Asta îi mai lipsea lui Robert Ilyeș! FK Miercurea Ciuc a rămas fără doi tineri, accidentați serios

Andrei PASCU 12 Oct. 2023, 17:01 Liga 2
Asta îi mai lipsea lui Robert Ilyeș! FK Miercurea Ciuc a rămas fără doi tineri, accidentați serios

FK Miercurea Ciuc a primit vești foarte proaste în aceste zile! Antrenorul Robert Ilyeș nu va putea miza, pentru perioade mari de timp, pe doi tineri care au făcut parte din lot destul de des în ultimele sezoane, Szondi Botond (21 de ani) și Daniel Vita (21 de ani).

Cei doi s-au accidentat serios într-un meci disputat pentru echipa de tineret a FK Miercurea Ciuc, cu Universitatea Craiova, în care ciucanii s-au impus cu 2-0.

FK Miercurea Ciuc a rămas fără Szondi Botond și Daniel Vita, accidentați

Cel mai mult are de suferit Daniel Vita, care s-a ales cu ruptură de ligamente și nu va mai putea evolua în acest an, conform Szekely Sport. De partea cealaltă, Szondi Botond și-a rupt mâna și va fi indisponibil în următoarele șase săptămâni.

Cei doi tineri au făcut parte din lotul FK Miercurea Ciuc chiar și în acest sezon, amândoi bifând meciuri în Liga 2. Vita a prins patru prezențe în campionat din totalul celor nouă etape scurse, în timp ce Botond a fost trimis pe teren, de antrenorul Robert Ilyeș, în două rânduri.

FK Miercurea Ciuc are de suferit din acest motiv, mai ales că oricum sunt multe aspecte care nu îl mulțumesc pe Robert Ilyeș, în special cum merge atacul. Acum, a pierdut două posibile variante și pentru zona defensivă.

Daniel Vita s-a întors la FK Miercurea Ciuc la începutul anului trecut

Fundașul central Daniel Vita, în vârstă de 21 de ani, a fost repatriat de FK Miercurea Ciuc în ianuarie anul trecut, întors de la echipa a doua a maghiarilor de la Academia Pușcaș. Daniel Vita a plecat în 2018 de la FK Miercurea Ciuc, jucând pentru echipele ”under” ale Academiei Pușcaș, dar din ianuarie 2020 a fost promovat la echipa secundă a maghiarilor.

În total, el are 15 meciuri pentru echipa mare a FK Miercurea Ciuc.

  • FOTO: Daniel Vita, al doilea din stânga.

De partea cealaltă, Szondi Botond are 34 de partide bifate pentru clubul din Liga 2, dar și două goluri.

 

FK Miercurea Ciuc, locul 14 în Liga 2, duel cu Unirea Dej în etapa a 10-a

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 14 în clasament, cu 10 puncte, iar Metaloglobus, echipa pe care a întâlnit-o în runda trecută, a 9-a, cu care a remizat (0-0), este pe locul 16, cu două puncte mai puțin. Harghitenii s-au aflat la al patrulea meci în deplasare în acest sezon, după 0-2 cu Corvinul la Hunedoara, 1-1 cu Viitorul Pandurii la Târgu Jiu și 0-1 cu CS Tunari.

Un meci ceva mai ușor va avea FK Miercurea Ciuc în runda a 10-a de Liga 2, cu Unirea Dej, pe teren propriu. În runda din weekendul trecut, trupa care l-a demis pe antrenorul Dacian Nastai între timp, aflată pe locul 18, a cedat cu 0-1 pe teren propriu, contra CSC Dumbrăvița.

(…) ”nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe cel puțin până în iarnă. Astea sunt soluțiile, e greu să găsești un atacant valoros care să vină în Liga 2. La ce avem noi la academie, nu sunt copți jucătorii să intre în meciurile din Liga 2.

Dacă ne uităm la clasament, până la locul 6 nu sunt mult puncte. Dacă legi victorii, urci imediat în clasament. Dacă reușeam să învingem Metaloglobus… după pauză jucăm cu Unirea Dej, iar cu două victorii eram acolo”, a spus Eugen Pîrvulescu managerul sportiv al clubului din Miercurea Ciuc, după partida cu Metaloglobus, despre problemele din atac, dar și despre situația din Liga 2.

Foto: FK Miercurea Ciuc și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/albert-voinea-noul-atacant-al-echipei-viitorul-pandurii-19288527

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-reprimit-la-antrenamentele-echipei-concordia-chiajna-19288521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-val-de-memorii-pierdute-de-chindia-la-comisiile-frf-19288518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-natea-e-cel-mai-vechi-component-al-lotului-echipei-din-selimbar-19288503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-liderul-din-liga-2-19288462

Andrei PASCU 12 Oct. 2023, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă