FK Miercurea Ciuc și-a adus încă un jucător sloven, tot de la Tabor Sezana. Atacantul Dino Stancic a fost golgheterul echipei din prima ligă

Andi SÂRBU 18 Jul. 2022, 12:59 Liga 2
FK Miercurea Ciuc și-a adus încă un jucător sloven, tot de la Tabor Sezana. Atacantul Dino Stancic a fost golgheterul echipei din prima ligă

FK Miercurea Ciuc și-a prezentat oficial, luni, 18 iulie, a treia achiziție pentru noul sezon de Liga 2. După Klemen Nemanic (fundaș, ex Tabor Sezana) și Mark Kovacs (fundaș, ex CA Oradea), echipa antrenată de Francisc Dican a semnat cu Dino Stancic, un atacant sloven de 30 de ani.

Noul jucător al ciucanilor vine de la aceeași echipă la care a fost și Klemen Nemanic: NK Tabor Sezana, formație din prima ligă a Sloveniei.

Încă un jucător sloven a semnat cu FK Miercurea Ciuc

Dino Stancic vine la Miercurea Ciuc din postura de jucător liber de contract, după cel mai bun sezon din cariera sa de fotbalist, fapt remarcat în prezentarea sa și de clubul harghitean.

În ediția trecută a primei ligi din Slovenia, atacantul a evoluat în 33 de jocuri (2722 minute), dintre care în 31 a fost titular și în nouă a fost înlocuit, și a marcat 10 goluri. Pentru Tabor Sezana a evoluat în două perioade diferite, între 2013 și 2015 și, mai apoi, din 2017 până în 2022.

În cariera sa, la seniori, noul jucător al ciucanilor a mai evoluat pentru Koper, Jadran Dekani, Krka (toate trei din Slovenia) și Kras Repen (Italia).

Dino Stancic a fost golgheter la NK Tabor Sezana în sezonul trecut

Dino Stancic a semnat cu FK Miercurea Ciuc un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire, exact precum conaționalul său Nemanic.

Atacantul a fost golgheterul celor de la NK Tabor Sezana în sezonul trecut și al cincilea pe întreg campionatul în ediția recent încheiată a primei ligi din Slovenia.

”Atacantul central în vârstă de 31 de ani (n.r. – are 30 de ani) a fost în cea mai bună formă din cariera sa sezonul trecut.

Atacantul de 1,77 cm înălțime, care poate evolua ca atacant central, număr 9 fals și în lateral, s-a remarcat la precedenta sa echipă prin viteza și plasament. A semnat cu FK Miercurea Ciuc u pentru un an, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an. Stancic s-a alăturat deja lotului în cantonamentul din Turcia weekendul trecut și cu siguranță va purta tricoul echipei noastre în următorul meci amical”, sună o parte din comunicatul de prezentare scris de harghiteni noului ei jucător.

FK Miercurea Ciuc are astăzi, 18 iulie, următorul amical programat în cantonamentul de la Bolu, cu Pendikspor, o nou-promovată în liga secundă din Turcia.

Foto: NK TABOR Sezana

 

Andi SÂRBU 18 Jul. 2022, 12:59 Liga 2
Pe aceeași temă