Gloria Bistrița Năsăud și-a asigurat ”la mustață” primul loc în Seria 10 a Ligii 3 la final de an. Așteptările lui Adrian Falub, depășite: ”Am făcut mai mult decât ne-am propus, nu speram să fim pe prima poziție”

Andrei PASCU 06 Dec. 2022, 18:53 Liga 3
Gloria Bistrița Năsăud și-a asigurat ”la mustață” primul loc în Seria 10 a Ligii 3 la final de an. Așteptările lui Adrian Falub, depășite: ”Am făcut mai mult decât ne-am propus, nu speram să fim pe prima poziție”

Gloria Bistrița Năsăud intră în 2023 de pe primul loc în Seria 10 din Liga 3, după ce a urcat acolo în urma ultimei etape, ”la mustață”, după victoria din derby-ul cu FC Bihor Oradea, pe care a învins-o la limită pe teren propriu, scor 1-0. Astfel, a făcut rocada cu formația din Oradea și e lider.

Gloria Bistrița Năsăud și-a asigurat locul 1 în Seria 10 din Liga 3 în urma ultimei etape din acest an

Adrian Falub a reușit să ducă Gloria Bistrița Năsăud acolo unde a promis, în play-off, făcând deja calculele pentru grupa de promovare și, apoi, eventual, pentru meciurile de baraj.

Clasarea pe primul loc reprezintă însă un plus pe lângă obiectivul stabilit la începutul întrecerii, pentru că, după cum a afirmat Adrian Falub după jocul cu FC Bihor Oradea, nu se aștepta ca echipa sa să fie chiar lider.

Începe să facă anumite calcule pentru play-off, unde formația din Bistrița Năsăud va avea de tras serios, urmând să aibă partide de foc cu cel puțin două echipe, CSM Satu Mare și FC Bihor Oradea, formații care o urmează în ierarhia Seriei 10 din Liga 3.

Adrian Falub, despre parcursul echipei Gloria Bistrița Năsăud: ”E frumos când faci pași care te duc pe locul 1”

Adrian Falub, ”principal” cu experiență la nivelul primelor două ligi, a avut parte și de un sprijin financiar important, care a și contribuit la parcursul foarte bun pentru Gloria Bistrița Năsăud, dar le-a mulțumit și oamenilor din conducere pentru evoluții.

Antrenorul a lăsat de înțeles că la club lucrurile se fac profesionist, ceea ce nu se poate spune la multe echipe din fotbalul românesc, nici măcar în SuperLigă.

E frumos când vezi că, după un an de zile, faci niște pași care te duc pe locul 1. Asta ne-am propus, să fim în play-off. Am făcut mai mult decât ne-am propus, pentru că nu speram să fim chiar pe primul loc, deoarece am întâlnit niște echipe bune, de exemplu Bihor, care a jucat baraj anul trecut. Noi am format în vară o echipă nouă practic, cu care am ajuns pe locul 1 și asta este cel mai important.

Vreau să le mulțumesc suporterilor care au venit în număr mare, mulțumesc conducerii, sunt fericit că am întâlnit niște oameni deosebiți, Radu Moldovan, Ciprian Kecskes, Ionuț Simionca, Paul Șomodean, Aurelian Băbuțan. Sper să nu uit pe cineva, am întâlnit niște oameni care chiar ne-au pus la dispoziție orice.

Radu Moldovan a fost un sprijin deosebit pentru noi, în cariera mea n-am mai întâlnit pe cineva care să fie pozitiv tot timpul, să nu zică nu. Dar cei mai importanți, cărora trebuie să le mulțumim toți, sunt jucătorii, pentru că au făcut un efort extraordinar, au făcut sacrificii, ne-au adus pe primul loc și pentru asta trebuie să îi felicit.

Am avut și două momente foarte grele, când am pierdut la CFR Cluj 2 și la Sighetu Marmației, le luăm ca accidente. Dacă nu pierdeam acolo, acum eram departe.

Suntem puternici pe propriul teren pentru că suntem pozitivi, adică n-am refuzat niciodată să jucăm. Avem un fotbal plăcut, am înscris destul de multe goluri, am fost mereu o echipă care vrea să câștige și, din punctul acesta de vedere, fotbalul ne-a răsplătit. Echipa își dorește și reușește.

Am fost invincibili acasă și pentru că, spre deosebire de anul trecut, am avut mai mulți suporteri, asta a contat foarte mult”, a spus Adrian Falub.

Adrian Falub începe să facă anumite calcule pentru play-off: ”Să vedem cum putem să câștigăm seria și să jucăm barajul”

Deși nu a declarat ce va urma în pauza de iarnă, este de așteptat ca la Gloria Bistrița Năsăud să ajungă jucători cu experiență, câteva nume importante, pentru că, în cazul în care va menține ritmul de până acum și va câștiga play-off-ul, atunci echipa va evolua, teoretic, în finala barajului de promovare în Liga 2 cu o formație grea a Ligii 3, Corvinul Hunedoara, liderul detașat al Seriei 9.

Când am venit aici, ne-am propus să facem trei pași. O perioadă de transferuri, iarna trecută, când am stabilizat echipa, să vedem unde suntem și cu cine putem merge mai departe. În vară, am încercat să facem o echipă ca să ajungem în play-off, suntem acolo, acum trebuie să vedem cum putem să câștigăm seria și să jucăm barajul.

Va trebui să muncim foarte bine, nu e ușor, urmează o perioadă complicată în care trebuie să construim o echipă care să ajungă la baraj. Reluăm munca la 16 ianuarie.

Pentru că vin sărbătorile, le urez suporterilor sărbători frumoase și liniștite, sper că le-am făcut și noi o bucurie, așa că atunci când stau lângă bradul de Crăciun, să se gândească și la noi, pentru că această echipă n-a mai fost cam de mult pe primul loc”, a mai spus Adrian Falub.

Gloria Bistriţa Năsăud, la egalitate cu locul 2 în Seria 10 a Ligii 3

Gloria Bistriţa Năsăud a terminat anul Ligii 3, cele 15 etape, în Seria 10, pe locul 1, cu 32 de puncte, în urma a 10 victorii, două egaluri și trei eșecuri. E la egalitate cu locul 2, CSM Satu Mare, și la un punct peste locul 3, FC Bihor Oradea.

După cum spuneam, Gloria Bistriţa Năsăud și-a asigurat fotoliul de lider în urma ultimei runde, a 15-a, în care a reușit să învingă cu 1-0 FC Bihor Oradea, pe terenul propriu, în urma golului lui Carl Davordzie din minutul 22.

Prima etapă din Seria 10 din 2023 aduce un meci complicat pentru Gloria Bistriţa Năsăud, în deplasare, cu SCM Zalău, locul 4 cu 24 de puncte.

Foto și video: Gloria Bistrița Năsăud

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rapid-brodoc-cauta-antrenor-penultima-clasata-in-seria-1-din-liga-3-la-a-treia-demitere-de-la-startul-campionatului-19255993

https://liga2.prosport.ro/liga-3/jiul-petrosani-fara-antrenor-dupa-ultimul-meci-din-2022-george-zima-si-a-anuntat-plecarea-s-a-incheiat-una-dintre-cele-mai-frumoase-perioade-din-viata-mea-19255886

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-15-ultima-din-2022-18-partide-se-disputa-astazi-in-seria-10-se-intalnesc-primele-doua-clasate-gloria-bistrita-nasaud-si-fc-bihor-cele-cinci-echipe-calificate-matematic-in-play-off-19255446

https://liga2.prosport.ro/liga-3/interviu-tibor-selymes-socat-de-declinul-clubului-dinamo-un-asemenea-brand-nu-avea-voie-niciodata-sa-ajunga-aici-fostul-international-despre-sansele-echipei-pe-care-o-antreneaz-19255315

 

 

 

 

Andrei PASCU 06 Dec. 2022, 18:53 Liga 3
Pe aceeași temă