Dragoș Tescan i-a adus pe suporterii Universității Cluj în extaz cu golul său superb din ”Ștefan cel Mare”: ”Mi-am pus-o pe stângul și am încercat să o dau la colțul lung.” Lui Dinamo i-a semnat prima retrogradare în Liga 2

Marius ANGHEL 30 May. 2022, 00:13 Liga 2

”U” Cluj a promovat în Liga 1 după ce a câștigat barajul cu Dinamo, iar unul dintre eroii echipei ardelene în ”Ștefan cel Mare”, acolo unde s-a reușit performanța, a fost mijlocașul Dragoș Tescan. Acesta a reușit în minutul 17 un gol spectaculos, prin care Universitatea a retezat în mare măsură șansele de revenire ale ”câinilor”.

Tescan, gol spectaculos în ”Ștefan cel Mare”: ”Am vrut să trag la poartă”

1-1 a fost scorul rezultatului retur în barajul dintre Dinamo și ”U” Cluj, după 2-0 pentru ardeleni în manșa tur. Astfel, cu o victorie și un egal, Universitatea se întoarce în Liga 1 după șapte ani.

”Era clar că o să fie un meci de luptă, de uzură, și, până la urmă, îmi pare rău și de acești suporteri ai lui Dinamo. Este urât ca un club cu așa tradiție să retrogradeze în Liga a 2-a, dar cu siguranță vor reveni și vor reveni mai puternic”, a spus Dragoș Tescan la finalul jocului din ”Ștefan cel Mare”.

Tescan a înscris cu Dinamo poate golul carierei sale. A primit mingea după un contraatac, la circa 25 de metri lateral dreapta, l-a văzut puțin ieșit pe portarul Mihai Eșanu și a șutat cu stângul la colțul lung. Mingea a șters transversala și a intrat în plasă, dezamorsând bomba în ”Ștefan cel Mare” și semnând retrogradarea lui Dinamo în Liga 2.

”Am vrut să trag la poartă. Mi-a pasat colegul meu Romeo, a vrut să creeze superioritate în bandă. Mi-am pus-o pe stângul și am încercat să o dau la colțul lung”, a spus Tescan la microfonul DigiSport.

”Ce a fost mai greu a fost anul acesta. Așteptăm derby-urile din Liga 1”

Craioveanul de 22 de ani a bifat 24 de meciuri în acest sezon de Liga 2, incluzând și pe cele de baraj cu Dinamo, și a marcat 7 goluri pentru ”U” Cluj. Cel de la București a fost unul dintre cele mai importante reușite de el în cariera sa.

Întrebat ce urmează pentru ”U” Cluj, cât de greu crede că va fi în Liga 1, Tescan a spus că ceea ce a fost mai dificil a trecut.

”Cred că ce a fost mai greu a fost anul acesta. A fost o presiune extraordinar de mare pe noi, mai ales după ce am pierdut meciul cu Slobozia acasă, în care eram favoriți și probabil am fi fost cu un pas mai aproape de promovarea directă. Cred că vom face față cu brio în Liga 1. Cu siguranță vor mai veni câțiva jucători care vor da o valoare mai mare lotului și așteptăm derby-urile”, a spus Dragoș Tescan.

Tescan, la a doua încercare de promovare în Liga 1. Acum bifată

În 2020, Tescan și mulți dintre coechipierii săi de la ”U” Cluj, cât și antrenorul Lincar, au fost aproape de promovarea în Liga 1 cu Turris Oltul Turnu Măgurele. S-a ratat însă această performanță cu echipa din Teleorman la ultima fază a jocului din Regie cu Rapid, atunci când a fost egalată și nu a prins nici măcar locul de baraj.

Mijlocașul Universității Cluj a fost pus să facă o comparație între ceea ce a trăit în urmă cu doi ani și momentele de acum, când a făcut pasul în Liga 1 sportiv.

”Am stat calm, pe bancă, până s-a fluierat. Nu am mai avut reacția aceea de bucurie, pentru că acum doi ani am fost la o secundă de promovare. Stăteam și mă rugam pe banca de rezerve și la ultima fază, în afara timpului regulamentar, am suferit un gol, care pe mine m-a dărâmat psihic, să zic așa, dar în fotbal sunt urcușuri și coborâșuri și trebuie să devii mai puternic și să continui să lupți”, a mai comentat Tescan.

”U” Cluj a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 2, iar în play-off a terminat pe locul 3, după Petrolul și FC Hermannstadt, alegându-se cu barajul de promovare cu Dinamo. Minunea s-a produs, iar ”U” Cluj a câștigat pe teren propriu cu 2-0 și în deplasare a remizat la scorul de 1-1. Echipa ardeleană, care în 2015 retrograda din Liga 1 și din 2016 o lua de la zero, din Liga a 4-a, reușește după șapte ani să revină în elita fotbalului românesc.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-s-a-racorit-dupa-ce-u-cluj-a-promovat-in-liga-1-antrenorul-mesaj-cu-tinta-directa-sa-vina-sa-si-ceara-scuze-atat-mi-as-dori-si-online-ori-19233595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-2100-ardelenii-pot-scrie-istorie-in-stefan-cel-mare-19233426

Marius ANGHEL 30 May. 2022, 00:13 Liga 2
Pe aceeași temă