Flavius Stoican și-a îndeplinit deja obiectivul ”nescris” de la Viitorul Pandurii: ”Mi-am dorit foarte mult”

Mircea OGLINDOIU 01 Feb. 2021, 16:07 Liga 2
Flavius Stoican și-a îndeplinit deja obiectivul ”nescris” de la Viitorul Pandurii: ”Mi-am dorit foarte mult”

Sosit la Viitorul Pandurii Târgu Jiu cu o săptămână înainte de startul actualului sezon, antrenorul Flavius Stoican (44 de ani) a semnat contractul cu gorjenii fără să zăbovească prea mult. Echipa a intrat în iarnă de pe locul 2 în Liga 2, dar tehnicianul originar din Mehedinți n-a avut în contract clauză de calificare în play-off, acolo unde are șanse mari să ajungă după ultimele șase etape rămase din sezonul regular.

Obiectivele lui Stoican la Viitorul Pandurii: să bată Pandurii și să mențină echipa în Liga 2

Doar una ”nescrisă”, să învingă echipa rivală, Pandurii Târgu Jiu. Dezvăluirile au fost făcute chiar de Stoican la Radio Infinit: „Eu, când am venit la echipă, la Viitorul, obiectivul era, din ce am discutat şi am vorbit cu conducerea, salvarea de la retrogradare şi implicit menţinerea în Liga 2. Din ce-am discutat şi am simţit, un obiectiv al echipei, obiectiv nescris să zic aşa, cum nici celălalt nu era scris, a fost să batem pe cei de la Pandurii. Eu mi-am dorit foarte mult şi am şi realizat acest obiectiv”!

Viitorul Pandurii a învins Pandurii în etapa a 12-a, cu scorul de 4-3, dintr-un penalty acordat în minutul 90+3 și mult contestat de echipa lui Călin Cojocaru.

Înaintea derby-ului din luna noiembrie a anului trecut, niciuna dintre tabere nu declasare că jocul-direct este unul al orgoliilor.

”Toți au zis că nu este un derby. În momentul acesta își ascut săbiile. Normal că este un derby între ei, sunt niște orgolii la mijloc. Eu am niște ani în spate la Pandurii și este normal să țin cu această echipă, dar, până la urmă, țin cu fotbalul gorjean și cine e cel mai bun să câștige. Astea, că nu sunt orgolii, sunt declarații de presă. Să fim serioși, venim din acest domeniu și este normal să fie orgolii. O să vedeți la fața locului”, declara Robert Bălăeț, fost portar și dircetor sportiv la Pandurii, cu o zi înaintea jocului Viitorul Pandurii – Pandurii, contrându-l astfel pe antrenorul Călin Cojocaru, care declasare: ”Întâlnim o echipă ca oricare alta, nu contează pentru noi cu cine jucăm. Dacă ne uităm la clasament, e clar că ei pleacă favoriți. Regret că nu se joacă cu spectatori, fiindcă noi, spre deosebire de adversari, avem suporteri. Din acest punct de vedere, ei nu au fost afectați de pandemie.”

Nicolae Sarcină s-a implicat în fotbal după ce Pandurii a retrogradat cu Flavius Stoican la timonă

În returul sezonului 2016-2017, Flavius Stoican antrenase actuala „rivală” a celor de la Viitorul Pandurii, Pandurii, cu care a retrogradat din Liga 1, după un gol primit în prelungirile partidei de la Botoșani, din ultima etapă!

Pe vremea aceea, Viitorul Pandurii, club susținut de omul de afaceri gorjean, nici măcar nu exista. Totuși, în vara în care Pandurii a retrogradat din Liga 1, Sarcină s-a implinat la nou-promovata în Liga 3 ACS Șirineasa (Vâlcea), pe care a mutat-o la Petroșani (Hunedoara). După un an, odată cu promovarea în Liga 2, i-a schimbat din nou denumirea, în ACS Energeticianul Târgu Jiu, deși se lăuda că echipa va deveni Jiul Petroșani. Din vara lui 2019, echipa se numește Viitorul Pandurii și s-a mutat la Târgu Jiu, pe noul stadion Municipal! Asta după ce i-a luat mare parte din lotul echipei Luceafărul Oradea, pe care tot el o conducea din umbră. De altfel, Luceafărul îi și lăsa locul în Liga 2 celor de la Viitorul Pandurii, în vara lui 2019, când aceasta din urmă retrogradase.

Recent, Flavius Stoican declarase la Radio Omega, trust la care este implicat Sarcină, că a fost dorința antrenorului ca sa pună bonus financiar în contract, în cazul în care va promova echipa în Liga 1, la finele actualului sezon.

După 15 etape, Viitorul Pandurii ocupă locul 2 în Liga 2, la egalitate de puncte cu următoarea clasată, Rapid.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-exclude-varianta-de-a-se-intoarce-la-poli-iasi-de-unde-daniel-pancu-a-fost-demis-am-inceput-un-proiect-frumos-la-viitorul-pandurii-si-vreau-sa-l-duc-la-un-sfarsit-19167082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezvaluiri-despre-contractul-lui-flavius-stoican-cu-viitorul-pandurii-antrenorul-a-fost-cel-care-a-stabilit-bonus-financiar-in-cazul-promovarii-conducerea-s-a-uitat-asa-la-mine-si-cred-ca-19165307

Mircea OGLINDOIU 01 Feb. 2021, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă