Corvinul Hunedoara rămâne pe podium și după etapa a 13-a din Liga 2. Florin Maxim, mândru de echipă după succesul contra CSM Alexandria

Andrei PASCU 12 Nov. 2023, 14:40 Liga 2
Corvinul Hunedoara rămâne pe podium și după etapa a 13-a din Liga 2. Florin Maxim, mândru de echipă după succesul contra CSM Alexandria

Corvinul Hunedoara este pe locul 2 înaintea finalului etapei a 13-a de Liga 2, la egalitate cu locul 3, Unirea Slobozia, dar la trei puncte de liderul CSC Șelimbăr. În partida de sâmbătă, nou-promovata a trecut, în deplasare, la Turnu Măgurele, de CSM Alexandria, scor 2-0.

Hunedorenii au condus cu 2-0 încă de la pauză, iar în partea secundă și-au menținut avantajul.

Reacția lui Florin Maxim, după CSM Alexandria – Corvinul Hunedoara, scor 0-2, în etapa 13 din Liga 2

Corvinul Hunedoara părea și pe hârtie, la începutul primei runde din acest sezon, că este promovata din Liga 3 cu cele mai mari șanse să aibă prestații bune în Liga 2. Cu toate acestea, nu numai că are doar două înfrângeri până acum, opt victorii și trei egaluri, dar și jocul a fost unul foarte bun pentru trupa lui Florin Maxim.

De această dată a învins CSM Alexandria, grație a două goluri marcate înainte de pauză, iar antrenorul echipei, Florin Maxim, a lăudat evoluția jucătorilor, dar e convins că vor veni partide tot mai grele, în special în zilele următoare, începând cu jocul care urmează, din etapa a 14-a din Liga 2, contra liderului CSC Șelimbăr.

Corvinul Hunedoara, cinci meciuri la rând fără eșec în Liga 2 după partida cu CSM Alexandria

Corvinul Hunedoara nu a ratat ocazia să-și prelungească seria pozitivă în Liga 2, având patru victorii și un egal acum. Anterior jocului cu CSM Alexandria, din deplasare, hunedorenii au mai învins Chindia Târgoviște (2-1), Metaloglobus (2-1) și Unirea Dej (4-0) și au remizat, 1-1, cu CS Tunari.

În duelul cu CSM Alexandria, Corvinul Hunedoara a marcat repede primul gol, prin Marius Coman (minutul 11), iar apoi a dublat avantajul prin Denis Hrezdac (minutul 36).

Am început bine jocul, chiar foarte bine, cu acel gol la prima fază legată a noastră, apoi am ţinut bine de minge şi a venit şi golul doi, dintr-o fază fixă, ceea ce mă bucură foarte mult.

La pauză, le-am transmis băieţilor să facem tot posibilul să mai marcăm, am avut acea perioadă foarte bună, cu şase-şapte ocazii mari de a face 3-0, am ajuns uşor şi repede la poartă… dar nu am finalizat cum trebuie. De aici vine şi singura mea nemulţumire legată de acest joc. Dincolo de asta, am avut un joc destul de consistent.

Cu excepţia primelor cinci minute, nu cred că au fost momente în care să ne pună probleme, deşi au încercat să joace, să paseze, să pună presiune. Am stat bine defensiv, mai ales în momentele când i-am lăsat deliberat să ajungă în apropierea treimii noastre, pentru a-i surprinde pe contraatac.

Per total însă, nu  cred că se supără nimeni când spunem că am dominat, cel puţin în a doua repriză, destul de clar. Chiar am discutat în vestiar, la pauză, că îmi doream să terminăm şi acest meci fără gol primit.

Băieţii au fost receptivi, implicaţi, simt şi ei momentul bun pe care îl traversăm, dar nu e un moment deloc întâmplător, pentru că muncim zilnic, toţi sunt conştienţi de ceea ce realizează, sunt din ce în ce mai încrezători şi cumva rezultatele au venit normal”, a spus Florin Maxim la finalul partidei, conform site-ului echipei din Hunedoara.

Corvinul Hunedoara, partidă contra CSC Șelimbăr după pauza competițională, în etapa 14 din Liga 2

În runda a 14-a, după pauza competițională, Corvinul Hunedoara are meci pe teren propriu, contra CSC Șelimbăr. Corvinul e pe locul 3 acum, cu 27 puncte, cu opt puncte peste locul 7, CSM Ceahlăul.

CSM Alexandria e pe locul 19, cu 8 puncte, în urma a două egaluri, două victorii și nouă eșecuri. În runda a 12-a trecuse de Progresul Spartac, în deplasare, scor 3-1.

(N.r. – După pauză urmează meciul cu CSC Șelimbăr, e un derby?) ”Nu ştiu dacă îl putem numi aşa… poate doar din perspectiva locurilor ocupate în clasament. Dacă vrei să te referi la faptul că pentru mine poate fi un joc mai aparte, aşa este. E echipa de la care am venit la Hunedoara, am avut realizări şi acolo, dar, în acelaşi timp, îl tratez ca pe orice alt joc de până acum. Vreau să câştigăm şi să continuăm pe trendul bun pe care ne aflăm!

(N.r. – În prima săptămână din decembrie există posibilitatea ca Hunedoara să fie lider în Liga 2 şi calificată în sferturile Cupei României) Iau lucrurile pas cu pas, dar ar fi, într-adevăr, o încununare a muncii noastre, a tuturor, aici la Hunedoara.

Consider că am crescut sănătos, corect, aşa cum trebuie să arate o echipă cu adevărat profesionistă şi, de ce să mint, ar fi ceva foarte frumos. Dar mai avem de muncit, e la îndemâna noastră, normal, dar deocamdată îmi doresc ca toţi băieţii să fie bine şi hai să ne auzim după meciul viitor…”, a mai spus Maxim.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-analiza-partidei-steauafk-miercurea-ciuc-din-etapa-13-din-liga-2-19292738

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangere-la-scor-de-neprezentare-cu-csm-slatina-pentru-csc-dumbravita-ceea-ce-s-a-lucrat-la-antrenament-nu-s-a-respectat-la-meci-19292660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-suparat-dupa-esecut-inregistrat-de-unirea-dej-contra-csm-resita-scor-1-3-in-etapa-13-de-liga-2-19292688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-trecut-de-unirea-dej-in-etapa-13-de-liga-2-scor-3-1-19292675

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-si-a-laudat-jucatorii-dupa-ce-csm-slatina-a-trecut-de-csc-dumbravita-3-0-in-etapa-13-din-liga-2-19292653

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-analiza-campionii-fc-arges-unirea-slobozia-scor-0-1-in-etapa-13-din-liga-2-19292635

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-13-liga-2-19292572

Andrei PASCU 12 Nov. 2023, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă