Eugen Pîrvulescu e categoric înainte de barajul Dinamo – FK Miercurea Ciuc: ”Ne vom vinde scump pielea în cele două meciuri. În trecut, echipe din Liga 2 au eliminat formații de primă ligă”

Daniel VLAD 14 May. 2024, 08:53 Liga 2
Eugen Pîrvulescu e categoric înainte de barajul Dinamo - FK Miercurea Ciuc: ”Ne vom vinde scump pielea în cele două meciuri. În trecut, echipe din Liga 2 au eliminat formații de primă ligă”

Dinamo – FK Miercurea Ciuc este unul dintre barajele din această vară pentru menținerea/promovarea în SuperLigă, iar Eugen Pîrvulescu consideră că gruparea bucureșteană, din prima ligă, este favorită pentru rămânerea în eșalonul fotbalistic superior.

”Câinii” au câștigat ultimul lor meci din play-out-ul SuperLigii, 2-0 pe teren propriu cu UTA Arad, iar datorită și celorlalte rezultate din etapă au prins unul dintre cele două locuri de baraj, evitând, astfel, retrogradarea directă.

În contextul acestui meci de baraj dintre Dinamo și FK Miercurea Ciuc, ProSport a stat de vorbă cu Eugen Pîrvulescu (foto, cu geacă albastră), managerul sportiv al harghitenilor.

Eugen Pârvulescu, despre ”dubla” Dinamo – FK Miercurea Ciuc: ”Ne vom vinde scump pielea și vom încerca să producem marea surpriză!”

 

Eugen Pîrvulescu (60 de ani) o vede, precum tot fotbalul românesc, favorită pe Dinamo în această dublă manșă, însă și-ar dori o promovarea a echipei sale, FK Miercurea Ciuc, și pentru că ar reveni în poziția de conducător în prima ligă, unde a activat în trecut la Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj.

”E clar că Dinamo o să fie o nucă tare pentru noi și pleacă încă din start favorită. Dacă acest baraj se juca doar într-o singură manșă, atunci poate că și șansele noastre de promovare erau mult mai mari. Dar, așa, într-o dublă manșă nu am cum să nu recunosc că Dinamo este favorită, mai ales că noi în ultimele meciuri poate că nu am avut evoluțiile pe care ni le doream pentru a promova direct.

Însă, asta nu înseamnă că ne vom considera învinși de la început, iar eu vă asigur că ne vom vinde scump pielea în cele două meciuri. Nu uitați că, în trecut, echipe de Liga 2 precum Hermannstadt, U Cluj și chiar Dinamo au eliminat formații de prima ligă. De ce să nu sperăm că lucrul acesta l-am putea face și noi, nu? Nu vă ascund că mi-ar plăcea ca după aproape zece ani să revin și eu în prim-planul conducătorilor din prima ligă după ce în trecut am mai activat la Gaz Metan Mediaș și la Pandurii Târgu Jiu. Dar vom vedea ce o să se întâmple în aceste două partide de baraj. Știm sigur că noi vom juca pe teren propriu, avem condiții foarte bune, dar încă nu știu unde vom evolua cu Dinamo. Adică, încă nu știu dacă vom juca pe Arena Națională sau pe Arcul de Triumf, dar e clar că cei de la Dinamo se vor baza foarte mult pe suporterii lor”, a spus Eugen Pîrvulescu pentru ProSport.

Manșa tur a barajului dintre Dinamo și FK Miercurea Ciuc are loc la București, luni

Manșa tur a acestui baraj va avea loc la București, cu Dinamo gazdă, pe stadionul Arcul de Triumf, luni, 20 mai, de la ora 20:00. Partida retur are loc la Miercurea Ciuc, peste o săptămână, data nefiind stabilită cu exactitate în acest moment.

În celălalt baraj de menținere-promovare în SuperLigă se întâlnesc FC Botoșani și CS Mioveni. Turul are loc pe terenul prim-divizionarei, vineri, de la ora 20:00.

FK Miercurea Ciuc, situată pe locul 6 în Liga 2, va evolua împotriva echipei clasate pe locul 7 în play-out-ul SuperLigii, Dinamo. În mod normal, poziția ocupată de harghiteni nu ducea la acest baraj, însă în play-off-ul Ligii 2 au evoluat două echipe fără drept de promovare, Corvinul și CSC Șelimbăr, care s-au situat deasupra ciucanilor în clasament.

FK Miercurea Ciuc nu a jucat niciodată până acum un baraj de promovare în SuperLigă. În schimb, Dinamo va fi la al doilea baraj de menținere, ba chiar al treilea, dacă ținem cont și că a jucat într-unul și în calitate de divizionară secundă, care a reușit astfel să promoveze astfel. La finalul sezonului 2021-2022, Dinamo juca primul baraj de menținere în prima ligă și retrograda după ce pierdea dubla manșă cu ”U” Cluj (0-2 la Cluj-Napoca și 1-1 pe stadionul Dinamo). Și la finalul sezonului trecut Dinamo juca baraj, dar de promovare, fiindcă era în postura de divizionară secundă. A reușit surpriza în fața celor de la Campionii FC Argeș, după 6-1 pe Arena Națională și 2-4 la Mioveni.

Daniel VLAD 14 May. 2024, 08:53 Liga 2
Pe aceeași temă