Retur aprins între Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare, după 1-2 în tur. Antrenorii au ”căzut de acord” că promovata în Liga 2 se decide după a doua partidă. Dorin Toma: ”Din păcate suntem naivi. Am făcut greșeli”

Răzvan STÎNGĂ 06 Aug. 2020, 17:56 Liga 3
Retur aprins între Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare, după 1-2 în tur. Antrenorii au ”căzut de acord” că promovata în Liga 2 se decide după a doua partidă. Dorin Toma: ”Din păcate suntem naivi. Am făcut greșeli”

Partida tur dintre Minaur Baia Mare și Fotbal Comuna Recea, din turul barajului de promovare în Liga 2, s-a încheiat cu victoria gazdelor, cu 2-1. La finalul confruntării, cei doi antrenori ”au căzut de acord” că învingătoarea va fi decisă în returul de la Recea. Minaur a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Cristian Bud, minutul 16, și Brian Lemac, minutul 67, dar Fotbal Comuna Recea a revenit pe final și a marcat golul care păstrează șansele la promovare în minutul 86, prin portarul Alin Bota, din lovitură de pedeapsă.

Dorin Toma, antrenor Minaur Baia Mare: ”Din păcate suntem naivi. Am făcut greșeli” 

Antrenorul învingătorilor, Dorin Toma, a declarat după primele 90 de minute ale finalei din Seria 5 a Ligii a 3-a că jucătorii lui au făcut multe greșeli în meci iar asta s-a văzut. Au avut mai multe faze de gol pe care le-au tratat neconcentrați. ”Principalul” e de părere că returul cu Recea, din deplasare, va fi unul extrem de dificil.

Din păcate suntem naivi. Am avut acea lovitură liberă pe faza noastră de atac, s-au făcut două greșeli și când greșim, merge lanț până în poartă. Sperăm să evităm aceste greșeli pe viitor și să fim mult mai concentrați la finalizare. Am avut trei-patru ocazii de gol, Tutuța singur cu latul, Șter, Paul Batin, dar rezultatul pe final a fost cel de 2-1. Promovarea se joacă la Recea, o să fie un meci foarte foarte greu, dintre două echipe, cele mai bune ale seriei, lucru care s-a văzut și astăzi!”, a declarat Dorin Toma pentru Baia Mare Sport.

  • Echipa trimisă în teren de Dorin Toma: 1. Balazs Dombradi – 23. Ciprian Duruș (cpt), 5. Florin Cordoș, 27. David Simion, 33. Claudiu Pamfile, 10. Adrian Șter, 91. Eugen Zasavițchi, 47. Bogdan Piper, 17. Cătălin Tutuța, 26. Cristian Bud, 29. Paul Batin.
    Rezerve: 34. Alex Gudea, 7. Valer Giurgiu, 19. Denis Lihet, 22. Brian Lemac, 3. Jean Prunescu, 44. Aadrian Bedea, 77. Raul Hăjmășan

Ciprian Danciu, antrenor Fotbal Comuna Recea: ”Oricum se juca promovarea la Recea și la 2-0”

În ceea ce-l privește pe antrenorul clubului Fotbal Comuna Recea, Ciprian Danciu, acesta crede că soarta barajului s-ar fi decis oricum în retur, chiar și la 0-2. A fost fair-play la final și a declarat că rezultatul a reflectat exact ce s-a întâmplate pe teren.

Oricum se juca promovarea la Recea și la 2-0. Trebuie să jucăm al doilea joc duminică, sperăm să fie un meci frumos, la fel ca și cel de astăzi, ambele echipe s-au dăruit foarte mult, sunt două echipe echilibrate, bune și ambele își doresc să promoveze, asta e cel mai important!”, a spus Danciu pentru sursa amintită.

  • Echipa trimisă în teren de Ciprian Danciu: 1. Alin Bota (cpt) – 21. Paul Szecui, 5. Gabriel Oița, 20. Milian Urs, 18. Marius Potcoavă, 14. Adrian Micaș, 25. Romario Rus, 10. Viorel Chinde, 9. Arthur Teut, 17. Alex Oltean, 19. Adrian Balha.
    Rezerve: 39. Dorian Răilean – 8. Ciprian Brata, 2. Cătălin Jucan, 4. Bogdan Pașca, 7. Cosmin Berindea, 6. Raini Badula

Oaspeții s-au impus în celelalte două meciuri din barajul pentru Liga 2 

FRF a decis ”înghețarea” sezonul 2019-2020 din Liga 3 din cauza pandemiei, iar dreptul de promovare a fost oferit echipelor clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarelor unui baraj tur-retur între primele locuri din serie, în cazul în care diferența între acestea este mai mică sau egală cu trei puncte.

Au rezultat astfel trei dueluri:

  • Seria 2, Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu 0-2 în tur
  • în Seria 3, Progresul Spartac – CSM Slatina 0-1 în tur
  • în Seria 5, Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea 2-1 în tur

Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au obținut dreptul de a evolua în Liga 2 datorită avansului pe care îl aveau în fruntea clasamentului față de Foresta Suceava (7 puncte), respectiv Șoimii Lipova (13 puncte).

Foto: Baia Mare Sport și Ziarul 21 

Răzvan STÎNGĂ 06 Aug. 2020, 17:56 Liga 3
Pe aceeași temă