Constantin Schumacher, împăcat și cu un punct contra Gloriei Buzău, chiar dacă spune că CS Mioveni putea marca de alte două ori: ”Sunt mulțumit de ceea ce am realizat.” Continuă să spere la locurile direct promovabile

Marius ANGHEL 04 Apr. 2024, 21:22 Liga 2

La primul joc desfășurat acasă în play-off-ul Ligii 2, în a doua etapă, CS Mioveni a obținut primul său punct în acest turneu care determină cele două echipe care promovează direct în SuperLigă și cele care ajung în barajele de promovare.

Trupa lui Constantin Schumacher a fost condusă pe teren propriu de Gloria Buzău și a reușit în a doua repriză să egaleze, dar și să irosească câteva mari ocazii.

După meciul încheiat cu scorul de 1-1, antrenorul argeșenilor s-a declarat mulțumit, mai ales de atitudinea jucătorilor săi în partea a doua a întâlnirii.

Constantin Schumacher, după remiza cu Gloria Buzău: ”Puteam să marcăm încă cel puțin o dată sau de două ori, dar am egalat”

Jocul din a doua repriză a mai șters din evoluția execrabilă a celor două echipe în prima parte, cel puțin până la golul prin care Gloria Buzău a deschis scorul. Dacă să își blochezi adversarul, să joci mai tot timpul la mijlocul terenului, să ai o prestație care să te îndemne la somn înseamnă meci bun, așa cum s-a exprimat Constantin Schumacher după fluierul final, atunci fotbalul românesc chiar că nu mai are niciun viitor. La modul în care s-a jucat în primele 35 de minute, CS Mioveni și Gloria Buzău nu au ce să caute în play-off, însă Schumacher pare să fi văzut altceva!

”A fost un meci bun, între două echipe care sunt în play-off și merită acest lucru. Felicit echipa adversă, îl felicit pe antrenorul Andrei Prepeliță, un antrenor bun, care a demonstrat prin ceea ce a făcut a făcut la FC Argeș și ceea ce face la Buzău. Una peste alta, sunt bucuros de atitudinea și dorința echipei mele, pentru ceea ce am văzut în acest meci. Îmi pare rău, pentru că în repriza a doua am avut enorm de multe șanse de a marca. Cred că am făcut o a doua repriză foarte bună, în care puteam să marcăm încă cel puțin o dată sau de două ori, dar am egalat, am avut șansele noastre, nu am reușit să câștigăm. Am acumulat un punct și sperăm în continuare să acumulăm și altele.

Cred că în repriza a doua am avut un plus peste ei, dar nu am jucat cu o echipă slabă, am jucat cu o echipă bună, care a făcut atâtea transferuri și în vară și în iarnă, s-a văzut acest lucru, dar eu sunt mulțumit de echipa mea, de ceea ce a realizat și sperăm să putem să-i recuperăm pe jucători pentru meciul de miercuri, fiindcă nu mai jucăm joi din câte am înțeles. Mai este o lună și sper să recuperez jucătorii, pentru că în lot am 21”, a comentat Schumacher la conferința de presă.

Până la golul lui Adi Chică-Roșă din minutul 37, pe terenul stadionului Orășenesc din Mioveni a fost secetă cruntă la cele două porți. Până atunci, notabilă a fost doar simularea grosolană a lui Denis Dumitrașcu într-un duel pentru minge cu Gogor, la care a avut prim-planul, dar a preferat să încerce să-l păcălească pe arbitrul Porumbel, care a fost atent, dar nu i-a acordat și cartonașul galben pe care îl merita.

Ocazii mari pentru CS Mioveni din gafe ale jucătorilor Gloriei! Așa au ratat Cărăruș și Stan și așa a apărut penalty-ul din care a egalat Blănaru

Într-adevăr, în a doua repriză au apărut și ocaziile, iar Mioveniul a controlat jocul și lăsată de adversar, retrasă inexplicat de ușor pentru a apăra un avantaj minim.

Au fost două mari ocazii pe o gafă a lui Prejmerean, în minutul 57, când Dobrosavlevici a respins de pe linie o minge trimisă stângaci peste portar de Cărăruș, iar Stan a șutat din 8 metri peste transversală.

În afară de aceste două situații ivite, nu create, Mioveniul a profitat de încă o eroare a defensivei Gloriei. Experimentații Dandea și Radu Crișan au fost depășiți de tânărul Alexandru Stan, iar Crișan, nou-intrat de câteva minute, a intrat direct la picioarele jucătorului împrumutat de la Rapid. Astfel a reușit Ștefan Blănaru să egaleze, din penalty.

În minutele de final, doar pe faze fixe, Gloria a avut superioritate la ocazii. Șteau (87 și 90+1) a irosit în două rânduri situațiile avute cu lovituri de cap din fața careului mic, iar Mioveniul a avut doar o oportunitate, prin Burnea (90).

”Am riscat puțin în repriza a doua, am băgat mai mulți jucători de atac, s-a văzut acest lucru, s-a văzut și pe atitudinea echipei și îmi pare rău că nu am mai reușit să marcăm încă o dată, cel puțin. Dar ăsta este fotbalul.

Față de Slobozia, care nu este o echipă ușoară, nu iese la atac, ci se închide și încearcă să iasă pe contraatac, Buzăul a încercat altceva. De aia a și schimbat sistemul, de aia a și jucat 4-3-3, pentru că nu-și dorea, din punctul meu de vedere, să piardă aici și nici măcar egal să facă. Cred că dorea să câștige acest meci, pentru condițiile sau ce se întâmplă acolo sunt peste ceea ce este la Mioveni”, a mai spus Schumacher.

Antrenorul Mioveniului visează la primele două locuri promovabile direct!

CS Mioveni are un punct obținut din șase posibile după primele două etape și încheie și această rundă pe ultimul loc, 6, după ce a intrat în play-off ocupând locul 5.

Întrebat dacă echipa sa are speranțe pentru mai mult, antrenorul Mioveniului a spus că este încrezător că jucătorii săi vor duce o luptă pentru primele două locuri direct promovabile până în ultima etapă a play-off-ului.

Probabil Schumacher a uitat că Unirea Slobozia are 10 puncte în față, avantajul criteriului de departajare în caz de egalitate, cât și un meci mai puțin disputat, deci e aproape imposibil să o mai depășească. Astfel că rămâne valabil al doilea loc direct promobabil, care momentan este ocupat de Gloria Buzău, cu două puncte în plus, însă FK Miercurea Ciuc se poate distanța la cinci puncte în cazul în care câștigă în această rundă.

”Sunt meciuri diferite, meciuri care îți arată ceva și meciuri în care nu. Dar dacă vom avea același spirit, atitudine, dorință, pe care le-am avut astăzi, sunt sigur că ne vom bate până în ultima etapă să ajungem în primele două clasate!

Nu cred că este o echipă care poate să câștige toate meciurile, pentru că toate sunt de aceeași valoare, din punctul meu de vedere. Sunt bune, nu au jucătorii care să facă diferența. Strategia pe care fiecare echipă și-o face înaintea meciului va conta foarte mult”, susține antrenorul Mioveniului.

CS Mioveni, în remiza cu Gloria Buzău: Fl. Croitoru – Gogor, R. Garutti (Burnea 75′), Cr. Ignat, Șerbănică (cpt.) – Andr. Panait (Bolohan 70′), Cărăruș (Mih. Costea 75′) – Massaro (D. Toma 46′), I. Șerban (A. Șerban 6′), Blănaru – Al. Cr. Stan. Rezerve neutilizate: Val. Sima – Guțea, Duțan, Căprescu.

Urmează meciul cu FK Miercurea Ciuc pentru argeșeni

Cu 34 de puncte, CS Mioveni rămâne pe ultimul loc în play-off-ul Ligii 2, 6, în timp ce Gloria Buzău, acum cu 36 de puncte, urcă cel puțin până duminică pe locul 4, devansând cu un punct FK Miercurea Ciuc, care joacă la Slobozia cu liderul Unirea.

În etapa a 3-a, una intermediară, CS Mioveni joacă în deplasare la FK Miercurea Ciuc, miercuri, 10 aprilie, de la ora 17:00.

”Nu este ușor, pentru că ați văzut că Miercurea Ciuc are patru victorii și un egal în ultimele meciuri, e o echipă bună, care joacă fotbal. S-a schimbat foarte mult în ultima perioadă, în bine, și s-a văzut, fiindcă a intrat în play-off. Am jucat de la egal la egal cu ei și vom face tot posibilul să acumulăm puncte”, a spus Schumacher despre viitorul adversar al echipei sale.

Foto: Mihai Nițoiu / CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-cs-mioveni-gloria-buzau-1-1-19305100

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-punct-pentru-cs-mioveni-in-play-off-ul-ligii-2-19305095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-gloria-buzau-joaca-in-deschiderea-etapei-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-viseaza-din-play-out-ul-ligii-2-sa-ajunga-in-barajul-de-promovare-19305031

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-manu-ultima-data-la-cs-tunari-dorit-in-superliga-romaniei-19305060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-o-doreste-retrogradata-pe-dinamo-ca-steaua-sa-umple-din-nou-ghencea-intr-un-meci-din-liga-2-mijlocasul-a-vorbit-si-despre-sansele-celor-de-la-fcsb-sa-fie-din-nou-campioni-video-19305003

Marius ANGHEL 04 Apr. 2024, 21:22 Liga 2
Pe aceeași temă