Erik Lincar vrea să devanseze din nou FC Hermannstadt cu ”U” Cluj, tot la Mediaș, și e dezinteresat de problemele financiare ale sibienilor: ”Încearcă să-și adoarmă adversarii. Va fi un meci foarte-foarte greu”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2022, 21:36 Liga 2

La o distanță de o lună, FC Hermannstadt și Universitatea Cluj se întâlnesc din nou în campionatul Ligii 2, tot la Mediaș, unde joacă acasă echipa sibiană. Noua partidă dintre cele două echipe are loc marți, de la ora 19:00, pe stadionul Gaz Metan.

Dacă la 8 martie trupa antrenată de Erik Lincar surprindea cu evoluția sa și se impunea cu 2-0 în meciul din penultima etapă a sezonului regular, acum, la 12 aprilie, partida contează pentru etapa a 4-a a play-off-ului, iar punctele cântăresc, teoretic, mai mult.

Erik Lincar vrea ”U” Cluj pe locul 2 în play-off după jocul cu FC Hermannstadt

La fel ca înainte de meciul din sezonul regular, FC Hermannstadt se poziționează în clasament peste ”U” Cluj. Atunci sibienii erau devansați în urma înfrângerii și terminau cele 19 etape pe locul 3, la un punct sub clujeni. Între timp, în cele trei runde de play-off, Hermannstadt a depășit din nou ”U” Cluj și are un punct în față, 48 față de 47.

Erik Lincar speră ca după acest nou meci între cele două echipe ”U” Cluj să urce din nou pe locul 2, poziție pe care, mai nou, o vizează la finalul play-off-ului, după ce la un moment dat spunea că țintește locul 1, pe care se află de o bună perioadă de timp Petrolul, după încheierea etapei a 7-a.

”FC Hermannstadt e o echipă care se află cu un punct în fața noastră, pe locul 2, loc pe care îl țintim și noi la finalul acestui play-off, o echipă care a reușit în cele trei jocuri să obțină două victorii și un egal, o echipă puternică cu un lot foarte bun. Am spus tot timpul că ei și Steaua au unele dintre cele mai bune loturi din play-off, dar, vedeți, că fiecare echipă are specificul ei. După cum spuneam, că la Slobozia va fi greu să câștigi, și echipei din București i-a fost dificil (n.r. – se referă la Steaua, care duminică a remizat cu Unirea Slobozia, scor 0-0, pe terenul unde și ”U” Cluj a remizat în urmă cu două etape, la scorul de 2-2), deși jocul a fost plăcut, cu ocazii la ambele porți”, și-a început Erik Lincar discursul, în conferința de presă premergătoare meciului de la Mediaș.

Lincar crede că articolul ProSport cu problemele financiare de la FC Hermannstadt a fost scris pentru a-l adormi pe el și pe jucătorii săi!

Antrenorul Universității Cluj spune că nu e preocupat de problemele financiare ale adversarului de marți, ba chiar crede că articolul ProSport, publicat duminică, în care se dezvăluia că jucătorii de la FC Hermannstadt au protestat și nu au dorit să se antreneze din cauza restanțelor financiare, iar președintele Dănuț Coman a plecat nemulțumit de la Sibiu, este unul prin care s-a dorit ca el și jucătorii săi să fie ”adormiți”. Nu este prima dată când Erik Lincar își crează scenarii în cap, jocuri de culise, și le prezintă public.

Strict de meci, Lincar crede că FC Hermannstadt se va mulțumi și cu un egal în meciul de marți. În plus, a dorit să vorbească din nou despre jocul cu Steaua, câștigat etapa trecută pe teren propriu.

”Trecând la echipa pe care o vom întâlni, nu ne preocupă problemele financiare de la Hermannstadt. Pot fi și zvonuri sau articole de presă prin care să încerce să își adoarmă adversarii. Noi trebuie să fim concentrați, pentru că, în general, promovările și victoriile ți le câștigi cu multă ambiție pe teren și nu în altă parte. De aceea, doresc ca jucătorii mei să fie foarte, foarte concentrați. Nu mai are nimic în comun jocul de mâine cu cel care a fost acum câteva săptămâni. Zic eu că cei de la Hermannstadt nu neapărat vor avea un joc ofensiv, să ne atace. Cred că ei se mulțumesc și cu un meci egal. De aceea, zic eu că trebuie să fim mult mai atenți pe momentele în care vom pierde mingea, să nu fim surprinși, așa cum s-a întâmplat la un moment din jocul cu Steaua, când a fost o superioritate în a doua repriză de cinci contra trei destul de periculoasă.

Dar, trecând dintr-un în alta, la jocul cu Steaua chiar, până la urmă, am apreciat efortul jucătorilor mei. Nu știau creat chiar așa de multe ocazii de gol, pe cât se spuneam sau își doreau unii să afime. A fost situația din prima repriză a lui Chipirliu, iar în a doua au fost cele două lovituri libere ale lui Adrian Popa, plus o situație în fața porții în care dacă se marca era offside, clar, evident, fără doar și poate. Deci cam atât. E adevărat că nici noi nu prea am avut ocazii, dar în jocurile acestea echilibrate și decisive importante sunt punctele, cele mai importante, chiar nu mai contează cum joci ce faci, important e obiectivul, să ți-l îndeplinești, adică promovarea acestei echipe la Liga 1, a vorbit Erik Lincar.

Claudiu Rotar, despre problemele de la FC Hermannstadt: ”Au o lună şi jumătate restanţe, Nemulţumiri sunt tot timpul”

Tot astăzi, Claudiu Rotar, unul dintre finanțatorii FC Hermannstadt, a recunoscut public că la club sunt probleme cu plata salariilor, dar nu și că amplitudinea situației dificile e una semnificativă.

”Dani Coman şi administratorul special se ocupă acum de echipă. Da (n.r. – întrebat dacă e linişte la echipă). Dani Coman a fost la antrenament de dimineaţă, a discutat cu jucătorii, din câte ştiu. Nu sunt probleme!
Tipic românesc, au o lună şi jumătate restanţe, sunt plătite pe ianuarie salariile. Nemulţumiri sunt tot timpul. Ar fi important pentru oraş să ne întoarcem în prima ligă, vor mai veni oameni lângă echipă”
, a declarat Claudiu Rotar pentru Look Sport.

Problemele financiare de la Hermannstadt nu le crede, cele de la ”U” Cluj au trecut!

Spunându-i-se că Dănuț Coman s-a întors la Sibiu și a participat la antrenamentul de astăzi, Lincar a văzut mingea ridicată ca fileu și a comentat din nou despre informația cu problemele financiare de la FC Hermannstadt ca și cum nu sunt reale, ci doar prezentate în public pentru a-i demotiva lui echipa: ”Lucrurile astea se mai practică în fotbalul românesc. Sunt multe situații de genul ăsta. De aceea, mâine va fi un meci foarte-foarte greu.”

Întrebat despre situatia financiară a echipei sale, ”U” Cluj, Lincar a spus că acum aceasta este una bună, însă după ce anul trecut s-a trecut prin niște momente grele. Antrenorul a avut câteva înțepături și față de cârcotașii din oraș.

”În prezent e bine, da. Am trecut și noi prin momente dificile anul trecut, să nu uit oamenii de bine, să zic așa, între ghilimele, dar sunt bucuros că am reușit să ne echilibrăm, am reușit să aducem acestă echipă într-o stare stabilă din punct de vedere financiar. După cum spuneam la începutul lunii ianuarie, ”U” Cluj, din acest moment, trebuie să meargă doar spre o ascensiune la Liga 1 și, de ce nu, spre alte obiective îndrăznețe”, a comentat Erik Lincar.

În același context, Lincar nu crede că ”U” Cluj va avea vreo problemă în a obține licența de Liga 1: ”Nu știu ce ar putea fi în neregulă. Cred că suntem bine și nu cred că vor fi probleme în a se obține licența.”

Lincar nu era decis în privința tuturor jucătorilor pe care îi va utiliza în primul 11

Revenind strict la meciul cu FC Hermannstadt, Erik Lincar a spus că încă nu s-a decis în totalitate asupra primului ”11” pe care îl va utiliza, iar despre modul în care ”U” Cluj va aborda jocul a transmis că se va vedea la ora meciului.

”Modul nostru în care vom juca, e destul de complicat să vi-l spunem astăzi. Cel mai bine puteți să vedeți în momentul în care partida va începe.

Nici pentru meciul de mâine nu pot să zic că va juca x sau y. Încă mai am semne de întrebare, băieții s-au antrenat foarte bine zilele astea, dar va trebui să aleg un pic și în funcție de adversar. În multe momente aleg din punct de vedere tactic. Și jucătorii trebuie să înțeleagă asta și trebuie să înțeleagă asta”, a spus Erik Lincar.

Lincar nu crede că deciziile de arbitraj pro ”U” Cluj se vor întoarce împotriva echipei

O altă întrebare primită de Lincar la conferința de presă a fost legată de faptul dacă nu se teme că deciziile de arbitraj pro ”U” Cluj în meciurile cu Hermannstadt (în sezonul regular) și Steaua (în play-off) se vor întoarce împotriva echipei.

”La jocul cu Hermannstadt, da, a fost o situație suspectă de penalty dintr-un moment în care a dat de aproape și arbitrul poate nu a avut o poziție foarte bună (n.r. – la 1-0, Pires a comis un henț grosolan în propriul careu și FC Hermannstadt trebuia să beneficieze de penalty. La scurt timp, ”U” Cluj înscria pentru 2-0). Da, putea să dea și penalty, corect.
Și în jocul cu Steaua, Balgiu poate merita un galben, sincer să zic (n.r. – intrarea lui Balgiu asupra lui Chipirliu, petrecută în minutul 16, s-a soldat cu accidentarea golgheterului Stelei și al campionatului Ligii 2. Acesta nu a prins lotul cu Unirea Slobozia). Adică a fost o fază de joc. Noi încercăm să fim o echipă care caută duelurile unu la unu, nu ne ferim de ele, să ne batem pentru fiecare minge. Și sunt normale. Până la urmă suntem la fotbal, nu la șah. Sincer vă zic. Încercăm să câștigăm fiecare minge atâta timp cât este la adversar, că după ea alergăm. Nu putem să ne plimbăm doar în jurul lor, să nu atingem pe nimeni și să recuperăm mingea”, și-a spus părere Lincar.

Tot în meciul cu Steaua, Romario Pires a avut, în minutul 55, o intrare criminală asupra lui Enceanu, cu talpa direct pe tibie, însă, ca printr-o minune, mijlocașul a scăpat nevătămat, altfel se putea alege cu o fractură. Arbitrul, aflat aproape de fază, a acordat doar cartonașul galben.

La precedentul meci de la Mediaș a simțit energia transmisă de suporteri. Vrea ceva asemănător și acum

La meciul precedent, cu Steaua, ”U” Cluj a avut circa 10.000 de fani în tribunele Cluj Arenei. Lincar își dorește ca suporterii să fie alături de echipă și la deplasarea de la Mediaș, dar și în celelalte jocuri rămase din play-off, pentru ca energia transmisă de ei să ajute inclusiv la promovare.

”Apreciem foarte mult și le mulțumim tuturor care au fost alături de noi și la jocul cu Steaua. Parcă era și o altă imagine a stadionului, cu tribunele pline. Ne dorim să fie așa până la final, să vină și să ne susțină. Să știți că eu am simțit acea energie, acea conexiune cu toți cei care iubesc această echipă mai ales în jocul cu Sibiu când am și reușit să câștigăm cu 2-0. Au fost mulți și i-am simțit aproape de noi, iar după joc a fost o atmosferă foarte frumoasă. Cu siguranță vor veni, iar noi îi așteptăm. Ne dorim să facem un joc bun, să câștigăm și să trecem pe locul 2”, a transmis Erik Lincar.

Lincar ”adoarme” Petrolul și spune că ”U” Cluj țintește locul 2: ”99 la sută Petrolul are prima șansă să promoveze”

Antrenorul Universității Cluj spunea că țintește locul 2 din play-off, deși liderul Petrolul nu e foarte departe, momentan la șapte puncte în față, care pot deveni patru, dacă se câștigă cu FC Hermannstadt. Iar apoi vor mai fi încă șase etape, deci un total de 18 puncte obținute de fiecare echipă, dacă va avea un parcurs perfect.

Lincar spune că nu face calcule pentru ca ”U” Cluj să urce pe locul 1, ci mai degrabă privește în urmă, să vadă de unde se putea obține mai mult.

”Sunt calcule de viitor, e ușor să le faci pe hârtie. E mai dificil să le obții pe teren. Așa, la televizor și pe hârtie, știți cum e? Nu prea fac calcule, sincer. Mă uit în urmă, să văd ce am greșit, poate am fi putut obține și noi mai multe puncte, dar, în rest, încercăm să ne luăm punctele în fiecare etapă care a mai rămas și, după cum știți, mai sunt șapte la număr”, a spus Lincar, care o consideră pe Petrolul astfel: ”E o echipă care în patru etape a strâns cinci puncte. Vedeți că toate jocurile sunt foarte echilibrate și se câștigă la limită. E o echipă care are un avantaj considerabil față de locul 2 și 3 și cred că 99 la sută Petrolul are prima șansă să promoveze.”

