Schimbare cu noroc la FC Bihor! La primul joc cu Gustavo Aragolaza ca antrenor principal, orădenii au rupt, la Focșani, șirul eșecurilor. ”E important să rămânem cu picioarele pe pământ”

Marius ANGHEL 29 Sep. 2024, 14:17 Liga 2

FC Bihor Oradea a rupt șirul eșecurilor consecutive, trei la rând în Liga 2, chiar patru, dacă punem la socoteală și înfrângerea cu ACSM Reșița din Cupa României.

Trupa orădeană s-a impus la scor de neprezentare, 3-0, în deplasare la o altă nou-promovată, la CSM Focșani, formație care se află într-o stare de incertitudine, despărțită de săptămâna trecută de antrenorul principal și după ce în prima parte a săptămânii actuale la club s-a discutat inclusiv despre desființarea sa.

După jocul din cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, Gustavo Aragolaza, de această dată trecut în raportul de joc ca antrenor principal, nu ca director tehnic, cum a fost până acum, a transmis că vrea ca jucătorii săi să rămână cu picioarele pe pământ după acest succes, al doilea în deplasare și al treilea per total în opt etape.

FC Bihor, cu șase titulari bihoreni, s-a impus cu 3-0 la Focșani. Sergiu Jurj n-a primit minute în fața fostei sale echipe

Cu şase bihoreni în primul 11, FC Bihor s-a impus cu 3-0 la Focşani!

”În prima zi în care şi-a căpătat titulatura de antrenor principal, Gustavo Aragolaza a început jocul cu câteva schimbări în primul 11, iar echipa orădeană a aplicat o tactică perfectă, care i-a adus o victorie concludentă, la o diferenţă de trei goluri. Aceasta, după o primă repriză foarte bună făcută de roş-albaştri şi o parte secundă în care s-au apărat fără greşeală şi au fost extrem de periculoşi pe contraatac”, a scris FC Bihor în cronica sa, fără a explica și motivul pentru care Aragolaza nu a fost antrenor principal până acum, ci director tehnic.

Adrian Gîdea (15), Andreas Chiriţoiu (29) şi Robert Curescu (90) au înscris golurile echipei orădene în meciul de la Focșani, în fața unei echipe care în această săptămână s-a termut să nu fie desființată.

Orădenii s-au lăudat și cu faptul că, în acest meci, şase dintre jucătorii titulari au fost bihoreni, ”iar exceptându-i pe Filip şi Accinelli, media de vârstă a formaţiei orădene a fost de 22 de ani.”

FC Bihor, în victoria cu CSM Focșani: Rodrigo Accinelli – Sebastian Cucu, Andrei Gal, Deniz Giafer, Loren Ioviță (Călin Jurj 76) – Ricardo Farcaș (Robert Curescu 71), Ioan Filip (cpt.) – Adrian Gîdea (Albert Stahl 58), Ober Almanza (Luca Tincău 58), Gelu Gitye (Andrei Moga 46) – Andreas Chirițoiu. Rezerve neutilizate: Sebastian Bob – Nicolae Gunie, Sergiu Jurj, David Sala.

  • Sergiu Jurj, fost fotbalist în Liga 3 la CSM Focșani, de unde nu a plecat în cele mai bune condiții, nu a primit minute de joc contra fostei sale echipe.

Fostul director tehnic Gustavo Aragolaza, la primul meci ca antrenor principal al FC Bihor: ”E important să rămânem cu picioarele pe pământ”

Astfel, echipa din Crișana a obținut a treia victorie în acest sezon de Liga 2, dintre care două au fost în deplasare în fața a două nou-promovate, ca și ea. Focșaniul a căzut acum, după Metalul Buzău.

A fost primul joc în acest sezon în care argentinianul Gustavo Aragolaza a avut funcția de antrenor principal. Până acum a fost director tehnic, poziția de ”principal” fiind ocupată în urma rezilierii unilaterale a contractului cu Florin Farcaș, îndepărtat de conducere după ce a promovat echipa în Liga 2, iar aceste a câștigat, zilele trecute, litigiul la CNSL.

”Este o victorie importantă pentru noi, dar, în primul rând pentru suporterii noştri. Acum e important să rămânem cu picioarele pe pământ şi să pregătim cu atenţie următoarele meciuri foarte dificile care vin. Nu vreau decât să le mulţumesc jucătorilor mei pentru determinare şi tuturor suporterilor noştri pentru răbdare şi susţinere”, a declarat, la finalul partidei, Gustavo Aragolaza, citat de site-ul clubului orădean.

FC Bihor a urcat pe locul 11 în Liga 2 și urmează să joace acasă cu FCU Craiova

După acest succes, FC Bihor a acumulat 10 puncte și a urcat pe locul 11 al clasamentului Ligii 2, fiind la egalitate cu CSC Dumbrăvița și Concordia Chiajna, pe care le depășește la golaveraj.

În etapa viitoare, a 9-a, trupa din Oradea joacă pe teren propriu cu FC U Craiova, luni, 7 octombrie, de la ora 16:00. Oltenii tocmai au fost învinși acasă de CS Afumați, scor 0-3, și cu 12 puncte sunt pe locul 10.

Foto: FC Bihor Oradea și Gigi Căldare (CSM Focșani)

Marius ANGHEL 29 Sep. 2024, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă