FK Miercurea Ciuc vrea susținere cât mai mare din tribune în partida cu Dinamo, de la București. Pune la dispoziția fanilor transportul gratuit

Andrei PASCU 14 May. 2024, 16:35 Liga 2
FK Miercurea Ciuc vrea susținere cât mai mare din tribune în partida cu Dinamo, de la București. Pune la dispoziția fanilor transportul gratuit

E clar că FK Miercurea Ciuc țintește accederea în prima divizie, iar acum este la două meciuri de obiectiv, urmând să dispute barajul de menținere/promovare cu Dinamo. Pentru partida din manșa tur, ciucanii au luat o decizie prin care să aibă parte de susținerea cât mai multor suporteri, chiar dacă distanța e lungă până la București, de sute de kilometri.

Conducerea clubului antrenat de Robert Ilyeș a hotărât să pună la dispoziția fanilor un autocar, iar costurile vor fi suportate în totalitate de FK Miercurea Ciuc. Duelul a fost deja programat de FRF, urmând să aibă loc luni, 20 mai, de la ora 20:00, cel mai probabil pe Stadionul ”Arcul de Triumf”.

FK Miercurea Ciuc, demers pentru o susținere cât mai mare la meciul tur cu Dinamo

Echipa din județul Harghita are parte de susținere importantă la meciurile de pe teren propriu, dar în deplasare este însoțită de un număr nu la fel de mare de fani. Din acest motiv, conducerea a hotărât, și de această dată, așa cum a mai procedat pe parcursul sezonului de Liga 2, să le pună la dispoziție susținătorilor transportul, tocmai pentru ca duelul cu Dinamo să fie abordat de jucătorii Miercurii Ciuc cu mai multă încredere și suport din tribune.

FK Miercurea Ciuc a anunțat demersul pe pagina de Facebook, cu o săptămână înaintea confruntării tur din manșa barajului de menținere/promovare.

Formația din Liga 2 speră să dea lovitura și să promoveze în SuperLiga

O altă veste bună pentru FK Miercurea Ciuc este aceea că Dinamo are câteva probleme de efectiv înaintea partidei tur, în urma unor accidentări sau suspendări din cauza cartonașelor. Printre cei care nu vor fi pe teren se numără, de exemplu, căpitanul ”câinilor”, Răzvan Patriche, care a fost eliminat în ultimul meci din play-out-ul SuperLigii României, cu UTA, în care echipa lui s-a impus și în care a și marcat.

Patriche în echipa ultimei etape

Căpitanul dinamovist Răzvan Patriche, cu o evoluție impresionantă pe Arc și marcatorul golului de 2-0 în victoria cu arădenii de la UTA, a fost inclus în echipa etapei de Liga Profesionistă de Fotbal. 

Deşi a fost eliminat în ultimele minute, a făcut un meci mare! Dăruirea cu care s-a luptat pentru fiecare balon le-a dat încredere şi colegilor, care au reuşit una dintre cele mai bune partide din ediţia curentă. În plus, şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, notează LPF.

A fost prima reușită a lui Patriche în acest sezon de SuperLigă, în 29 de meciuri jucate pentru Dinamo.

Eliminat în minutul 88 al meciului cu UTA, pentru cumul de cartonașe galbene, Răzvan Patriche va rata prima manșă a barajului de menținere în SuperLiga Romania, Dinamo vs Csikszereda, programat luni, 20 mai, la ora 20:00.

Returul este programat o săptămână mai târziu, la Miercurea Ciuc”, a comunicat Dinamo.

Însă, după cum Liga2.ro a anunțat încă din articolul în care a remarcat declarațiile lui Robert Ilyeș după ce FK Miercurea Ciuc a aflat adversara din baraj, gruparea harghiteană are și ea probleme la nivelul lotului: Benjamin Babati și Francisco Anderson sunt accidentați.

Foto: Valentin Macrea și Bogdan Balaș (Sport Pictures)

Andrei PASCU 14 May. 2024, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă