FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni termină la egalitate, cu ambele goluri date de argeșeni! Arbitrul asistent Noroc, trei gafe în șapte minute, care puteau schimba soarta jocului

Marius ANGHEL 10 Apr. 2024, 18:54 Liga 2

La trei zile distanță de la încheierea etapei a 2-a din play-off-ului Ligii 2, turneul care determină promovatele direct și echipele care merg în barajele de promovare continuă cu o primă rundă intermediară dintre cele trei pe care le va avea în acest sezon. Chiar una dintre formațiile care au evoluat duminică, FK Miercurea Ciuc, în deplasarea de la Slobozia, a intrat pe teren astăzi, în startul etapei a 3-a.

FK Miercurea Ciuc a întâlnit pe teren propriu echipa CS Mioveni, cea care în runda trecută a evoluat tocmai joi, acasă cu Gloria Buzău, astfel că a avut nu mai puțin de trei zile în plus ca să se pregătească pentru această confruntare. Jocul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Ciucanii au controlat prima repriză, dar au reușit să deschidă scorul cu mult noroc, în prelungirile prelungirilor primei reprize, când atacantul Ștefan Blănaru a greșit poarta și și-a dat autogol cu o execuție ratat. S-a întâmplat în minutul 45+2. În partea secundă, jucătorii lui Ilyeș au renunțat definitiv la atac și au preferat doar să se apere, iar Mioveniul a reușit, într-un final, golul egalizator. A punctat în minutul 80, prin Alexandru Stan.

  • Etapa intermediară mai are stabilit un meci tot astăzi, de la ora 19:00, între Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia, iar ultimul are loc mâine, joi, de la ora 19:00, între Gloria Buzău și CSC Șelimbăr.

Arbitrul asistent Mihăiță Adrian Noroc, trei decizii eronate care puteau schimba soarta meciului de la Miercurea Ciuc

Trebuie spus că meciul a fost condus de la centru de același arbitru care a oficiat și jocul dintre cele două echipe din sezonul regular, desfășurat tot la Miercurea Ciuc. Este vorba despre timișoreanul George Cătălin Roman, care a avut un arbitraj bun.

I s-ar putea imputa o singură fază controversată, cea din minutul 78, când nu a semnalizat un henț al lui Vereș. Atunci, mingea centrată din dreapta l-a lovit în cotul depărtat de corp a mâinii care îl împingea pe Mihai Costea, fază la care s-a dat aut de poartă, considerându-se că cel care a lovit mingea a fost Costea. Cel mai bine trebuia să vadă arbitrul asistent botoșănean Mihăiță Adrian Noroc, însă acesta nu a văzut sau nu a dorit să vadă hențul lui Vereș, la care se impunea penalty, la scorul de 1-0 pentru ciucani.

Ulterior, în minutul 80, Mioveniul egala după ce Mihai Costea centra din dreapta și Alexandru Stan înscria din careul mic. Reluările au arătat că, la momentul pasei trimise în față de Cărăruș, Costea era în offside, iar Noroc nu a semnalizat nimic nici de această dată.

A făcut-o mai apoi, în minutul 85, când a indicat offside la o pasă peste apărarea ciucanilor, la care Costea a preluat și a scăpat singur spre poartă. Reluările au arătat că Mihai Costea a fost într-o poziție perfect regulamentară, nici măcar nu era pe linie cu ultimul apărător, iar Mioveniului i s-a luat șansa de a înscrie din nou.

Au fost trei decizii eronate, gafe mari, ale arbitrului asistent Noroc, în doar șapte minute. Două în defavoarea Mioveniului și una de partea argeșenilor, chiar la golul egalizator!

FK Miercurea Ciuc urcă, cel puțin pentru o zi, pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2. CS Mioveni este tot ultima în grupa de promovare

FK Miercurea Ciuc are acum 36 de puncte și urcă de pe locul 5 pe 4, depășind la golaveraj, 3-3 față de 2-2, cel puțin până mâine, Gloria Buzău, care va juca acasă cu CSC Șelimbăr. CS Mioveni, cu 35 de puncte, rămâne pe locul 6, ultimul în play-off.

În etapa a 4-a, FK Miercurea Ciuc joacă tot acasă, sâmbătă, de la ora 12:00, cu Corvinul Hunedoara, în timp ce CS Mioveni evoluează acasă luni, de la ora 17:30, cu CSC Șelimbăr.

Foto: Bogdan Balaș / Sport Pictures

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

COMENTARIU LIVE:

FK MIERCUREA CIUC – CS MIOVENI 1-1

Ștefan Blănaru 45+2′ – autogol / Alexandru Cristian Stan 80′

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Apro, Gal-Andrezly – Vereș, Bakoș – Babati (Anderson Ceara 75′), Jebari, Ronai (Balogh 63′) – Jelena (Makrai 63′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – Gergely, Szondi, B. Pinter, Csuros, Marrone
Antrenor: Robert Ilyeș

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu, Ignat, R. Garutti, Șerbănică (cpt.) – A. Șerban (Căprescu 69′), Cărăruș, D. Toma (Mih. Costea 69′), Andr. Panait (Massaro 52′), Blănaru (Guțea 46′) – Al. Cr. Stan (Burnea 83′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Duțan, Gogor, Bolohan
Antrenor: Constantin Schumacher

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita). Arbitru central: George Cătălin Roman (Timişoara). Arbitri asistenți: Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani) și Ioan Daniel Humiţa (Armeniş – Caraş Severin). Arbitru de rezervă: Andrei Baciu (Botoşani). Observator arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

♦Min 90+4 Final de joc. FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni termină meciul din etapa a 3-a a play-off-ului la egalitate, scor 1-1. Ambele goluri au fost înscrise de argeșeni, aceștia fiind dezavantajați și avantajați în final de meci de trei decizii ale arbitrului asistent Mihăiță Noroc. FK Miercurea Ciuc are 36 de puncte și urcă de pe locul 5 pe 4, depășind la golaveraj, 3-3 față de 2-2, cel puțin până mâine, Gloria Buzău, care va juca acasă cu CSC Șelimbăr. CS Mioveni, cu 35 de puncte, rămâne pe locul 6, ultimul în play-off.
♦Min 90+3
Gafă în defensiva Mioveniului, Bakoș urmărește în stânga mingea, în careu, Croitoru iese, dar nu ajunge la timp. Îl incomodează însă cu ieșirea sa pe Bakoș, evită în ultimul moment contactul cu ciucanul și balonul iese în afara terenului. Poarta era goală
Golgheterul Mioveniului în acest sezon este Ștefan Blănaru, cu 4 goluri date în 19 meciuri. Blănaru și-a dat autogol în prelungirile primei reprize.
Alexandru Stan, atacantul împrumutat în iarnă de CS Mioveni de la Rapid, este acum la primul gol marcat în Liga 2 pentru noua sa echipă, în șapte meciuri disputate, în trei începute ca titular.
♦Min 89 Harghitenii presează în acest final de meci. Makrai șutează puternic din fața careului, Ignat respinge în lateral mingea care putea să-i pună mari probleme lui Croitoru
♦Min 86
Ciucanii insistă în careul advers, recuperează mingea prin Balogh, întoarce la Bakoș, care pătrunde și trage cu stângul din circa 10 metri lateral stânga peste poartă
♦Min 85
Minge peste apărarea Ciucului, pe centru, Mihai Costea preia și scapă singur spre careu, însă Noroc semnalizează offside de această dată. Reluarea arată că Mihai Costea nu era nici măcar pe linie cu ultimul fundaș, ci mai în spate, astfel că offside-ul este dictat eronat, iar Mioveniului i se anulează o șansă mare de a înscrie. Trei mari greșeli pentru asistentul Noroc în doar șapte minute!
♦Min 84
Trașcu își ridiculizează adversarul în dreapta și trimite pe jos în centrul careului, Massaro este nemarcat, însă luftează din 12-13 metri central și ratează o mare ocazie de a marca
♦Min 83
Ionuț Burnea intră în locul lui Alexandru Stan
♦Min 80 1-1 Cărăruș trimite plasat o minge din zonă centrală, un fundaș o deviază cu capul pe spate, Mihai Costea pleacă în dreapta dintr-o poziție suspectă de offside, este nemarcat, centrează în fața porții, iar Alexandru Stan înscrie din 3-4 metri și aduce egalarea. Asistentul Mihăiță Adrian Noroc are o nouă decizie controversată, de a nu semnaliza offside la Costea
♦Min 78
Fază controversată în careul Ciucului, posabilă de penalty. La o minge trimisă din dreapta pentru Costea, acesta este împins din spate de Vereș, cu brațul drept, iar balonul îl lovește chiar în cotul drept pe mijlocașul harghitenilor. Costea nu a văzut că a fost henț, dar știe că nu el a lovit mingea și se duce să bată corner. Numai că arbitrul asistent nu a semnalizat henț și penalty, ci dă aut de poartă!
♦Min 75
La Ciuc, iese Benjamin Babati și intră Anderson Ceara
♦Min 73
După o fază fixă din dreapta careului, mingea este scoasă direct pe linia de 16 metri, central, unde Mihai Costea preia, este nemarcat, dar trage slab, pe jos, pe lângă poartă, în stânga
♦Min 69
La CS Mioveni, intră Mihai Costea și Mateo Căprescu și ies Daniel Toma și Alin Șerban
♦Min 69 ||| Benjamin Babati
intră direct în Alin Șerban, în marginea terenului, și primește și el cartonașul galben
♦Min 67 ||| Andrei Trașcu
este depășit în flanc de Babati, îl trage și primește cartonașul galben
♦Min 63
Dublă schimbare la FK Miercurea Ciuc. Ies Robert Ronai și Richard Jelena și intră Szilard Balogh și Gabor Makrai
♦Min 60
Mioveniul joacă numai în atac în partea secundă, cu Ciucul retrasă total. Guțea avansează în flancul stâng, pătrunde în careu și șutează la colțul scurt, de unde Gyenge scoate cu piciorul
♦Min 52
Schumacher mută din nou. Andrei Panait este înlocuit cu Davide Massaro
♦Min 52 |||
Primul cartonaș galben pe care arbitrul îl arată în acest meci este pentru antrenorul Constantin Schumacher, care a protestat la o decizie a arbitrului de a nu da un corner!
♦Min 46 S-a reluat jocul
Min 46Schumacher face o schimbare la pauză. Remus Guțea intră în locul lui Ștefan Blănaru. Decizia este una surprinzătoare, fiindcă, exceptând autogolul, Blănaru a fost, poate, cel mai bun jucător al Mioveniului în prima repriză
♦Min 45+2 Imediat după autogolul lui Blănaru, arbitrul fluieră finalul primei reprize. La acest scor, FK Miercurea Ciuc acumulează 38 de puncte și urcă, cel puțin până mâine, pe locul 4, o poziție. CS Mioveni ar rămâne cu 34 de puncte
♦Min 45+2 1-0 Lovitură liberă din dreapta, execută Nagy, la bătaie, în careu, Ștefan Blănaru îi ia fața lui Jelena și din 5 metri are o execuție ratată cu stângul, în încercarea de a degaja. ”Taie” mingea și o trimite direct în plasă, spre colțul lung, pe lângă Croitoru, rămas pe linie și surprins de execuția coechipierului său. Dacă voia să dea gol, Blănaru nu nimerea poarta de acolo, din 5 metri, însă acum, cu o execuție nefericită pentru el, înscrie în propria poartă
♦Min 45 +
Prima repriză e prelungită cu un minut
♦Min 42
Mioveniul duce bine faza de atac, are mulți jucători în careu, însă Șerbănică centrează dezastruos din stânga, direct peste poartă
♦Min 39
Pe o contră, Blănaru trece incredibil de ușor în flancul dreapta de Gal-Andrezly, centrează în centru, Stan este singur singurel la 9 metri, însă nu-și potrivește bine pașii, se întinde și pune latul stâng și trimite de acolo mult peste poartă
♦Min 38
Babati merge în flancul stâng, primește și are un șut-centrare din fața careului, în diagonală. Mingea se duce puțin pe lângă bară, în afara terenului, Babati vrea corner, considerând că Croitoru a deviat, însă reluarea arată că portarul nu a ajuns la balon
♦Min 37
Jelena primește în centru și așează din prima în stânga, pentru Bakoș, care preia, pătrunde în careu și șutează plasat cu dreptul, însă trimite mult peste poartă
♦Min 36
Mioveniul are un corner din dreapta, balonul este respins până la Cărăruș, care pasează pe jos în careu, în stânga, însă de acolo se șutează direct în blocaj și Ciucul iese ușor din defensivă
♦Min 24
Nagy centrează în careu dintr-o lovitură liberă din stânga, Ignat se înalță bine în 5-6 metri și deviază pe spate cu capul, pe lângă colțul lung, peste Vereș, care urmărea la bara a doua. Cornerul din dreapta rămâne fără rezultat
♦Min 13
Babati centrează cu stângul dintr-o lovitură liberă din dreapta, iar Kelemen reia modest cu capul din 6 metri central, mult peste poartă
♦Min 8
Pe o fază de atac a ciucanilor și o pătrundere în zonă centrală, mingea este respinsă din fața careului direct în Șerbănică, iar din acesta ricoșează spre poartă. Croitoru plonjează în stânga sa și reține, evitând un posibil autogol
De partea cealaltă, Constantin Schumacher are trei schimbări în echipa de start de acum față de cea avut în meciul trecut, 1-1 acasă cu Gloria Buzău. Au ieșit din primul 11 Cătălin Gogor, Davide Massaro și Ionuț Șerban și au intrat Andrei Trașcu, Alin Șerban și Daniel Toma. Ionuț Șerban s-a accidentat la jocul cu Gloria și nu este nici pe banca de rezerve acum. Noutatea în lot este Andrei Trașcu, revenit direct ca titular după ce etapa trecută probabil a fost suspendat
♦Min 2
Babati șutează din fața careului, ușor din lateral dreapta, pe jos, pe lângă poartă, în dreapta
♦Față de jocul trecut, 0-2 la Unirea Slobozia, Robert Ilyeș a schimbat de patru ori în primul 11. Sunt titulari acum Benjamin Babati, Soufiane Jebari, Robert Ronai și Richard Jelena și au ieșit Attila Csuros, Anderson Ceara, Szilard Balogh și Gabor Makrai. Cei patru sunt acum rezerve. În lot, pe bancă, noutăți sunt, față de jocul trecut, Botond Gergely și Salvatore Marrone, care au luat locul lui Daniel Vita, Erwin Bloj și Alex Ureche. Babati, suspendat runda trecută, a revenit acum ca titular.
♦Min 1 A început partida de la Miercurea Ciuc

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor


La trei zile distanță de la încheierea etapei a 2-a din play-off-ului Ligii 2, turneul care determină promovatele direct și echipele care merg în barajele de promovare continuă cu o primă rundă intermediară dintre cele trei pe care le va avea în acest sezon. Chiar una dintre formațiile care evoluat duminică, FK Miercurea Ciuc, în deplasarea de la Slobozia, intră pe teren astăzi, în startul etapei a 3-a.

FK Miercurea Ciuc întâlnește pe teren propriu, de la ora 17:00, echipa CS Mioveni, cea care în runda trecută a evoluat tocmai joi, acasă cu Gloria Buzău, astfel că a avut nu mai puțin de trei zile în plus ca să se pregătească pentru această confruntare.

  • Etapa intermediară mai are stabilit un meci tot astăzi, de la ora 19:00, între Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia, iar ultimul are loc mâine, joi, de la ora 19:00, între Gloria Buzău și CSC Șelimbăr.

FK Miercurea Ciuc se resimte după primul eșec suferit în ultimele opt meciuri jucate

FK Miercurea Ciuc a început excelent play-off-ul Ligii 2, câștigând pe teren propriu meciul cu liderul CSC Șelimbăr, scor 2-0. A urmat însă meciul de la Slobozia, de duminica trecută, în care a pierdut cu scorul de 0-2 contra Unirii.

Pentru trupa lui Robert Ilyeș, acest eșec din Bărăgan a pus punct unei serii de șapte partide fără înfrângere, dintre care șase fuseseră câștigate, rezultate care au ajutat-o să prindă play-off-ul.

Pot să spun să este un pic ciudat, că după o serie de rezultate bune, după șapte etape, a venit înfrângerea. Este normal să o acceptăm cu greu, deoarece am jucat foarte bine în prima repriză, însă ne-a lipsit golul. Astfel, am pierdut acel joc cu ușurință. Trebuie să trecem peste, este deja un meci ce aparține de trecut și trebuie să ne concentrăm pe meciul cu CS Mioveni, pentru că sunt trei puncte pe care trebuie să le adjudecăm obligatoriu!

Nu putem spune că ar fi un adversar mai accesibil. Sunt partide echilibrate indiferent dacă jucăm cu liderul sau cu ocupanta locului 6. Toate echipele evoluează cu ambiție, cu dăruire, toată lumea luptă pentru promovare, așa că mă aștept la un meci foarte greu. Încercăm să găsim cea mai bună formulă, atât fizic, cât și psihic. Trebuie să fim concentrați exclusiv la acest meci, deoarece ne vom întrece cu o rivală directă, dat fiind că Slobozia a făcut un pas mare, s-a distanțat de celelalte. Ne vom lupta trei echipe (n.r. – FK Miercurea Ciuc, CS Mioveni și Gloria Buzău) pentru un singur loc, deci vom avea un meci de șase puncte acum”, a spus Robert Ilyeș despre meciul cu CS Mioveni.

În acest moment, înainte de startul etapei 3, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 5, penultimul din play-off, cu 35 de puncte.

  • În jocurile desfășurate pe teren propriu în acest sezon, trupa harghiteană a înregistrat șapte victorii, două egaluri și două eșecuri.

CS Mioveni nu a câștigat în ultimele trei meciuri

De partea cealaltă, CS Mioveni a început play-off-ul Ligii 2 cu un eșec în deplasare la Unirea Slobozia, scor 0-1, și cu o remiză înregistrată acasă, scor 1-1 cu Gloria Buzău.

Echipa antrenată de Constantin Schumacher nu a câștigat în ultimele trei partide disputate, ultimul succes fiind acel 2-0 de acasă cu Steaua, o partidă cu miză, care i-a adus calificarea matematică în play-off.

”Sunt meciuri diferite, meciuri care îți arată ceva și meciuri în care nu. Dar dacă vom avea același spirit, atitudine, dorință, pe care le-am avut astăzi, sunt sigur că ne vom bate până în ultima etapă să ajungem în primele două clasate!
Nu cred că este o echipă care poate să câștige toate meciurile, pentru că toate sunt de aceeași valoare, din punctul meu de vedere. Sunt bune, nu au jucătorii care să facă diferența. Strategia pe care fiecare echipă și-o face înaintea meciului va conta foarte mult”, spunea antrenorul Mioveniului după ultimul joc, egalul cu Gloria Buzău.

În clasament, CS Mioveni ocupă ultimul loc din play-off, 6, cu 34 de puncte.

  • În jocurile desfășurate în deplasare în acest sezon, CS Mioveni a înregistrat patru victorii, trei egaluri și trei înfrângeri, fiind printre fruntașe la capitolul puncte obținute ”afară”.

Același arbitru central care a condus FK Miercurea Ciuc – CS Mioveni în sezonul regular arbitrează și acum!

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit chiar la Miercurea Ciuc, în data de 16 septembrie 2023, în etapa a 6-a, iar tabela stadionului Municipal arăta la final 0-0.

Acum va fi a șasea confruntare directă între FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni, toate desfășurându-se în Liga 2. Chiar primul duel s-a terminat cu o victorie pentru argeșeni, 3-0 pe teren propriu, apoi au urmat numai remize, 1-1 și 0-0 la Mioveni, 2-2 și 0-0 la Miercurea Ciuc.

Partida de astăzi este programată să înceapă de la ora 17:00 și va fi arbitrată de centralul George Cătălin Roman (Timişoara). Arbitri asistenți sunt Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani) și Ioan Daniel Humiţa (Armeniş – Caraş Severin). Arbitru de rezervă este Andrei Baciu (Botoşani). Observator de arbitri din partea CCA este Dan Jiga (Bistriţa), iar delegat de joc din partea FRF este președintele AJF Alba Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Arbitrul central George Roman a condus nu mai puțin de 27 de jocuri în acest sezon 2023/24, în diverse competiții, printre acestea șapte fiind din Liga 2. A fost la centru chiar la meciul din sezonul regular dintre FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni, acel 0-0 din septembrie 2023. Pe CS Mioveni a mai arbitrat-o și în acel important meci cu Steaua, câștigat cu scorul de 2-0, în data de 11 martie 2024.

Trebuie spus că CCA a delegat la primul joc de acasă din play-off al Ciucului, în acel 2-0 cu CSC Șelimbăr, același arbitru care a condus meciul dintre ele și în sezonul regular. Ce întâmplare stranie! Acum, la al doilea joc de acasă din play-off, harghitenii și argeșenii primesc și ei același arbitru avut și în sezonul regular!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-cs-mioveni-in-etapa-a-3-a-din-play-off-ul-ligii-2-19305674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesirea-lui-zoltan-szondi-toti-impotriva-fk-miercurea-ciuc-19305659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-programul-etapelor-3-si-4-din-play-off-si-etapei-3-din-play-out-19305648

Marius ANGHEL 10 Apr. 2024, 18:54 Liga 2
Pe aceeași temă