FK Miercurea Ciuc, la două meciuri de promovarea în SuperLigă. Robert Ilyeș, despre întâlnirea cu Dinamo

Andrei PASCU 13 May. 2024, 16:52 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, la două meciuri de promovarea în SuperLigă. Robert Ilyeș, despre întâlnirea cu Dinamo

FK Miercurea Ciuc este la două meciuri de accederea în SuperLiga României, pentru că va disputa barajul de menținere-promovare, cu Dinamo. După ce a aflat că va întâlni formația din ”Ștefan cel Mare”, antrenorul grupării din Liga 2, Robert Ilyeș, a reacționat.

Deși anterior declara că nu are preferințe în ceea ce privește adversara din dubla care îi poate duce echipa în prima divizie, acum Ilyeș a afirmat că Dinamo este cea mai dificilă formație care îi putea fi pusă în față grupării ciucane.

Robert Ilyeș, reacție după ce FK Miercurea Ciuc a aflat că va întâlni Dinamo în baraj

Se poate spune, însă, că FK Miercurea Ciuc a avut noroc la tragerea la sorți, pentru că returul partidei cu Dinamo va avea loc pe terenul propriu, turul fiind programat în București. Aceeași ”soartă” a avut-o și CS Mioveni, care va juca acasă returul dublei cu FC Botoșani.

Robert Ilyeș a declarat, în câteva cuvinte, că este o mândrie pentru fotbalul din Miercurea Ciuc că a ajuns până în acest punct și că va întâlni, în plus, o formație de calibrul lui Dinamo, pe care a avut-o rivală de multe ori ca jucători, în special când îmbrăca tricoul Rapidului.

Moment foarte important în istoria fotbalului din Miercurea Ciuc

Antrenorul a urmărit jocurile ”câinilor” din SuperLiga României și a afirmat că sunt o echipă bună, solidă, cu jucători experimentați și valoroși, chiar dacă abia s-au salvat de la retrogradarea directă și nu au reușit să evite barajul.

Avem cel mai greu adversar, am văzut meciurile lui Dinamo, echipa de la București este formată din fotbaliști buni și cu experiență. Unul dintre cele mai populare cluburi din România, campioană de 18 ori, dar în același timp este o mare mândrie și onoare pentru fotbalul din Miercurea Ciuc, care aniversează 120 de ani, că a ajuns în acest punct.

Am făcut istorie pentru fotbalul de la Miercurea Ciuc ajungând în acest punct și vrem să dăm o mai mare importanți acestui moment cu un alt rezultat bun”, a spus Robert Ilyeș, conform Szekely Sport.

Probleme de lot pentru FK Miercurea Ciuc: doi jucători, incerți!

FK Miercurea Ciuc a terminat pe locul 6, ultimul, în play-off-ul Ligii 2. A finalizat întrecerea la trei lungimi de locul 5, CS Mioveni, la 11 de locul 4, Gloria Buzău, la 11 puncte față de locul 3, CSC Șelimbăr, la 12 de locul 2, Corvinul Hunedoara, și la 20 față de locul 1, Unirea Slobozia.

Din păcate pentru trupa lui Ilyeș, dubla vine într-un moment deloc bun, FK Miercurea Ciuc fiind în evidentă scădere de formă, adunând doar un punct în ultimele șase etape din play-off-ul Ligii 2.

În plus, conform sursei citate, există și probleme de efectiv în lot, în acest moment. Benjamin Babati și Francisco Anderson sunt accidentați și prezența lor în partidele cu Dinamo sunt incerte.

Foto: Valentin Macrea și Bogdan Balaș (Sport Pictures)

Andrei PASCU 13 May. 2024, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă