Dezvăluiri despre contractul lui Flavius Stoican cu Viitorul Pandurii. Antrenorul a fost cel care a stabilit bonus financiar în cazul promovării: ”Conducerea s-a uitat, așa, la mine și cred că a zis că-s nebun”

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 17 Jan. 2021, 16:18 Actualizat: 17 Jan. 2021, 15:19 Liga 2
Dezvăluiri despre contractul lui Flavius Stoican cu Viitorul Pandurii. Antrenorul a fost cel care a stabilit bonus financiar în cazul promovării: ”Conducerea s-a uitat, așa, la mine și cred că a zis că-s nebun”

Antrenorul Flavius Stoican a dezvăluit, în cadrul emisiunii ”Invitatul zilei” de la Radio Omega, câteva dintre clauzele contractului pe care l-a semnat, la sfârșitul lunii august a anului trecut, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Tehnicianul originar din Mehedinți a precizat că nu are ca obiectiv stabilit contractual nici măcar calificarea echipei gorjene în play-off, dar că el a insistat să adauge un bonus important, în cazul promovării în Liga 1.

După 15 etape, Viitorul Pandurii se află pe locul 2 în Liga 2, la egalitate de puncte cu Rapid (26) și la patru sub liderul ”FC U” Craiova.

Flavius Stoican: ”Am pus în contract un bonus de performanță, un bonus financiar, în cazul promovării în prima ligă”

Flavius Stoican a ajuns la Viitorul Pandurii cu doar o săptămână înainte de startul sezonului. L-a înlocuit în funcție pe Victor Naicu, care fusese adus la Târgu Jiu doar de două săptămâni. Practic, o bună parte din pregătirea de vară a echipei a fost efectuată de secunzii Cosmin Frimu și Dorin Hîrșu, rămași în staff și după venirea lui Stoican.

”Eu, atunci când am venit la Viitorul Pandurii, am pus în contract un bonus de performanță, un bonus financiar, în cazul promovării în prima ligă. Conducerea s-a uitat, așa, la mine și cred că a zis că-s nebun. Nu zic, că aveau și ei speranțe, dar erau sceptici. Nu am avut un obiectiv stipulat să ajungem în play-off. Am un contract pe o durată de 2 ani cu Viitorul Pandurii, dar după primul sezon se reevaluează. Dacă vreuna dintre părți nu este mulțumită, ne putem despărți. În prezent, din punct de vedere sportiv, suntem pe drumul cel bun. Am fost la un meci amical (n.r. – posibil cel cu Pandurii, scor 3-0, pe 21 august), înainte să-mi dau acceptul să preiau echipa. Nu era o atmosferă tocmai bună”, a declarat Stoican, la Radio Omega.

Acesta a debutat cu stângul pe banca echipei gorjene, care a pierdut în prima etapă meciul cu Rapid, de pe teren propriu, scor 1-3. În etapa a 9-a, Viitorul Pandurii se afla de-abia pe locul 14, dar parcursul din următoarele șase etape, când a înregistrat cinci victorii și o remiză (scor 0-0 cu Turris Oltul Turnu Măgurele), au dus echipa pe locul secund, la 4 puncte sub liderul ”FC U” Craiova.

”Ne așteaptă șase finale. Sarcină nu mai e interesat de fotbal”

În sezonul regular, Viitorul Pandurii mai are de jucat cu ”U” Cluj (a), Farul (d), CSM Reșița (a), Ripensia (d), FK Csikszereda (a) și Dunărea Călărași (d).Trupa din Gorj are, în acest moment, patru puncte în plus față de primele două echipe (Metaloglobus și FK Csikszereda) clasate sub locul 6 ultimul care duce în play-off.

”Avem șase finale, pe care le vom trata foarte atent, mai ales primul joc, cu “U” Cluj, o echipă care încă speră la promovare. Fiecare punct contează. Două echipe promovează direct, două merg la baraj. Nu este un capăt de țară dacă noi nu vom reuși. Nu vreau să pun o presiune și mai mare decât este, pe umerii jucătorilor.

Se Știe că Nicolae Sarcină a pus bazele și că este inițiatorul acestui club, doar că dânsul a zis că nu-l mai interesează fotbalul, dar că se va bucura în continuare de reușitele noastre”, a conchis Stoican.

Președintele echipei Viitorul Pandurii, care în urmă cu doi ani se numea ACS Energeticianul și juca la Petroșani, este, în continuare, ginerele lui Sarcină, Alin Zgripcea.

Dacă omul de afaceri Nicolae Sarcină este gorjean la origini, Alin Zgripcea este născut la Petroșani.

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 17 Jan. 2021, 16:18 Actualizat: 17 Jan. 2021, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă