Florin Marin, prezentat la Rapid: „E o mare provocare pentru mine, o echipă specială”. Câți jucători deplasează la Poiana Brașov și ce spune despre suporteri

Marius ANGHEL 27 Jul. 2015, 14:10 Liga 2

Tehnicianul Florin Marin a declarat, luni, într-o conferința de presă, că echipa Rapid este una specială, precizând că preluarea conducerii tehnice reprezintă pentru el o provocare, chiar dacă formația giuleșteană va evolua în sezonul următor în Liga a II-a.

„După discuțiile pe care le-am avut cu domnul Moraru și cu Ovidiu Burcă am acceptat să fac parte din staful tehnic al clubului Rapid. Este o onoare pentru mine să fiu la această echipă de mare tradiție în fotbalul nostru. Cunosc situația de la Rapid pentru că aici am făcut primii pași în fotbal ca jucător, am fost și antrenor secund aici, între 1991 și 1992. Rapid este o echipă specială pe care orice antrenor vrea să o conducă. Pentru mine este o nouă provocare. Am să colaborez cu Mihai Ianovschi, amândoi vom răspunde de pregătirea și rezultatele echipei”, a spus Florin Marin, prezentat oficial în funcția de antrenor principal al formației Rapid.

Florin Marin le-a transmis suporterilor să lase orgoliile și să susțină în continuare echipa pentru a putea obține promovarea în Liga I. „Fac un apel la suporteri să fie alături de noi. Să lase orgoliile deoparte și să susțină echipa așa cum au făcut și până acum. Sunt convins că împreună cu ei ne vom îndeplini obiectivul propus. Aici este un proiect foarte serios, principala noastră preocupare este să construim o echipă competitivă și să promovăm”, a adăugat Florin Marin.

20 de jucători pentru cantonamentul de la Poiana Brașov

Antrenorul a menționat că lotul care face deplasarea în cursul acestei zile în stagiul de pregătire din Poiana Brașov este format din 20 de jucători. „Lotul care face deplasarea în primul cantonament de la Poiana Brașov este format acum din 20 de jucători. Daniel Pancu face parte din lot. Este un jucător de bază și vrem să construim echipa în jurul lui. Mă bazez foarte mult pe el pentru că poate fi jucătorul determinant pentru Rapid, care poate face oricând diferența. Mai avem în vizor jucători atât români, cât și străini pentru a-i transfera. Așadar lotul va fi completat”, a explicat el.

Referitor la campionatul Ligii a II-a, Florin Marin a afirmat că preferă sistemul cu două serii. „Cred că vor fi două serii în Liga a II-a, exact cum s-au alcătuit. Din punctul meu de vedere, așa este cel mai bine pentru că se evită deplasările lungi. Și bineînțeles că atunci când este o singură serie este mult mai greu să promovezi. Pentru că sunt multe echipe care au avantaje față de noi, au omogenitate, s-au întărit. Nici în seria noastră (n.r. – Seria I) nu va fi ușor, pentru toate adversarele vor dori să învingă Rapidul”, a precizat el.

Burcă: „Obiectivul este clar” / Ianovschi: „Clubul intră acum pe un făgaș normal”

Prezent la conferința de presă, președintele FC Rapid, Ovidiu Burcă, a menționat că responsabilitatea rezultatelor echipei va aparține lui Florin Marin, dar și directorului tehnic Mihai Ianovschi. „Staful tehnic al Rapidului care va fi responsabil în următorul an, cu obiectivul clar de promovare în Liga I, este format din Florin Marin, antrenor principal, și Mihai Ianovschi, director tehnic. Îmi doresc foarte mult să reușească împreună, văd lucrurile în același sens. Asta m-a făcut să iau decizia ce ei să lucreze împreună. Consider că avem un echilibru. Un om cu foarte mare experiență, cum este Florin Marin, și Mihai Ianovschi, un om tânăr cu mult entuziasm care va avea un cuvânt de spus în fotbalul românesc pe viitor”, a spus Burcă.

Directorul tehnic Mihai Ianovschi a declarat, luni, că își dorește ca tensiunile de la club din ultima perioadă să dispară pentru ca staful din care face parte să poată lucra în liniște. „Clubul intră acum pe un făgaș normal, având atât președinte, cât și antrenor principal, un staf și un lot de jucători pentru a aborda noul sezon așa cum se cuvine. Cu siguranță voi avea o colaborare bună cu Ovidiu și Florin Marin. Nu vor fi niciun fel de probleme, vom pregăti echipa și vom face tot ce depinde de noi pentru a readuce Rapidul în Liga I. Îmi doresc ca tensiunile care au fost până acum să dispară, ca să putem lucra în liniște”, a precizat Ianovschi.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 27 Jul. 2015, 14:10 Liga 2
Pe aceeași temă