Andrei Gorcea: ”Dacă vom intra la fel de concentrați și conectați ca în meciul cu Steaua, nu cred că nu vom reuși să ne întoarcem cu toate cele trei puncte de la Mediaș”

La conferința de presă a fost prezent și Andrei Gorcea, portarul echipei ”U” Cluj. Acesta crede că se va obține o nouă victorie cu FC Hermannstadt dacă nivelul de concentrare va fi cel ca din partida cu Steaua, din runda trecută.

”Va fi un meci dificil. Întâlnim o echipă care joacă un fotbal frumos, dar dacă vom intra la fel de concentrați și conectați la ceea ce avem de făcut ca și în meciul cu Steaua, nu cred că nu vom reuși să ne întoarcem cu toate cele trei puncte de la Mediaș”, a spus Gorcea, pe care Lincar, după ce a invitat jurnaliștii să-i pună și portarului întrebări, l-a descris astfel: ”E un portar în care eu am crezut de la început. Poate multă lume a fost sceptică în alegerea mea, dar e un portar care și-a făcut foarte bine treaba, e din Cluj, nu e, între ghilimele, mercenar, ca noi alții, unde mă inclus și eu (râde), și cred că trebuie foarte mult apreciat pentru evoluțiile lui și, zic eu, că e un portar cu care Clujul are asigurată poarta pe un termen destul de lung.”

Gorcea a fost utilizat în 18 din cele 22 de meciuri din acest sezon de Liga 2 disputate de ”U” Cluj. Goalkeeperul de 20 de ani, originar din Cluj-Napoca și aflat acum la primul sezon în care este titular, după ce în precedentele două ediții de campionat a prins doar trei meciuri, a spus și ce ar însemna pentru el o promovare în Liga 1 cu ”U”: ”Ar fi un vis îndeplinit, asta e clar, dar e mult până departe. Trebuie să luăm fiecare meci pas cu pas și să ne gândim la viitorul apropiat. Am făcut junioratul aici, eram și eu în galerie și știu ce înseamnă suporterii lui ”U”. Sper doar să ne fie alături, să ne încurajeze, pentru că doar împreună putem realiza lucruri mărețe.”

FC Hermannstadt are un punct peste ”U” Cluj. Florin Andrei arbitrează meciul de la Mediaș

Meciul dintre FC Hermannstadt și ”U” Cluj are loc marți, 12 aprilie, de la ora 19:00, la Mediaș, pe stadionul Gaz Metan, și contează pentru etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2. Celelalte două partide ale rundei s-au disputat deja.

FC Hermannstadt ocupă locul 2 în play-off, direct promovabil, cu 48 de puncte, în timp ce ”U” Cluj se află pe poziția a 3-a, de baraj de promovare, cu 47 de puncte.

În sezonul regular, ”U” Cluj a câștigat cu 2-0 meciul cu FC Hermannstadt, tot la Mediaș, în etapa a 18-a, la începutul lunii martie, marcatori fiind Dragoș Tescan (8) și Ely Fernandes (73).

Partida de mâine va fi arbitrată de centralul Florin Andrei (Târgu Mureş) și de asistenții Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Mihăiță Necula (Bucureşti). Arbitru de rezervă este Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), iar observatori au fost delegați Ioan Mureșan (Timişoara) și Vlad Căluşer (Voiniceni – Mureş).

Conferința de presă în care au vorbit Erik Lincar și Andrei Gorcea înainte de meciul FC Hermannstadt – ”U” Cluj:

https://www.youtube.com/watch?v=G7REZRPUVyk

Capturi foto și video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-confirma-ca-are-probleme-financiare-de-cand-nu-si-au-mai-primit-fotbalistii-salariile-si-anuntul-finantatorului-claudiu-rotar-nemultumiri-sunt-tot-timpul-19226944

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-tensionata-la-fc-hermannstadt-din-cauza-problemelor-financiare-ale-clubului-presedintele-danut-coman-a-plecat-de-la-sibiu-iar-jucatorii-au-refuzat-sa-se-antreneze-exclusiv-19226735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-lasat-cu-amenzi-dupa-incidentele-de-la-u-cluj-steaua-jandarmeria-i-a-sanctionat-pe-fanii-militarilor-dar-nu-stie-nimic-despre-vatamarea-cor-19226526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asa-arata-piciorul-lui-bogdan-chipirliu-dupa-faza-in-care-golgheterul-stelei-si-al-ligii-2-a-fost-accidentat-iar-balgiu-nu-a-primit-nici-macar-cartonas-galben-19226478

Marius ANGHEL 11 Apr. 2022, 21:36 Liga 2
Pe aceeași temă