Fostul farist Ștefan Cană se desparte de FCSB, dar rămâne în Liga 1. Reacția jucătorului

Narcis POHOAȚĂ 04 Jan. 2021, 12:54 Liga 2
Fostul farist Ștefan Cană se desparte de FCSB, dar rămâne în Liga 1. Reacția jucătorului

Fostul jucător al Farului Ștefan Cană (20 de ani), împrumutat sezonul trecut și la începutul celui actual la Constanța de FCSB, va fi cedat de clubul bucureștean în această iarnă unui alte formații, tot din Liga 1. Cană va evolua în partea a doua a campionatului pentru Poli Iași.

Cană a început actualul sezon la Farul, pentru care apucase să joace în două meciuri de Liga 2, 2-1 cu Petrolul și 1-0 cu Aerostar. A fost chemat înapoi de bucureșteni pentru a acoperi absențele din lot, la momentul respectiv, din cauza accidentărilor și infectărilor cu COVID-19. În Liga 1 a evoluat în două jocuri (3-0 cu Campionii FC Argeș și 2-5 cu Poli Iași), iar în Europa League a fost trimis titular cu Slovan Liberec (scor 0-2), meci în care a fost eliminat din minutul 20. Ulterior a fost trimis la echipa a doua, FCSB 2, care activează în Liga 3.

Ștefan Cană, împrumutat de FCSB la Poli Iași

Acum, Ștefan Cană devine prima achiziție a iernii pentru Politehnica Iași. Fundașul central născut chiar în județul Iași, la Pașcani, va fi împrumutat de FCSB la gruparea din Copou, până în vară.

Cană a făcut joncțiunea cu lotul echipei ieșene astăzi dimineață, după ce va fi testat de COVID-19 în prealabil, alături de ceilalți componenți ai lotului și staffului.

Oficialii din Copou au anunțat că în zilele următoare vor sosi și alte întăriri pentru Daniel Pancu, pe fiecare post.

Cană: ”Văd această venire la Iași ca pe un pas înainte”

Cană a declarat pentru ProSport că transferul la Poli Iași nu constituie un pas înapoi în cariera sa, ci dimpotrivă, o șansă în plus de a avea mai multe jocuri în picioare în prima ligă și de a căpăta experiență.

”Sunt bucuros că m-am întors acasă. Nu am apucat să joc pentru Poli Iași până acum și mă bucur că am ocazia. Nu consider că este un pas înapoi pentru mine. Văd această venire la Iași ca pe un pas înainte, pentru că am posibilitatea să joc mai mult. Cei de la FCSB mi-au spus că este mai bine pentru mine să vin să joc la Poli, să prind experiență, să am mai multe meciuri. Sper să joc cât mai mult și să-mi ajut echipa cât pot de mult. Fizic sunt bine, eu zic că pot juca încă din prima etapă”, a declarat, pentru ProSport, tânărul fundaș Ștefan Cană, care poate evolua atât în centrul defensivei, cât și în flancul drept al apărării.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-l-a-pierdut-pe-stefan-cana-ciprian-marica-nemultumit-ca-fcsb-l-a-rechemat-inapoi-e-o-problema-pentru-ca-incurci-planurile-altora-e-o-pierdere-pentru-noi-19148892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/totul-despre-situatia-de-la-farul-tiberiu-curt-a-facut-retrospectiva-anului-2020-si-planurile-din-viitorul-apropiat-cand-reiau-pregatirea-marinarii-transferurile-planuite-situati-19162974

Narcis POHOAȚĂ 04 Jan. 2021, 12:54 Liga 2
Pe aceeași temă