Florin Plămadă a prins gustul golului! Fundașul Politehnicii Iași a recidivat și în campionat, cu Minaur Baia Mare. Cum a gestionat debutul de sezon, în care nu a jucat

Narcis POHOAȚĂ 03 Oct. 2022, 15:16 Liga 2
Florin Plămadă a prins gustul golului! Fundașul Politehnicii Iași a recidivat și în campionat, cu Minaur Baia Mare. Cum a gestionat debutul de sezon, în care nu a jucat

Politehnica Iași a obținut, sâmbătă, a cincea victorie în primele opt runde ale acestui sezon, 2-0 pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, și se află, momentan, pe locul secund în clasamentul Ligii 2, fiind la doar o lungime de liderul SC Oțelul Galați.

Deși a dominat jocul desfășurat în Copou, pe alocuri destul de clar, Poli a tremurat pe final pentru cele trei puncte, în condițiile în care băimărenii au ratat o ocazie importantă în debutul prelungirilor.

Florin Plămadă a deblocat jocul Politehnicii Iași cu Minaur

Poli Iași și-a creat câteva ocazii importante, bara din prima parte a lui Alin Roman și ratarea singur cu portarul a lui Torino Hunte fiind cele mai clare, însă jocul a fost deblocat în urma unei faze fixe.

La trei minute după ce a intrat în teren în locul lui Roman, Francisc Cristea a executat perfect un corner de pe partea dreaptă, iar fundașul Florin Plămadă a deschis scorul cu o lovitură de cap, din 6 metri. A fost un gol important, venit destul de târziu, în minutul 70, care a adus cumva liniștea în jocul ieșenilor. Interesant este că Plămadă mai ratase înaintea golului o altă ocazie bună, tot cu capul, trimițând pe lângă poartă.

Plămadă nu este la prima reușită din acest sezon. Stoperul în vârstă de 30 ani al Iașiului a punctat și în meciul de Cupă cu Știința Miroslava, tot cu o lovitură de cap, și tot în urma unui corner.

Plămadă a început sezonul ca rezervă

Căpitan al Iașiului în sezonul trecut al Ligii 2, sub comanda lui Costel Enache, Florin Plămadă a început actuala stagiune ca rezervă. În primele patru etape nu a fost folosit nici măcar un minut de către antrenorul Claudiu Niculescu, prima sa prezență pe teren fiind consemnată abia în runda a 5-a, în Ghencea, când a intrat la pauză împotriva Stelei.

Ulterior, Florin Plămadă a început titular toate meciurile, alături de Răzvan Tincu, inclusiv în Cupă, cu Miroslava, reușind să înscrie și două goluri. Coincidență sau nu, Iașiul nu a mai luat gol în ultimele trei runde, deși echipa a dat câteva rateuri în defensivă.

”Sperăm să continuăm șirul victoriilor”

Florin Plămadă spune că nu face un scop în sine din a marca, dar se bucură că-și poate ajuta echipa prin reușitele sale. Fundașul central al Iașiului a explicat și cum a gestionat perioada debutului de sezon, în care nu a prins echipa.

”Normal să fie puțin greu când nu joci, dar nu am intrat în criză. Eu mi-am continuat stilul de antrenament, stilul de viață, am făcut totul la fel ca înainte. Cred că la fel trebuie să facă orice jucător, să se pregătească bine în continuare, pentru că va veni și timpul când va avea șansa să joace. Nu trebuie să intri în criză. Mă bucur că am reușit să înscriu sâmbătă, după ce am făcut-o și în Cupă. Încerc să fac lucruri bune pentru echipă, iar dacă mai și înscriu, cu atât mai bine”, a declarat Florin Plămadă.

”Nu avem voie să facem pași greșiți”

Experimentatul fundaș central al Iașiului admite că Politehnica nu își permite să facă pași greșiți, pentru a rămâne în fruntea clasamentului.

”E un campionat destul de dificil, până acum suntem în parametri buni și sperăm să o ținem tot așa. Nu urmărim neapărat fotoliul de lider, scopul este să strângem cât mai multe puncte, iar când se va trage linie să fim în play-off și să pregătim în tihnă promovarea. Sigur, ne dorim să fim pe primele locuri, pentru că sunt multe echipe în zona play-off și doar victoriile te țin acolo, sus și te ajută să menții un echilibru. Noi mergem la victorie la orice meci, nu există altă variantă. Și la Ripensia, respectăm adversarul, dar mergem să ne luăm punctele. Sper să ne respectăm blazonul și statutul de favorită. Noi trebuie să fim concentrați și conectați la toate meciurile, pentru că vor fi dueluri grele. Dacă în primele etape îți mai permiteai un egal, cu echipe care trag la play-off, acum nu ne mai permitem pași greșiți. Sperăm ca atunci când se va rupe clasamentul să fim în plutonul fruntaș, poate chiar pe primul loc”, a punctat Florin Plămadă.

  • 23 de meciuri dintr-un total de 25 a evoluat Florin Plămadă pentru Poli Iași în sezonul trecut al Ligii 2, în toate intrând ca titular și în doar două fiind înlocuit.
  • 4 meciuri din 8 are jucate fundașul originar din Rădăuți în acest sezon de Liga 2. În trei dintre ele a început ca titular, iar într-unul a marcat.
  • În cariera sa, Florin PLămadă a evoluat pentru Petrolul Ploiești (în două rânduri), Rapid CFR Suceava (x2), CS Otopeni, FC Botoșani (x2), CSMS Iași (actuala Poli Iași) și Metaloglobus București. În Liga 1 a jucat pentru CSMS Iași și FC Botoșani.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-dupa-succesul-cu-minaur-baia-mare-a-fost-greu-sa-i-desfacem-cum-explica-pasul-inapoi-al-iasiului-dupa-golul-marcat-19247822

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-danciu-dupa-ce-minaur-a-murit-frumos-la-iasi-nu-am-venit-ca-mielul-la-taiere-ca-o-echipa-resemnata-ne-am-dorit-sa-scoatem-punct-sau-puncte-antrenorul-19247930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-obtinut-un-succes-just-cu-minaur-baia-mare-dar-nu-fara-emotii-si-a-urcat-pe-primul-loc-in-liga-2-intr-un-clasament-intermediar-19247659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-trei-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-dumbravita-si-buftea-steaua-joaca-la-ramnicu-valcea-de-la-ora-1200-19247554

Narcis POHOAȚĂ 03 Oct. 2022, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă