FK Miercurea Ciuc și CSM Focşani pun punct etapei 9 din Liga 2, de la ora 20:00. Liderul pare să aibă o misiune ușoară în fața echipei la care debutează ca antrenor Sorin Colceag

Marius ANGHEL 07 Oct. 2024, 16:22 Liga 2
FK Miercurea Ciuc și CSM Focşani pun punct etapei 9 din Liga 2, de la ora 20:00. Liderul pare să aibă o misiune ușoară în fața echipei la care debutează ca antrenor Sorin Colceag

Ultimul meci al etapei a 9-a a Ligii 2 are loc pe terenul liderului campionatului, la Miercurea Ciuc, lucru care s-a întâmplat și în precedentele trei runde. Indiferent de rezultat, echipa antrenată de Robert Ilyeș rămâne pe prima poziție, pe care se află încă de la finalul etapei a 2-a.

FK Miercurea Ciuc este gazdă, de la ora 20:00, în fața nou-promovatei CSM Focșani, formație la care debutează noul său antrenor principal, Sorin Colceag.

FK Miercurea Ciuc vine după chiar primul meci din acest sezon în care nu a câștigat

FK Miercurea Ciuc, gazda jocului care închide ultimul meci al etapei a 9-a a Ligii 2, vine după chiar primul său pas greșit din acest sezon. De fapt, un semi-eșec, sau chiar un punct câștigat, după cum afirmau harghitenii în urma remizei de la București cu Steaua, scor 0-0. Anterior, Ciucul a avut punctaj maxim, fiindcă a înregistrat numai victorii, fiind singura în această situație încă de la finalul etapei a 2-a.

Așadar, cu șapte victorii și o remiză, formația antrenată de Robert Ilyeș este liderul Ligii 2, cu 22 de puncte acumulate, poziționându-se la patru puncte peste CSM Slatina și Metaloglobus, aflate la egalitate pe locurile 2 și 3, departajate în acest mod de golaveraj.

Cu un succes astăzi, profitând de pașii greșiți din această rundă, FK Miercurea Ciuc se va distanța din nou de principalele urmăritoare, la nu mai puțin de șapte puncte!

  • Pe teren propriu, în acest sezon, FK Miercurea Ciuc a înregistrat patru victorii în următoarea ordine: 3-1 cu Ceahlăul, 4-1 cu AFC Câmpulung Muscel, 4-2 cu Metalul Buzău și 1-0 cu CSC Dumbrăvița. După cum se poate observa, echipa lui Ilyeș vine după singurul meci jucat acasă în care a marcat cel mai puțin, dar nici nu a primit gol.

CSM Focșani va fi la primul meci cu Sorin Colceag antrenor

În schimb, CSM Focșani vine după un 0-3 acasă cu FC Bihor Oradea, o altă nou-promovată, dar și după o serie de șapte partide disputate în campionat în care nu a câștigat și a obținut doar un punct.

Vrâncenii par a fi victime sigure în fața harghitenilor, însă ceva s-a schimbat la ei în această săptămână. Dacă în ultimele două etape, echipa a fost condusă de antrenorul interimar Rareș Forika, în urma despărțirii clubului de Călin Moldovan, de la începutul acestei săptămâni antrenor principal la Focșani este Sorin Colceag.

Cu această ocazie, Colgeag, ultima dată antrenor secund la Dinamo, va debuta ca principal la CSM Focșani.

  • În partidele disputate în deplasare în acest sezon de Liga 2, CSM Focșani a înregistrat numai înfrângeri: 0-2 la Mioveni cu CFC Argeș, 0-1 la ACSM Reșița și 0-1 la Steaua.

Eduard Ioniță arbitrează FK Miercurea Ciuc – CSM Focşani

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori până acum în meciuri oficiale, în Liga 3. În noiembrie 2017 a fost 2-2 la Focșani, iar în mai 2018 a fost 4-1 pentru FK Miercurea Ciuc, pe teren propriu. Atunci, Liga 3 avea cinci serii, Focșaniul juca în Seria 1, iar Ciucul era la al doilea sezon în Seria 1, după mutarea din Seria 5, pentru a avea oponenți mai facili spre Liga 2. Nu a promovat nici atunci, a fost mutată înapoi în Seria 5, de unde a reușit apoi accederea în Liga 2, în vara anului 2019.

Meciul de la Miercurea Ciuc, de pe stadionul Municipal, este arbitrat de la centru de Eduard Ioniță (Tulcea), iar de la cele două tușe de George Turcu (Bucureşti) și Nicolae Bogdan Mociorniță (Băicoi – Prahova). Arbitru de rezervă este Cosmin Apetrei (Roznov – Neamţ).

Observator de arbitri a fost convocat Bogdan Zanfirescu (Botoşani), iar delegat de joc este Mircea Bucur (Târgu Mureş).

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 9 Liga 2, ediția 2024-2025

COMENTARIUL LIVE:

FK MIERCUREA CIUC – CSM FOCȘANI

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 9 Liga 2, ediția 2024-2025

Marius ANGHEL 07 Oct. 2024, 16:22 Liga 2
Pe aceeași temă