FK Miercurea Ciuc a rupt seria eșecurilor, cu CSM Slatina, și are șanse și la play-off. Robert Ilyeș: ”Îmi pare rău că nu reușim să câștigăm mai clar”

Andrei PASCU 26 Nov. 2023, 15:14 Liga 2

FK Miercurea Ciuc nu a ratat șansa să își treacă în cont o victorie la ultima prezență pe teren propriu în 2023, anulând, de asemenea, seria de două eșecuri pe care o avea înaintea partidei de sâmbătă. Contra CSM Slatina, trupa lui Robert Ilyes s-a impus cu scorul de 1-0, însă nu a fost lipsită de emoții pentru a obține toate punctele puse în joc.

Încă din prima repriză au reușit harghitenii să își adjudece succesul, dar în ultimele 15 minute au avut probleme, detaliu remarcat chiar și de antrenorul Robert Ilyeș.

Robert Ilyes, după ce FK Miercurea Ciuc a învins la limită CSM Slatina: ”Am meritat cu prisosință victoria”

FK Miercurea Ciuc se și aștepta la un duel dificil, mai ales că Slatina are o apărare solidă. Cu toate acestea, ciucanii au deschis scorul în minutul 33, prin Richard Jelena, care și-a trecut în cont al doilea gol în acest sezon de Liga 2, după cel din partida cu CSM Alexandria (scor 2-1).

Ciucul a intrat în avantaj la cabine, dar CSM Slatina a pus presiune în partea secundă, mai ales în ultimele 15 minute, când a controlat partida, aspect scos în evidență și de ”principalul” gazdelor partidei de sâmbătă, Robert Ilyeș. Totuși, acesta a declarat că victoria echipei sale este meritată, după modul, per total, cum s-a desfășurat jocul. Rămâne însă cu nemulțumirea pe care o are de ceva timp, legată de faptul că jucătorii săi nu reușesc să înscrie și a doua oară, pentru a-și face mai ușor minutele de final.

”Pot să spun că atât publicului, cât și conducerii tehnice îi este dificil să trăiască aceste meciuri tensionate, având în vedere că după ce deschidem scorul nu vine golul al doilea și, din acest motiv, partea secundă mereu ne pierdem echilibrul. Ca urmare, ajungem sub presiune și nu mai reușim să ne facem jocul pe care ni-l dorim. În mod firesc, dată fiind poziția noastră în clasament, pentru noi au fost mai importante cele trei puncte decât fundamentul jocului. Dar, făcând abstracție, cred că am meritat cu prisosință victoria. Cred că am fost superior, am jucat mai bine. Îmi pare rău că, în pofida ocaziilor pe care le avem, nu reușim să câștigăm mai clar. Este aspectul care încă mă supără”, a comentat Robert Ilyes după jocul cu Slatina.

FK Miercurea Ciuc, în victoria cu CSM Slatina: Gyenge – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Csuros, Gal-Andrezly, Veres, Bakos (A. Nistor 67′), Jebari (B. Pinter 79′), Babati (Bloj 62′), Jelena (Makrai 67′), Ronai (Balogh 79′). Rezerve neutilizate: Karacsony – Csiszer, Berkeczi, Magyari.

FK Miercurea Ciuc va întâlni Gloria Buzău în ultima etapă de Liga 2 din 2023

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 13 în clasamentul de Liga 2, cu 19 puncte, câte au și CSC Dumbrăvița și CSM Reșița, însă acestea stau mai bine în clasament datorită golaverajului, 16-15 și 21-21 față de 11-12.

Acum, Ciucul va avea un alt meci dificil, cu Gloria Buzău, pe teren advers, ocupanta locului 4, cu 25 de puncte. În runda a 14-a, trupa pregătită de Andrei Prepeliță a trecut cu 1-0 de CSC Dumbrăvița, pe teren advers.

Robert Ilyes își dorește o victorie la Buzău pentru cu echipa sa să încheie anul în prima parte a clasamentului, dar și pentru a avea o iarnă liniștită.

”Trebuie să ne pregătim în toate privințele. Ne deplasăm la o echipă despre care știm că și-a propus promovarea. O echipă care are în lot mai mulți jucători trecuți prin primul eșalon, cu vastă experiență. Cred, însă, în șansele noastre. Opinez că dacă reușim să-i deslușim și mergem pregătiți, se poate întâmpla orice. Așa că ne dorim să câștigăm și acolo, deoarece vrem să terminăm anul în prima jumătate a clasamentului, pentru a avea o pauză de iarnă mai liniștită”, a mai spus Ilyeș.

”E important să nu pierdem la Buzău. Dacă vom lua un punct sau vom câștiga, ne mai gândim la play-off, mai sperăm. Dar, dacă nu vom scoate nici măcar un punct, vom pierde orice speranță pentru primele șase locuri”, a mai declarat Robert Ilyeș după meciul din etapa a 14-a a Ligii 2.

În etapa a 15-a, ultima din 2023, meciul Gloria Buzău – FK Miercurea Ciuc este programat vineri, de 1 decembrie, de la ora 14:30.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Rezumatul meciului FK Miercurea Ciuc – CSM Slatina 1-0 și declarații:

https://www.youtube.com/watch?v=qf20iVgoYOo

 

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-in-liga-2-viitorul-pandurii-unirea-dej-si-corvinul-csc-selimbar-19294106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-14-liga-2-19293922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-invins-cs-mioveni-in-etapa-a-14-a-de-liga-2-scor-2-0-19293987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-concluzii-dupa-csc-dumbravita-gloria-buzau-0-1-19293919

Andrei PASCU 26 Nov. 2023, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă