Claudiu Niculescu, după succesul cu Minaur Baia Mare: ”A fost greu să-i desfacem.” Cum explică pasul înapoi al Iașiului după golul marcat

Narcis POHOAȚĂ 01 Oct. 2022, 23:27 Liga 2

Poli Iași a bifat, sâmbătă, a patra victorie consecutivă în Copou, 2-0 cu Minaur Baia Mare, și a urcat pe prima poziție în clasamentul intermediar al Ligii 2.

Victoria echipei moldovene nu a fost scutită însă de emoții. Deși a dominat jocul și și-a creat mai multe ocazii, în special în partea a doua, Poli a făcut pasul înapoi după golul marcat de Florin Plămadă (70) și acest lucru era să o coste. În cele din urmă, la ultima fază, a mai înscris o dată, prin ucraineanul Mykhailo Plokhotniuk (90+4).

Claudiu Niculescu, după victoria cu Minaur: ”Au venit să se apere, au jucat cu cinci fundași”

După meci, antrenorul Politehnicii, Claudiu Niculescu, a admis că a fost greu pentru elevii săi să desfacă o defensivă aglomerată cum a fost cea a Minaurului.

”Exact cum bănuiam, a fost un meci greu. Au venit să se apere, au jucat cu cinci fundași, s-au aglomerat în fața careului, a fost greu să-i desfacem, dar astea sunt meciurile de Liga a 2-a. Când nu reușești să o bagi în poartă la ocaziile pe care el ai, meciul se poate deschide după o fază fixă. Așa s-a întâmplat și azi. Florin Plămadă a mai avut o ocazie cu capul, i-am strigat de pe margine că o să înscrie la următoarea fază și s-a întâmplat așa. Suntem bucuroși, ne vedem de drumul nostru și mergem mai departe”, a spus Claudiu Niculescu.

  • 8 meciuri consecutive, adică toate disputate în acest sezon de Liga 2, are Poli Iași fără gol marcat în prima repriză

”Nu le-am cerut să se retragă. Jucătorii resimt presiunea pe teren propriu”

Antrenorul a încercat să explice pasul înapoi făcut de elevii săi după marcarea golului, decizie care era să coste echipa sa două puncte. Niculescu a punctat însă că le-a cerut de pe margine cu totul altceva și a pus decizia jucătorilor pe seama presiunii publicului și a temerii de a nu fi egalați.

”E și presiunea, asta se resimte și în evoluția jucătorilor. Mai ales la jocurile de acasă. Pentru că toată lumea așteaptă doar victorii. În deplasare nu ai suporterii așa aproape, care să pună foarte mare presiune. E normal să fie presiune, e un obiectiv măreț la Poli Iași. Trebuie să promovăm, să terminăm pe primele două locuri. Sunt și jucători tineri, care mai cedează presiunii. Eu nu le spun să se retragă după marcarea golului, chiar le-am făcut semn prin minutul 70 să urce. Dar a fost împotriva unei echipe care a venit doar să se apere, e normal ca atunci când deschizi scorul să apară spiritul acela de conservare. Era să ne coste, așa este, dar din păcate sunt decizii care se iau în teren. Am trăit și eu prin asta, ca jucător. Este și stresul, am deschis scorul destul de târziu și intervine acea teamă de a nu fi egalat. Dar vreau să-i felicit pe toți jucătorii, pentru că a fost o săptămână grea, din toate punctele de vedere, și fizic, și mental”, a declarat Niculescu.

Niculescu s-a simțit ”tocat pe nedrept” de presă fiindcă a rămas acasă și jucătorii săi au mers la un meci oficial!

Conferința de presă a avut și câteva momente tensionate, plecând tot de la subiectul ”Dumbrăvița”, dar și de la afirmația neinspirată a antrenorului care a subliniat că ”toată săptămâna presa m-a tocat pe nedrept”. Lui Claudiu i s-a atras atenția că decizia sa de a rămâne acasă a fost taxată cu argumente de către jurnaliști și că suporterii aveau așteptări mari de la echipă, într-un meci de Cupă cu Dumbrăvița.

Pentru moment, Poli Iași este pe locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 17 puncte, dar poate fi depășită sau egalată de două echipe până la finalul etapei a 8-a. În runda următoare se va deplasa la Timișoara, pentru disputa cu Ripensia (sâmbătă, ora 11:00 / locul 17 cu 5 puncte).

Golurile și declarația lui Claudiu Niculescu după Poli Iași – Minaur 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=z5VKQcjtpv8

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-obtinut-un-succes-just-cu-minaur-baia-mare-dar-nu-fara-emotii-si-a-urcat-pe-primul-loc-in-liga-2-intr-un-clasament-intermediar-19247659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-trei-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-dumbravita-si-buftea-steaua-joaca-la-ramnicu-valcea-de-la-ora-1200-19247554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incredibil-claudiu-niculescu-nu-si-a-insotit-echipa-la-meciul-din-cupa-pentru-a-fi-prezent-la-un-amical-cu-un-adversar-din-liga-4-19247548

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/opinie-cand-pacalesti-fotbalul-poli-iasi-a-iesit-rusinos-din-cupa-romaniei-dupa-ce-a-tratat-cu-dezinteres-meciul-de-la-dumbravita-antrenorul-claudiu-niculescu-preferand-sa-ramana-acasa-19246857

Narcis POHOAȚĂ 01 Oct. 2022, 23:27 Liga 2
Pe aceeași temă