Fotbal Comuna Recea nu va fuziona cu Minaur după promovarea în Liga 2. Primarul Octavian Pavel a lămurit situația: ”Ca să fie clar, echipa va juca sub același nume. Avem licență, avem tot ce ne trebuie”

Răzvan STÎNGĂ 11 Aug. 2020, 15:39 Liga 2
Fotbal Comuna Recea nu va fuziona cu Minaur după promovarea în Liga 2. Primarul Octavian Pavel a lămurit situația: ”Ca să fie clar, echipa va juca sub același nume. Avem licență, avem tot ce ne trebuie”

Fotbal Comuna Recea a promovat în Liga 2, după ce a câștigat barajul de promovare din Seria 5 a Ligii a 3-a cu Minaur Baia Mare, scor 3-3 (4-3 după loviturile de departajare), iar ulterior au apărut zvonuri conform cărora cele două echipe ar putea să fuzioneze și echipa rezultată să joace în divizia a doua. Octavian Pavel, primarul din Recea, a pus capăt speculațiilor și a negat faptul că un astfel de episod ar putea avea loc. Fotbal Comuna Recea nu își va schimba denumirea și nu va fuziona cu vreo echipă.

Octavian Pavel: ”Echipa va fi susținută financiar în sezonul următor de Consiliul Local Recea, Consiliul Județean Maramureș și investitorii care vor veni lângă noi”

În același timp, edilul a ținut să îi felicite din nou pe jucători pentru performanța realizată și a promis că va încerca, alături de anumiți oameni de afaceri din Baia Mare, să formeze un buget care să permită echipei să facă o figură frumoasă în Liga 2.

Îi felicit pe jucătorii noștri pentru dăruirea de care au dat dovadă în teren, au făcut cinste fotbalului maramureșean. Sperăm ca împreună cu Consiliul Județean Maramureș și municipiul Baia Mare să facem o echipă competitivă pentru Liga 2. Nu fuzionăm cu CS Minaur, le vom întinde o mână de ajutor celor care vor să fie alături de noi, pentru că trebuie să avem o echipă puternică pentru a putea face față în Liga 2. Ca să fie clar, echipa va juca sub numele de ACSF Comuna Recea. Avem licență, avem tot ce ne trebuie.

Băieții au o primă consistentă pentru promovare, sunt mulți oameni de afaceri din Baia Mare care au oferit bani pentru premierea jucătorilor. Echipa va fi susținută financiar în sezonul următor de Consiliul Local Recea, Consiliul Județean Maramureș și investitorii care vor veni lângă noi. Avem în plan să facem șapte transferuri, nu le putem divulga încă, dar veți vedea ce se va întâmpla”, a declarat Octavian Pavel, primarul comunei Recea, citat de Axa News.

Fotbal Comuna Recea a promovat în Liga 2, după trei ani în care a fost devansată de ”U” Cluj și FK Csikszereda

Meciul tur dintre Minaur Baia Mare și Fotbal Comuna Recea s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 2-1 (Cristian Bud, minutul 16, și Brian Lemac, minutul 67 / Alin Bota, minutul 86). În retur, Recea a întors calificarea și a câștigat la loviturile de departajare. După 90 de minute a fost 2-1 (Alexandru Mărieş, minutul 11, și Gabriel Oiţă, minutul 45+1 / respectiv Paul Batin, minutul 32), dar s-a ajuns la loteria penalty-urilor, unde cei mai experimentați jucători de la Minaur Baia Mare, Paul Batin și Cristian Bud, au ratat execuțiile.

Fotbal Comuna Recea a promovat în premieră în Liga 2, acolo unde în precedentele două campionate a ratat accederea, în fața echipelor ”U” Cluj, respectiv FK Csikszereda. În urma retururilor din barajul de promovare în Liga 2 de duminică, Unirea Slobozia (Seria 2) și CSM Slatina (Seria 3) au obținut și ele accederea în eșalonul superior. Au promovat direct Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4).

Foto: Axa News și Baia Mare Sport 

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbal-comuna-recea-va-reprezenta-maramuresul-in-liga-2-dupa-ce-a-trecut-la-loviturile-de-departajare-de-minaur-cristian-bud-si-paul-batin-vedetele-aduse-sa-promoveze-baia-mare-au-ratat-de-la-11-m-19143442

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mansa-retur-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-2-unirea-slobozia-mostistea-ulmu-csm-slatina-progresul-spartac-si-fotbal-comuna-recea-minerul-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-1730-19143224

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cand-iti-bati-joc-de-fotbal-asa-se-intampla-dorin-toma-nu-si-a-ascuns-dezamagirea-dupa-ce-minaur-baia-mare-a-ratat-promovarea-in-liga-2-care-sunt-sansele-sa-ramana-la-echipa-sezon-19143463

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Aug. 2020, 15:39 Liga 2
Pe aceeași temă