea surprinde. Baloane lungi, pe a doua, știam ce joacă adversarul, ce jucăm noi”, a spus Florin Maxim.

Corvinul Hunedoara, finală cu Unirea Ungheni!

Corvinul Hunedoara va întâlni Unirea Ungheni în finala barajului pentru promovare. A trecut în semifinalele barajului de FC Bihor Oradea, cu scorul de 4-3 la general (1-1 pe teren propriu, în tur, 3-2 pe teren advers, în retur).

În manșa secundă a dublei în care s-a impus Unirea Ungheni, cel mai bun om de pe teren a fost Victoraș Astafei, fost fotbalist în Liga 1 și Liga 2, la echipe precum FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, Oțelul Galați, Petrolul sau FC Botoșani, care a reușit să marcheze de două ori.

Reacțiile de la finalul partidei Corvinul Hunedoara – Gloria Bistrița Năsăud

Foto: Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-victorie-in-returul-cu-csm-ramnicu-sarat-19273093

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-19-echipe-retrogradate-din-liga-3-ultimele-cinci-au-fost-decise-in-ultima-runda-din-play-out-satelitul-cluburilor-fcsb-cfr-cluj-si-fk-miercurea-ciuc-au-picat-in-liga-4-dacia-19272980

https://liga2.prosport.ro/liga-3/una-manita-sub-funicular-csm-resita-a-spulberat-o-pe-acso-filiasi-calin-cheregi-avem-si-contestatari-inseamna-ca-avem-valoare-19272971

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-a-avut-probleme-la-returul-barajului-cu-soimii-lipova-dar-merge-in-finala-cu-csm-resita-stefan-nanu-nu-ma-asteptam-sa-suferim-atat-de-mult-adrian-abrudean-ramane-cu-regr-19272952

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dezamagire-mare-pentru-acso-filiasi-dupa-eliminarea-din-lupta-pentru-liga-2-victor-naicu-dupa-esecul-drastic-cu-resita-n-am-reusit-sa-realizam-ca-mingea-nu-se-poate-cara-19272923

https://liga2.prosport.ro/liga-3/meciurile-din-faza-finala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-si-datele-in-care-se-joaca-foresta-ceahlaul-e-cel-mai-important-duel-vor-urca-in-liga-2-o-echipa-din-moldova-una-din-ilfov-si-cel-puti-19272905

https://liga2.prosport.ro/liga-3/returul-fazei-semifinale-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-cele-zece-jocuri-incep-la-ora-1730-19272806

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 May. 2023, 18:21 Liga 3
Pe aceeași temă