Jumătate dintre fotbaliștii străini de la Dinamo vor să plece! Au cerut să fie lăsați să se transfere, dar au fost refuzați și tensiunea din vestiar e maximă | EXCLUSIV

Andrei TRIFAN, Christian LUȚĂ 19 Jan. 2023, 20:54 Liga 2
Jumătate dintre fotbaliștii străini de la Dinamo vor să plece! Au cerut să fie lăsați să se transfere, dar au fost refuzați și tensiunea din vestiar e maximă | EXCLUSIV

Haosul continuă la Dinamo, la o zi după ce antrenorul Ovidiu Burcă a avut o conferință-monolog în care ”a dat” în jucători, fiindcă au protestat în primele zile ale săptămânii și au refuzat să se antreneze din cauza restanțelor financiare pe care clubul pe are față de ei. Cinci dintre ei au fost scoși țapi ispășitori și chemați la explicații.

ProSport a aflat că trei jucători importanți din lotul lui Burcă vor să părăsească echipa roș-albă!

Filip Dujmovic, Daniel Iglesias și Gorka Larrucea vor să plece de la Dinamo

Conform informațiilor ProSport, Filip Dujmovic, Daniel Iglesias și Gorka Larrucea, toți semnați la începutul sezonului, sunt cei trei jucători care vor să plece de la Dinamo în aceste zile.

Portarul bosniac în vârstă de 23 de ani este nemulțumit de statutul său la echipă, de rezervă, în afara problemelor financiare, însă sursele noastre susțin că șefii clubului din ”Ștefan cel Mare” nu vor să îl lase pe acesta să plece!

Dujmovic a intrat direct titular în momentul în care a fost achiziționat de Dinamo, însă a devenit rezerva lui Denis Oncescu în momentul în care s-a accidentat mijlocașul Bordușanu și Burcă nu a mai avut o variantă convenabilă de jucător ”under”. Bosniacul a evoluat în 8 meciuri din cele 16 trecute în acest sezon de Liga 2, dar și în 3 din Cupa României.

Acum, goalkeeperul, care ar fi fost sunat de câteva formații din SuperLigă, își dorește să se transfere, dar, pentru moment, s-a lovit de refuzul conducătorilor.

În situații similare se află și spaniolii Daniel Iglesias și Gorka Larrucea. Dacă primul s-a prezentat la antrenamente conform programului, însă nu este lăsat să părăsească clubul, al doilea a întârziat la reunire.

Iglesias a evoluat în 14 meciuri de Liga 2 pentru Dinamo și a înscris un gol, în 1-0 cu Concordia, în timp ce Larrucea a evoluat în 8 partide din liga secundă și a marcat tot un gol, în 2-1 cu Metaloglobus.

  • În lotul echipei Dinamo mai sunt trei jucători străini: fundașul brazilian Gabriel de Moura, mijlocașul Quentin Bena și atacantul francez Lamine Ghezali.

Ovidiu Burcă și-a pus jucătorii la zid!

Dinamo este cu un picior și jumătate în groapă, cei trei fotbaliști care vor să plece alăturându-li-se celor cinci așa-ziși greviști, în fapt, jucători de care conducerea a dorit să se debaraseze de ei pentru a reduce cheltuielile: Marius Tomozei, Alin Dudea, Vasile Buhăescu, Ștefan Fara și Bogdan Gavrilă.

Miercuri, Ovidiu Burcă a făcut scandal în cadrul unei conferințe de presă în care a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, ridicându-se de la masă după ce a susținut un monolog de circa 15 minute.

”Să le fie rușine, să le fie rușine pentru ceea ce au făcut zilele trecute. Pentru că, din punctul meu de vedere, nu aveau niciun drept să facă ceea ce au făcut. (…) Ceea ce au făcut ei este o mare pată pe obrazul acestui club. Tot ceea ce am încercat să realizăm în lunile astea au dat cu piciorul într-o zi. Și nu aveau absolut niciun motiv. Două luni de zile întârziere nu este o tragedie, mai ales când i-am rugat personal să aștepte, pentru că în această săptămână se vor rezolva din aceste probleme. De asta sunt foarte supărat, pentru că tot ceea ce am încercat să construim în lunile astea am stricat într-o zi. Săptămâna asta, pentru mine, a fost una extrem de complicată”, sună doar una dintre declarațiile făcute de Burcă.

  • Într-un sondaj făcut la finalul anului trecut de Dinamo, peste 1000 de suporteri ai echipei l-au desemnat pe Filip Dujmovic drept cel mai bun jucător al clubului în prima parte a sezonului. Acesta a fost urmat de Iulian Roșu și Daniel Iglesias.

Vasile Buhăescu: ”Burcă e un mincinos!”

Vasile Buhăescu (34 de ani), unul dintre jucătorii despre care s-a spus că ar fi fost capii revoltei de luni de la Dinamo, când antrenamentul n-a mai avut lot, l-a acuzat pe Ovidiu Burcă că este mincinos, în ziua în care antrenorul a ieșit public și a ”tunat” la adresa elevilor săi.

”Burcă e un mincinos! Zice doar jumătate de adevăr. Zice doar ce vrea el, să cadă el în picioare”, a spus Vasile Buhăescu pentru ProSport.

Din informațiile ProSport, jucătorii de la Dinamo consideră că ceea ce s-a petrecut la echipă luni nu a fost o grevă, ci o ședință. Aceștia au vrut să discute cu Vlad Iacob, administratorul special al clubului, despre situația restanțelor financiare, iar Ovidiu Burcă a insistat să îl creadă pe el și nu a chemat conducerea. Jucătorii au făcut acea ”ședință”, iar antrenorul s-a supărat fiindcă s-a ”trecut peste el”.

 

Andrei TRIFAN, Christian LUȚĂ 19 Jan. 2023, 20:54 Liga 2
Pe aceeași temă